Журналістозамещеніе: хто запитував Путіна про Петербурзі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чотири питання, які безпосередньо стосуються Петербурга, були задані Володимиру Путіну на щорічній прес-конференції. «Фонтанка» придивилася до тримали мікрофон і з'ясувала, що однозначно назвати журналістами можна тільки двох. Чотири питання, які безпосередньо стосуються Петербурга, були задані Володимиру Путіну на щорічній прес-конференції

kremlin.ru

Пряме звернення під прицілом камер до Володимира Путіна зі своїми проблемами вже давно сприймається росіянами як можливість відразу щось змінити. Традиційно конкретні прохання звучать на «Прямої лінії», де глава держави безпосередньо спілкується з народом, в той час як на грудневій прес-конференції президент говорить саме з представниками преси. Однак сьогодні стало очевидно: ФСО і в цьому році погано перевіряла акредитації. Під виглядом журналістів свої проблеми просили президента вирішити співробітниця міського центру імпортозаміщення і активістка з числа ошуканих пайовиків.

Футбольне поле для дами з Центру імпортозаміщення

Першою з звернулися до президента РФ була Маргарита Бауліна, яка представилася кореспондентом видання нижегородської газети «Вісник« Сім'я. Суспільство. Традиції ». У мережі практично немає слідів цього видання. З того небагато чого, що є, - згадка, що газета випускається зареєстрованим в московських Хімках видавничим домом «Діалог Культур» і безкоштовно розповсюджується на територіях Заволжя і Городця.

Маргарита Бауліна, «Сім'я. Суспільство. Традиції »(Нижній Новгород)

Фото: кадр з трансляції "Росії 24"

Жінка розповіла, що вона разом з ініціативною групою, створеною на базі видання, жадає відкрити в Петербурзі крите футбольне поле, на якому зможуть займатися діти з неблагополучних сімей і дитячих будинків. Ціна питання - всього 11 млн рублів, але є перешкода в особі петербурзьких чиновників, які не дають проекту ходу.

«Два роки ми оббиваємо пороги комітетів, пишемо листи і натикаємося на повну байдужість. Нас сприймають як магазинчик квітів або заправку, не реагуючи на те, що ми намагаємося допомогти державі виконувати його ж функції », - розповіла Бауліна главі держави. Путін відповів, що переговорить з цього питання з т.в.о. губернатора Олександром Беглова, який у всьому розбереться.

Як з'ясувала «Фонтанка», в 2017 році Бауліна дійсно звернулася до Смольного, а саме - в комітети з молодіжної політики, з питань соціальної політики, з питань фізичної культури і спорту, а також в комітет майнових відносин. Звернення вона зробила як генеральний директор ТОВ «Філд», що знаходиться на набережній Карпівки. В якості контактного номера вказала свій мобільний.

При цьому, якщо вірити фотографіям з її соціальних мереж, на прес-конференцію Путіна в іпостасі журналіста вона приїхала вже втретє. У поїздці її супроводжував чоловік Руслан Мірзеханов, який також був акредитований від вісника «Сім'я. Суспільство. Традиції ».

У листуванні з кореспондентом «Фонтанки» Маргарита Бауліна розповіла лише, що «крите поле функціонувало б на комерційній основі, але при цьому велика частина доходу йшла б на реалізацію соціальної спрямованості проекту, тобто надання можливості дітям з дитячих будинків і неблагополучних сімей безкоштовно тренуватися, отримувати інвентар, займатися з тренерами ». При цьому вона не згадала, що в своєму зверненні до Смольного просила допомогти чиновників отримати в оренду земельну ділянку з правом подальшої приватизації.

Офіційно коментувати цю ситуацію жодне з відомств не стало, але відразу кілька співрозмовників «Фонтанки», знайомих з цією історією, пояснили: комітети з молодіжної та соціальної політики запропонували Баулін інформаційну підтримку, а КВО і комітет по спорту повідомили, що їй необхідно точніше визначити параметри проекту, зокрема зрозуміти - чи буде поле об'єктом капбудівництва чи ні, після чого подати заявку. На цьому розмова з органами влади у Баулін і закінчився. Чому вона вирішила звернутися до глави держави з таким питанням і навіщо зверталася до Смольного від імені неіснуючого юрособи, сьогодні нам з'ясувати не вдалося. Маргарита Бауліна перестала відповідати на повідомлення і дзвінки, а також заблокувала свої сторінки в декількох соціальних мережах.

Проте в кабінетах міської уряду піднявся шерех, і питання під особистий контроль взяв віце-губернатор Володимир Кирилов .

«Суспільство і екологія», Донбас і національна ідея

Другим журналістом, який представив Петербург на прес-конференції Путіна, був видавець газети «Суспільство і екологія» Сергій Лісовський. Він попросив главу держави ініціювати ТВ-дискусію в суспільстві на тему «Яку Росію ми будуємо», оскільки країні потрібні базові цінності, які об'єднують людей. Ці цінності деякі називають «національної ідей». На думку Лісовського, найбільш підходящою сьогодні є зв'язка «Природа - батьківщина - народ».

Сергій Лісовський, "Суспільство і екологія"

Фото: кадр з трансляції "Росії 24"

Лісовський теж не вперше на зустрічі з президентом. І вже не в перший раз ставить йому запитання. У минулі рази просив Путіна запросити його на державну раду, присвячений екології, заявляв, що представляє жителів Донбасу, і цікавився знищенням російських лісів. Сергій Лісовський в спілкуванні з державними діячами стабільно тяжіє до природоохоронної тематики. Настільки, що в минулому році несподівано спантеличив міністра культури Володимира Мединського питаннями виснаження озера Байкал і тривалим розкладанням целофану.

Його інтерес до теми захисту природи помітний не тільки на прес-конференціях за участю Путіна, але і на сторінках газети «Суспільство і екологія», яку Сергій Лісовський видає вже більше 18 років. Як зазначено на сайті газети, кожен місяць 5000 примірників (а буває, що 10 тис. І більше) безкоштовно поширюються в «адміністративні, інформаційні, законодавчі, політичні, екологічні та інші структури, а також на конференціях, виставках і семінарах». У світ вийшло 188 номерів газети, загальний тираж яких за підрахунками Лісовського - майже 1 млн примірників.

Лісовський позиціонує себе і як представник донбасівців Санкт-Петербурга. Статті про «проблеми регіонів, що знаходяться в конфронтації з Україною» також миготять на сторінках його газети. Якщо вірити сайту «Товариства та екології», одним з останніх найбільш читаних матеріалів став текст під заголовком «Донецьк - моє улюблене місто». У тому ж списку - «Про те, як лукаві чінодрали обманюють Путіна». Можливо, саме тому Лісовський не упускає шансу поспілкуватися з главою держави.

«Працюю з рекламою»

Найшвидшим реакції від влади Петербурга вдалося домогтися Аллі Андрєєвої, яка потрапила на прес-конференцію Путіна під виглядом кореспондента Рязанської обласної газети. На питання, як часто вона публікується у виданні, від якого і була присутня на зустрічі, вона відповіла: «Я там працюю по-іншому. Я там працюю з рекламою і так далі ... не обов'язково ж публікуватися ». За її авторством не вдалося виявити ніяких публікацій.

За її авторством не вдалося виявити ніяких публікацій

Алла Андрєєва

Фото: кадр з трансляції "Першого каналу"

Алла Андрєєва більше відома як активістка - дольшіца довгобуду ГК «Місто». Отримавши мікрофон для запитання президенту, вона емоційно розповіла про свої проблеми (про активну позицію на захист інтересів втратили гроші в пайовому будівництві, якість сучасного будівництва, нерозкрите вбивство чоловіка, смерть матері, погрози на свою адресу). А заодно обрушилася з критикою на віце-губернатора Петербурга Ігоря Албіна і нині главу міськвиборчкому Віктора Міненко, заявивши, що це вони ввели в експлуатацію недороблений будинок прямо під час «Прямої лінії» з Путіним в 2017 році. (Обидва держдіяча були присутні на урочистому врученні ключів від нових квартир першим зі списку нещасних пайовиків, Міненко був тоді в статусі головного федерального інспектора по Петербургу).

Але, в кращих традиціях взявши під козирок, в Смольнинський комітеті з будівництва вже сьогодні сформулювали відповіді на претензії Андрєєвої. Заступник голови комітету Євген Барановський розповів, що в 2017 році були добудовані два будинки ГК «Місто» на 2012 квартир, а в поточному році ввели в експлуатацію три будинки забудовника - на 250, 250 і 1197 квартир. Чиновник підкреслив, що «вкрай складно добудовувати за кимось на середині процесу», і в результаті можуть залишитися якісь дрібні недоробки, які не несуть загрози для проживання, а їх виправлення можливе в рамках законодавства в найкоротші терміни.

Андрєєвої вдалося добитися уваги: ​​після прес-конференції Путіна в адміністрації губернатора Петербурга повідомили, що Олександр Бєглов зустрінеться з активісткою. Там буде присутній і Ігор Албіна.

Жінка з активною життєвою позицією, Андрєєва в липні цього року вже намагалася поговорити з Путіним - у день його зустрічі з Дональдом Трампом в Гельсінкі, але активістку затримали на кордоні .

Вкрадений трубопровід і газифікація Ленобласті

Але нам є і чим пишатися. Один з найбільш гострих питань Володимиру Путіну поставив журналіст видання 47news.ru Віктор Смирнов.

журналіст 47News Віктор Смирнов

Фото: кадр з трансляції "Першого каналу"

Журналіст розповів про позицію ТОВ «Газпром трансгаз Санкт-Петербург». Компанія заявила, що не має можливості підключати жителів і підприємств частині Петербурга і Ленобласті до газопостачання в зв'язку з нестачею потужності на компресорній станції «Північна». І це в ситуації, коли по території Ленобласті проходить два газопроводи в Європу. Розповів він Путіну і про знаменитому «зниклого» газопроводі на Приозерськ , Який повинні були побудувати на замовлення ТОВ «Газпром інвест» (труби по факту немає, а гроші - списані). «Фонтанка» писала про ситуацію в Приозерському районі Ленінградської області.

«Фонтанка»   писала   про ситуацію в Приозерському районі Ленінградської області

Фото: Михайло Огнев / "Фонтанка.ру" / Архів

Чи не втримався він і повідав про те, яку розкішне життя ведуть менеджери структур держкорпорації. Поки ефекту від розмови з главою країни немає - але хочеться вірити, буде.

Журналіст працює у виданні 47news вже багато років і регулярно пише про наболілі проблеми регіону. У минулому році йому також вдалося звернути увагу Путіна на тяжке становище жителів військових містечок Ленобласті, які через нескінченні змін керуючих компаній від Міноборони отримали квитанції на 30 і 50 тисяч рублів. Після цього було прийнято рішення про надання сім'ям розстрочки по платежах.

Як розповів головний редактор 47news.ru Євген Вишенков, він побився об заклад зі Смирновим, що другий раз питання главі держави задати не вийде. Сума порівнянна з середньою місячною зарплатою журналіста.

«Перше - це самий витривалий журналіст, якого я коли-небудь зустрічав: близько п'яти років він працює без вихідних мінімум по 14 годин на добу. Це не метафора, а математика. Друге: він вкрай ефективний у своїй наполегливості, часто переходить в агресію, але такою і повинна бути наступальна журналістика », - охарактеризував Вишенков свого співробітника.

Михайло Грачов, «Фонтанка.ру»

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online