Повістка до військкомату - зразок або повістка в армію

  1. Які бувають види?
  2. Які реквізити містить?
  3. Яким способом вручається?
  4. Відповідальність за неявку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кожна молода людина ще з підліткового віку найчастіше вже знайомий з тим, що таке військкомат і чув від інших про повістках в цю установу. Що ж таке повістка у військкомат, зразок порядку, які бувають її види та до чого вона зобов'язує?

Які бувають види?

Повістка вручається з метою повідомити призовнику інформацію про необхідність прибуття до військкомату в чітко визначених випадках, передбачених законами. Такими випадками можуть стати:

  1. Постановка призовника на первинний облік або уточнення його даних (наприклад, чи змінилося місце роботи або навчання).
  2. Потреба у виклику для проходження медкомісії або питань, пов'язаної з нею.
  3. Виклик безпосередньо на засідання комісії (найчастіше відбувається після медкомісії)
  4. Відправлення призовника в місця проходження військової служби.
  5. Виклик з метою вручення напрямки в установу або організацію для проходження альтернативної служби.
  6. З'ясування наявності у призовника підстав для відстрочки.

Які реквізити містить?

В цілому, всі повістки мають загальні реквізити відповідно до нормативно закріпленої формою, змінюється тільки зміст згідно причину виклику і необхідними документами. В встановленою формою вказується П.І.Б. і адреса громадянина, серія і номер, найменування документа ( «Порядок»), поля для зазначення часу і місця явки, причина, підпис військового комісара. У самому низу знаходиться лінія відриву, де призовник розписується після належного повідомлення. Крім того, на звороті вказується відповідальність в разі неявки. Нижче ви можете завантажити зразок.

Якщо Вас викликають для проходження медкомісії, яка визначить придатність до служби, то повістка буде містити причину - проходження медобстеження. У переліки документів, які слід взяти, ви знайдете паспорт і певні довідки.

У разі виклику на засідання призовної комісії в реквізитах в якості причини вкажуть - заходи, пов'язані із закликом, серед документів - паспорт, приписне і довідки для можливої ​​відстрочки.

Якщо комісія вже визнала Вас придатним до служби і підстав для відстрочки немає, то чекайте повістку в армію, в якій точно повідомлять дату і час явки в збірний пункт, список необхідних при собі документів (паспорт і приписне). У деяких випадках можуть повідомити про речі, які слід взяти з собою в пункт збору. Пам'ятайте, якщо Вас викликають в армію, але медкомісію Ви не проходили, така повістка є незаконною.

Якщо військкомат довгий час не турбував, можна очікувати порядку для уточнення даних. За тривалий час могло змінитися місце навчання, проживання, дані про сім'ю, про що громадянина і хочуть дізнатися в комісаріаті. В цьому випадку вкажуть причину уточнення документів обліку, а взяти попросять документи, що підтверджують вищезазначені зміни.

Якщо громадянину в 2017 році виповниться 17 років, то з січня по березень 2017 року, його викличуть як військовозобов'язаного, щоб взяти на облік. Призовником ж він стане тільки після повноліття. У цьому випадку, крім причини, повідомлять час явки, список документів буде містити свідоцтво про народження або паспорт, кількість фотографій 3 × 4, різні довідки при їх наявності.

Крім того, існує ще одна причина, по якій можуть викликати - військові збори або навчання. Вона прийде в тому випадку, коли людина вже відслужив в армії, але його чекають в зв'язку зі зборами для підтримки боєздатності військовозобов'язаних, які зазвичай тривають протягом декількох тижнів. Також можуть викликати для мобілізації, це станеться тільки в зв'язку з воєнним станом або бойовими діями. На сьогоднішній день такі повістки часто приходять громадянам України у зв'язку з оголошенням мобілізації.

Зразки повісток, в тому числі України і Казахстану, викладені нижче.
Зразки повісток, в тому числі України і Казахстану, викладені нижче

Яким способом вручається?

Повідомити про необхідність явки шляхом вручення повістки можуть співробітники військкомату або відповідальні за такими питань співробітники організації за місцем роботи громадянина.

Повістка вручається особисто, її не можуть вислати поштою, вручити родичам або третіх осіб з проханням передати Вам.

Чи законно врученою порядком буде та, в якій розписалися виключно Ви. В інших випадках обов'язок прибуття до військкомату не настає.

Порядок може прийти не тільки під час призову, але і в будь-який час, проте час явки має зазначатися строго в межах терміну призову. Зазвичай так і відбувається, але не зайвим буде заздалегідь підготувати документи, що підтверджують право на відстрочку. Крім того, вирішення питання про відстрочку Ви можете ініціювати самі, написавши про це заяву до військкомату і прикріпивши документи.

Крім того, порядок на наступний етап заходів можуть вручити прямо в військкоматі після попереднього. Пройшовши медкомісію Вас викличуть на засідання призовної комісії, після призовної - на збори в армію.

Відповідальність за неявку

Коли порядок вже вручена законним способом, то Ви зобов'язані з'явитися. Чи не прибувши в зазначений термін Вас можуть притягнути до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Що відбувається, коли людина відмовилася від підпису? У такому випадку можуть залучити двох свідків і скласти відповідний акт про відмову. Такий акт юридично буде рівноцінний підпису і в разі неявки особа також буде притягнуто до відповідальності.

Як правило, якщо громадянин ще не проходив медкомісію, неявка за повісткою для постановки на облік, уточнення даних або на медкомісію призведе до адміністративного правопорушення у вигляді штрафу. Якщо ж призовника визнали придатним на медкомісії і викликали на засідання або збори, то неявка буде розцінюватися як умисне ухилення від призову, і спричинить відповідальність кримінальну. Однак, відомі випадки у судовій практиці, коли особа відмовлялося від порядку, не пов'язаної з призовними заходами, або систематично не було по ній, згодом залучалося до кримінальної відповідальності після визнання придатності до служби.

У свою чергу, особа не несе відповідальність, якщо неявка пов'язана з поважними причинами. Такими є: важке захворювання або травма самої особи або родичів, які перебувають на його утриманні, смерть близьких родичів, «форс-мажорні» обставини (аварії, стихійні лиха), інші причини, в разі визнання їх поважними.

Які бувають види?
Які реквізити містить?
Яким способом вручається?
Що ж таке повістка у військкомат, зразок порядку, які бувають її види та до чого вона зобов'язує?
Які бувають види?
Які реквізити містить?
Яким способом вручається?
Що відбувається, коли людина відмовилася від підпису?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online