Рапорт на звільнення. Як звільнитися з армії. Складання заяви.

  1. Порядок звільнення з армії
  2. Чому можуть звільнити
  3. прийнятні причини
  4. Якщо папір відхилили
  5. Закінчення контракту
  6. текст рапорту

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Громадянину, який вирішив змінити місце роботи, досить підготувати відповідну заяву

Громадянину, який вирішив змінити місце роботи, досить підготувати відповідну заяву. При цьому йому зовсім необов'язково вказувати причини свого вчинку.

У військових документ про звільнення називається рапорт. Щоб достроково розірвати трудові відносини з армією, необхідно пред'явити досить вагомі докази. Особи, які проходять військову службу за контрактом, рідко звільняються з власної ініціативи. Мало хто знає, як правильно підготувати рапорт на звільнення військовослужбовця за контрактом.

Порядок звільнення з армії

У 2018 році звільнення з армії відбувається за таким порядком:

  1. В першу чергу, слід підготувати документ про свій відхід. У тексті паперу необхідно вказати причини звільнення і підтвердити їх документально.
  2. Розглядом поданого рапорту займається спеціальна комісія, якій командувач направить документ.
  3. Після розгляду паперу піде усна бесіда. Військовослужбовцю доведеться переконати комісію в серйозності причин свого відходу. В іншому випадку розірвати трудову угоду за своїм бажанням не вийде.
  4. Винесений членами комісії вердикт оголошують працівникові і заносять до відповідного протоколу.
  5. Останнє слово залишається за командиром частини. Саме він і озвучує остаточне рішення.

Будь-військовослужбовець-контрактник має право піти зі служби раніше встановленого терміну. Для цього буде потрібно дотриматися всіх вимог.

Чому можуть звільнити

законодавству (ст законодавству (ст.51 Закону «Про військові обов'язки»), передбачені певні критерії, на підставі яких військовослужбовець може бути звільнений. Ось вони:

  • Закінчення строку дії укладеного договору або терміну служби за призовом (звільнення зі строкової служби).
  • Вікове обмеження. Досягнувши певного віку, службовець має право подати рапорт. Якщо він вирішив продовжити контракт, крім основної оплати, йому належить пенсійна виплата.
  • Визнання військового непридатним для подальшого проходження служби. Підтвердити факт погіршення стану здоров'я може тільки експертна комісія. Службовець отримає відповідний висновок.
  • Позбавлення військового його звання.

Останнє може відбутися з кількох причин:

  • Висновок службовця під варту.
  • Винесення обвинувального вироку щодо військового.
  • Втрата довіри командування.
  • Та інше.

Розірвати укладений контракт раніше покладеного терміну можна при настанні наступних обставин:

  • Зміна військового підрозділу.
  • Заходи, спрямовані на зменшення штату в тій установі, де працівник проходив військову службу.
  • Порушення умов підписаної угоди.
  • Недотримання встановлених правил, ігнорування безпосередніх обов'язків.
  • Особиста ініціатива співробітника. Буде потрібно позначити причини свого рішення і підтвердити їх наявними паперами.

Зверніть увагу: розірвання контракту і відхід зі службою призводить до звільнення в запас. Якщо почнуться військові дії, звільнений буде мобілізований. Це правило не поширюється на тих, хто пішов за станом здоров'я.

прийнятні причини

Щоб переконати атестаційну комісію, контрактникові потрібно підготувати вагомі аргументи. Такими є:

  • Проживання батьків або сім'ї службовця за межами країни.
  • Недостатня оплата. При цьому військовому потрібно надати документи про сукупний дохід забезпечується їм родини. Приймати рішення комісія буде, ґрунтуючись на чинному прожитковий мінімум.
  • Наявність малолітніх дітей. Якщо чоловік / дружина не виконує своїх батьківських зобов'язань, військовий може звільнитися за власною ініціативою.
  • Погіршення стану здоров'я. Ця причина актуальна тільки в разі, якщо військовослужбовець за контрактом - вагітна жінка.
  • Смерть когось із близьких людей є досить вагомою причиною, оскільки може надовго порушити звичний уклад військового і вибити його з колії.

Всі названі причини вважаються поважними і вимагають підтвердження відповідними документами. Їх наявність дозволяє працівнику розраховувати на схвалення його заяви.

Якщо папір відхилили

Випадків, коли члени комісії відхиляють поданий рапорт на звільнення з збройних сил, більш ніж достатньо Випадків, коли члени комісії відхиляють поданий рапорт на звільнення з збройних сил, більш ніж достатньо. Військовослужбовцю слід звернутися за консультацією до співробітників юридичної фірми, яка спеціалізується на зазначених справах. Вони допоможуть в оскарженні рішення. Оскаржити постанову не представляється можливим, а от довести законність і серйозність своїх доводів цілком реально. Дозволом ситуації, що склалася буде займатися суд.

Закінчення контракту

Покинути ряди збройних сил можна після закінчення встановленого контракту. Причому командування може запропонувати військовому укласти новий договір. Зверніть увагу: згідно із законодавством, керівництво не має права утримувати працівника і перешкоджати його переходу.

Прийнявши рішення, службовець зобов'язаний повідомити про нього своєму командуванню. Він має право продовжити наявний контракт або укласти новий. Згідно із законом, договір можна продовжити більш ніж треба, якщо настав особливий період (ведення бойових дій). В цей же час всіх службовців можуть мобілізувати як військовозобов'язаних. Якщо ж військовий вирішив припинити армійську службу, його зобов'язані звільнити відповідно до прийнятих правил.

Важливо: рапорт на звільнення після закінчення контракту слід подати за 3 місяці до настання цієї дати.

текст рапорту

Щоб зрозуміти, як написати рапорт на звільнення, слід ознайомитися з правилами написання стандартної заяви. Форма рапорту складається з такої інформації:

  1. П.І.Б, посада та звання керівника, на ім'я якого складена папір. Допускається позначити підрозділ. Дана інформація вказується в «шапці» документа (правий верхній кут).
  2. По центру листа проставляється назва паперу. В даному випадку «Рапорт».
  3. Суть документа - прохання про розірвання наявного контракту. При цьому важливо не забути вказати причину звільнення і дати згоду на виконання спеціальних експертиз. Слід посилатися на відповідні статті законодавства (ст. 51 ФЗ №53).
  4. Буде потрібно інформація про комісаріаті, в який в подальшому звернеться військовослужбовець для постановки на облік. Необхідно позначити конкретне місце розташування установи для передачі документів.
  5. При звільненні з причини погіршення здоров'я співробітник повинен бути готовий до проведення незалежного медичного огляду. Про свою готовність (або про обгрунтовану відмову від процедури) слід повідомити в заяві.
  6. В кінці документа проставляється дата і підпис, а також П.І.Б., посада та звання заявника.
  7. Завершує рапорт на звільнення з ВС РФ перелік доданих довідок і паперів.

Зразок рапорту на звільнення військовослужбовця можна скачати тут Зразок рапорту на звільнення військовослужбовця можна скачати тут

Зразок рапорту на звільнення військовослужбовця по закінченню контракту можна скачати тут Зразок рапорту на звільнення військовослужбовця по закінченню контракту можна скачати тут

Розірвання договору для співробітника армії таїть в собі деякі труднощі. Якщо ознайомитися з ними заздалегідь і підготувати необхідну документацію, звільнення не викличе складнощів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online