Плюси і мінуси служби за контрактом в армії

  1. Вимоги та умови служби
  2. Плюси і мінуси

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Служба в збройних силах за контрактом є добровільною військовою діяльністю Служба в збройних силах за контрактом є добровільною військовою діяльністю. Вона має свої умови і особливості. Контракт укладається на певний період і передбачає наявність великої кількості позитивних аспектів. Відгуки щодо такої діяльності досить різноманітні. Щоб зробити свої висновки, необхідно познайомитися докладніше з умовами служби за контрактом.

Вимоги та умови служби

На законодавчому рівні закріплені умови укладення контракту з добровольцями. Вимоги регламентуються такими документами, як закон «Про військовий обов'язок» і спеціальними правилами Міноборони РФ. Розглянемо, які вимоги пред'являються до громадян, які бажають служити в армії за контрактом:

  • вік. У разі першого підписання контракту громадянин повинен бути старше 18 і молодше 40 років;
  • освіта - середня і вище;
  • категорії. Контракт можуть підписати особи вже служили, що знаходяться в запасі, і жінки;
  • стан здоров'я. Людина повинна пройти військово-лікарську комісію і бути придатним до служби повністю або з деякими обмеженнями;
  • фізична підготовка. Оцінюються швидкість, сила, витривалість. Той, хто бажає служити повинен показати його результати будуть відповідати нормативам.

Читайте також: Коли виплачується матеріальна допомога військовослужбовцям за контрактом

Для підписання договору з такими елітними силовими відомствами, як ФСБ і ВДВ, потрібно відповідати більш суворим вимогам.

Наприклад, в ФСБ потрібні люди різних професій - від вчених до програмістів. Крім перерахованих вище пунктів, кандидат повинен бути утворений і мати високий рівень професіоналізму.

Також під час відбору кандидатів будуть переглянуті їх особисті справи і в результаті присвоєні наступні категорії:

  • 1 - громадянин, який рекомендований в першу чергу;
  • 2 - просто рекомендація;
  • 3 - людина «умовно рекомендується».

Читайте також:

Плюси і мінуси

Служба за контрактом є новим явищем і, безумовно, викликає інтерес Служба за контрактом є новим явищем і, безумовно, викликає інтерес. Але перш ніж зважитися на добровільну військову діяльність, необхідно дізнатися, які плюси і мінуси служби за контрактом можуть вас очікувати і, вже виходячи з цього, приймати рішення.

До позитивних моментів роботи в армії впору віднести престижність. Ні для кого не секрет, що в селах і невеликих містечках має місце високий рівень безробіття. Армія в цьому випадку буде дуже вигідним способом працевлаштування. Також є шанс отримати житло і наявність соціального пакету. Величезним плюсом виступає стабільна зарплата.

Поруч з очевидними перевагами варто розглянути недоліки служби. Перший і головний - ризик не тільки здоров'ям, але і життям. Наказ вище життя. По суті, ви втрачаєте свободу, адже зобов'язані сліпо підкорятися начальству. Багато розривають контракти, адже не можуть терпіти подібних умов. Також не всім комфортно працювати в польових умовах і носити форму. Серед службовців багато хто скаржиться на часті відрядження.

Читайте також: Як проводяться курси виживання для контрактників

Служба в армії має велику кількість плюсів і мінусів. Але головною перевагою для тих, хто дійсно бажає працювати у військовій сфері, має бути почуття гордості за своє рішення.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online