Силовий призов до армії | Служба допомоги призовникам

  1. Забирають з дому до військкомату
  2. Як уникнути силового призову на вулиці?
Васильєв Єгор

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Юрист Служби Допомоги Призовникам в Санкт-Петербурзі

837 переглядів

08.05.2019

Під час призову, особливо це актуально до моменту його закінчення, співробітники військового комісаріату і поліції відловлюють призовників на вулиці чи вдома, вручають їм повістки або відразу направляють на медкомісію. Молоді люди починають панікувати і покірно йдуть до військкомату, не підозрюючи, що мають право відмовитися від явки. Найчастіше вірогідні два сценарії призову: будинки у призовника або на вулиці.

Силовий заклик все ще залишається невід'ємною частиною призовної кампанії. Зіткнутися з ним можна в будь-якій обстановці: на вулиці, вдома, в метро, ​​на спортивних заходах. Щоб захистити своїх клієнтів, юристи Служби Допомоги Призовникам видають їм посвідчення безпеки і телефон чергової юридичної допомоги. Але що робити, якщо ваші права нікому захистити? Для таких випадків я підготував інструкцію: як уникнути силового призову будинку і в громадських місцях.

Забирають з дому до військкомату

Якщо співробітники військкомату прийшли до вас додому, зберігайте спокій і не закривайте перед ними двері. Якщо вас побачили, то контакту не уникнути. Пам'ятайте, забрати з будинку громадянина, не маючи на це законних підстав, не можна.

Спокійно привітайтеся з працівниками військового комісаріату і дізнайтеся причину відвідин. Якщо ви не ухильники , Ймовірна причина візиту - вручення повістки. Не відмовляйтеся від її отримання. Подивіться на дату явки: на підготовку до комісії дається, як правило, не менше трьох днів. Якщо помилок немає, візьміть порядку і розпишіться в її отриманні. У призначений день з'явитеся в військкомат, так як неявка по порядку загрожує адміністративним правопорушенням.

думка експерта

Служба Допомоги Призовникам - це федеральна юридична компанія, яка допомагає призовникам отримати військовий квиток за станом здоров'я. Отримайте разову безкоштовну консультацію або довірте нам уявлення ваших інтересів у військовому комісаріаті. Реальні історії призовників, які отримали з нами військовий квиток, читайте в розділі « Практика »

Катерина Міхеєва, керівник юридичного відділу Служби Допомоги Призовникам

Співробітники ОВС також уповноважені проводити розшуки призовників і вручати повістки. Тому можливий ще один варіант розвитку подій: замість військкомату вас відвідає дільничний.

У федеральному законі «Про військовий обов'язок і військову службу» зазначено, що в разі неможливості вручення повісток громадянам, що підлягають призову на військову службу, забезпечення їх прибуття на призовні заходи покладається на відповідні органи внутрішніх справ на підставі відповідного письмового звернення військового комісаріату. При наявності такого звернення представники органів вправі вручити повістку на заходи, пов'язані із закликом.

Як уникнути силового призову на вулиці?

Уникнути силового призову на вулиці легше, ніж удома. Головне - не попадатися на очі співробітникам поліції.

Силовий заклик на вулиці проводиться в місцях масового скупчення людей. Наприклад, у великих містах, таких як Санкт-Петербург чи Москва, подібна ситуація можлива в метрополітені, на вокзалах або площах.

Наприклад, у великих містах, таких як Санкт-Петербург чи Москва, подібна ситуація можлива в метрополітені, на вокзалах або площах

Здійснюється затримання поліцейськими. Вибір громадянина - хаотичний. Вибирають з натовпу будь-якого юнака призовного віку, тому чим яскравіше зовнішній вигляд призовника, тим вище шанс, що увагу поліцейських зупиниться саме на ньому.

Як себе вести:

  • Якщо поліцейські підійшли до вас, не панікуйте. Попросіть пред'явити документи, що засвідчують особу. Будьте ввічливі, не потрібно грубіянити, битися або тікати від співробітників ОВС. Не давайте приводу для затримання.
  • Дізнайтеся, з якої причини вас зупинили. Навіть якщо ви ухильники, ймовірність, що поліцейські володіють такою інформацією і мають ухвалу про привід, вкрай низька.
  • Якщо законні підстави для затримання відсутні, попросіть вас відпустити.
  • Якщо вам наказують в грубій формі прослідувати до відділку поліції або військовий комісаріат, вимагайте протокол про адміністративне правопорушення із зазначенням місця вашої доставки.

Пам'ятайте, без документів для затримання вимога поліцейських носять виключно рекомендаційний характер. Ви самі вирішуєте, слідувати за ними чи ні. Якщо поліцейський вирішив насильно доставити вас в відділення або військовий комісаріат, зателефонуйте своїй довіреній особі. Важливо, щоб представник ваших інтересів був знайомий з військовим правом.

C повагою до Вас, Єгор Васильєв, юрист Служби Допомоги Призовникам.

Допомагаємо призовникам отримувати військовий квиток або безкоштовну відстрочку від армії на законних підставах: 8 (800) 333-53-63.

Але що робити, якщо ваші права нікому захистити?
Як уникнути силового призову на вулиці?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online