Прогноз ринку нерухомості 2017

  1. Популярність VS прибутковість
  2. Великобританія. Прогноз ринку нерухомості 2017
  3. США
  4. Курортна зона
  5. Альтернативні інвестиції: у що варто вкладати
  6. Економічна «периферія» Єврозони
  7. Чи варто купувати нерухомість в Італії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Минулий рік для інвесторів в зарубіжну нерухомість був вдаліше в порівнянні з 2015. Дізналися у експертів, в нерухомість яких країн вигідніше вкластися в поточному році. Прогноз ринку нерухомості на 2017 рік.

Популярність VS прибутковість

Згідно з дослідженнями порталу prian.ru, складеного на основі аналізу інтересів до об'єктів за кордоном 4 000 000 користувачів, в топ-10 популярних у російськомовних інвесторів країн в 2016 увійшли (в порядку спадання) Іспанія, Болгарія, Італія, Німеччина, Греція, Чорногорія, США , Чехія, Туреччина, Франція.

У той же час, за даними агентств нерухомості CENTURY 21, розклад по найбільш привабливим для інвестицій країн виявився зовсім іншим. Нова Зеландія, яка постає перед топ країн, продемонструвала прибутковість 15,1%. Далі йдуть Латвія (11,5%), Канада (11%), Ізраїль (9,3%), Австрія і Угорщина (8,5%), Швеція (7,9%), Туреччина (7,3%), Великобританія (7%), Болгарія (6,7%). Прибутковість в районі 6% і трохи нижче зафіксована за підсумками 2016 року в Румунії, Ісландії, Словаччини, Німеччини, Люксембургу, Колумбії і ряді інших країн.

«Угорщина, Болгарія, Словаччина, а також країни Прибалтики дуже перспективні в плані інвестицій. Ще позитивні фактори - близькість цих країн до Росії і приваблива політика по залученню інвестицій в житловий / будівельний сектор. Нова Зеландія опинилася на першому місці в цьому списку, тому що в цій країні було зафіксовано найбільше зростання вартості квадратного метра за минулий рік », - коментує результати дослідження начальник відділу аналітики мережі агентств нерухомості CENTURY 21 Росія Кирило Котріков.

Прогноз ринку нерухомості в 2017: експерти очікують відновлення цін в великих європейських містах, сприятливої ​​ситуації на ринку нерухомості США і непогану прибутковість об'єктів на «периферії» Європи.

Великобританія. Прогноз ринку нерухомості 2017
Нерухомість Лондона, незважаючи на тимчасове зниження інтересу інвесторів, займає лідируючі рядки рейтингів, залишаючись нехай не одним з найбільш дохідних варіантів, зате надійним способом збереження і приросту капіталу.

«Любителів ризику серед вітчизняних інвесторів небагато, тому оптимальним об'єктом вкладень стане нерухомість в країнах зі стійкою економікою: Німеччини, Великобританії, Австрії. У найбільших містах цих країн ціни також зростають, проте поріг входу набагато вище, ніж в периферійних державах Євросоюзу. Тому і високу прибутковість тут можна отримати тільки, скажімо, при здачі об'єктів в короткострокову оренду (4-5% річних) », - коментує керуючий партнер« Метріум Груп »Марія Литинецкая.

За запевненнями експертів, інвестори поспішають з оформленням угод до прогнозованого зростання цін на нерухомість Лондона. Такий прогноз ринку нерухомості 2017 викликаний «відлигою» у відносинах США і Великобританії.

«Потенційні покупці з Росії, Казахстану, Азербайджану та інших країн СНД протягом 2016 року спостерігали і вичікували, а в перші тижні січня нового 2017 року стали вилітати в Лондон на огляд об'єктів. Хороші гнучкі ціни і дисконт до 10-15% роблять нерухомість ще більш привабливою, а в ряді випадків і більш доступною. До того ж, брак пропозицій на ринку може скорегувати динаміку цін у 2017 році », - коментує директор BSI Estates Олег Ігнатьєв.

До того ж, брак пропозицій на ринку може скорегувати динаміку цін у 2017 році », - коментує директор BSI Estates Олег Ігнатьєв

США

Думки експертів про інвестиційні ризики вкладень в нерухомість США неоднозначні, але прогнози сприятливі. «У прогноз ринку нерухомості 2017 входить стабільність і зростання ринку нерухомості США. Слід мати на увазі, що прибутковість варіюється в залежності від класу і категорії нерухомості », - коментує інвестиційний директор Rusland SP в Європі Костянтин Корольов.

Засновник і президент компанії APEX Capital Partners, Нурі Катц також налаштований оптимістично, хоча ціна нерухомості США може виявитися високою для всього світу.

«Потрібно пам'ятати, що ситуація в економіці США - саме та історія, яка впливає практично на весь світ. Навіть якщо Дональд Трамп надрукує таку кількість доларів, вирішивши повернути зовнішній борг, що це запустить інфляцію, то саме США швидше за все з цієї кризи і вийде. Так уже було, так трапиться і знову ».

Курортна зона

Курортна нерухомість - «ласий шматок» для інвесторів. Так, виходячи з результатів дослідження prian, Іспанія, Італія і Болгарія найбільш улюблені громадянами Росії для вкладень.

Марія Литинецкая зазначає, що в Іспанії найбільш переважними з точки зору вкладень є найбільші міста Королівства - Мадрид і Барселона.

«Після світової кризи ціни на житлову нерухомість в Іспанії скоротилися на 23-25% в залежності від міста. Однак зовсім недавно - в 2015 році - вони знову пішли вгору (5% за рік), що говорить про входження ринку в стадію відновлення », - коментує експерт.

Глава Hermes-Sojitz Олег Янтовскій вважає, що одним з найбільш привабливих напрямків для інвестицій в сфері закордонної нерухомості є Італія.

Наталя Шаталіна: «Зараз найбільш вдалий час для покупки нерухомості». «Прибутковість по об'єктах комерційної нерухомості в Італії найвища серед європейських країн. В кінці минулого року ця величина становила 3,25% за оцінками CBRE. Що стосується житлової нерухомості, по всій видимості італійський ринок досяг дна і зараз починає відновлюватися. Ринок іпотечного кредитування за 2016 рік збільшився на 13%. Ціни на оренду в Мілані - одні з найвищих в Європі. Серед найбільш привабливих в інвестиційному плані напрямків я б виділив сегмент елітного житла та апартаментів. У ділових центрах можна отримати дохід і в сегменті недорогого житла », - зауважує експерт.

Костянтин Корольов зазначає, що інвестиції в іспанську нерухомість забезпечать прибутковість вище 5-6%.

Варто звернути увагу і на курортні проекти на стадії реалізації. Брендові готелі освоюють нові території, і є можливість вкластися в проект ще на етапі будівництва.

«Тут увагу слід звернути на острови. На Карибах цей сектор не штормить, валюта стабільна, показники по туристичному потоку хороші. Причому це місце саме для дорогого туризму, а мережевих готелів тут було не так багато до недавнього часу », - коментує Нурі Катц.

Країни європейського комфорту

У зоні стабільного інтересу інвесторів також і країни Єврозони: Німеччина, Франція. Стабільну прибутковість демонструють Австрія і Угорщина (8,5%, згідно з дослідженням CENTURY 21).

Альтернативні інвестиції: у що варто вкладати

Експерти підтверджують, що інтерес до перерахованих країнах з боку інвесторів залишиться незмінним, і вибір цей не позбавлений сенсу.

«Відносно невисокі ставки прибутковості в Німеччині і скандинавських країнах компенсуються надійністю інвестицій. Серед європейських лідерів також слід відзначити Нідерланди, Францію та Австрію », - зазначає Костянтин Корольов.

Кирило Котріков пояснює, що зростання цін на нерухомість сприяє велика трудова міграція населення з країн Центральної та Східної Європи в країни Західної Європи. «Люди, заробляючи великі гроші на Заході, отримують можливість купувати житло (частіше використовуючи іпотеку) або покращувати житлові умови на батьківщині. Це в основному стосується країн Прибалтики, Угорщини, Болгарії, Румунії ».

«В Угорщині вартість житлової нерухомості знижувалася в період з 2010 по 2014 рр., Після чого почалося відновлення ринку. За останні три роки ціни зросли тут на 32% », - погоджується Марія Литинецкая.

Доцент кафедри «Іпотечне житлове кредитування і страхування» Фінансового Університету при Уряді РФ Юлія Гризенкова рекомендує звернути увагу на європейські країни, які не ввійшли в зону дії євро. «Не у всіх випадках, але в багатьох їх валюта не настільки подорожчала по відношенню до рубля і це може зробити нерухомість інвестиційно привабливою для наших співгромадян. Варто подивитися і на умови видачі іпотечних кредитів, ставки за якими можуть бути цілком прийнятними », - підкреслює експерт.

Економічна «периферія» Єврозони

Попит народжує пропозицію: після стрибка курсів інвестори переорієнтувалися на більш бюджетні об'єкти. Грузію, Албанію, Балканські острова і ряд інших «периферійних» країн можна віднести до найбільш ризикованих інвестицій з точки зору прибутковості. Але все ж експерти рекомендують придивитися до деяких з них для збереження капіталу.

«Росіяни зберігають інтерес до нерухомості в Естонії. А якщо говорити про південних напрямках, то можна відзначити хороший попит на об'єкти в Грузії, яка в якийсь момент стала альтернативою Туреччині. Ці країни відрізняються щодо невисокою вартістю житла і близькістю до Росії. До того ж російська мова як і раніше використовується в цих країнах », - коментує генеральний директор агентства нерухомості« Невський Простір », віце-президент Асоціації ріелторів Санкт-Петербурга і Ленінградської області Олександр Гіновкер.

Чи варто купувати нерухомість в Італії

Марія Литинецкая нагадує, що ринки нерухомості країн, що відносяться до економічної периферії Єврозони - Південна Європа, Балкани, Східна Європа - характеризуються високою волатильністю цін і схильні до надування пузирів. «Будь-яке незначне погіршення в економіці країн великої трійки (Німеччина, Великобританія, Франція) може викликати тут справжня криза, тому вкладення в нерухомість цих країн ризиковані. Але прибутковість відносно висока (від 5 до 15% річних у валюті) ».

На думку Костянтина Королева, відносно висока прибутковість в країнах Східної Європи, перш за все Польщі, Чехії, Угорщини. «З точки зору прибутковості і високого потенціалу зростання капіталу все більше уваги привертає Албанія», - зазначає експерт.

Крім вивчення експертних оцінок ринку закордонної нерухомості, розташування і прилеглої інфраструктури об'єкта, а також співвіднесення ризиків, важливо врахувати і виникають перед власником додаткові фінансові зобов'язання. Йдеться про податки, витрати на утримання, юридичний супровід угоди. І не в останню чергу - визначитися з метою і термінами придбання об'єкта.

<< оригінал статті

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online