Іпотека в Ощадбанку без початкового внеску

  1. Чи це можливо
  2. Хто може претендувати
  3. Умови отримання кредиту
  4. ставки
  5. Обсяг позикового капіталу
  6. Необхідні документи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Іпотечні позики видаються більшістю кредитних установ, якщо у претендента є встановлена ​​для початкового внеску сума. Однак реалізувати таку мету на практиці можуть не всі потенційні клієнти банку. У одних фінансова ситуація не дозволяє за короткий період зібрати потрібну суму, іншим потрібно терміново вирішити житлове питання. Проте позичальникам доступна іпотека в Ощадбанку без початкового внеску. Про те, як її отримати, мова піде в даній статті. Іпотечні позики видаються більшістю кредитних установ, якщо у претендента є встановлена ​​для початкового внеску сума

Чи це можливо

Багато наших співвітчизник задаються питанням, чи можна отримати іпотеку без початкового внеску в Ощадбанку. Відповідь в даному випадку звучить однозначно - так. Ця фінансова організація, як і личить лідеру ринку кредитування фізосіб, пропонує в 2018 році продукти з пільговими умовами. І, крім того, Ощадбанк є учасником федеральної програми, орієнтованої на поліпшення житлових умов громадян.

Але тут є одна особливість: початковий внесок все ж таки присутня, однак його виплачує не претендент на іпотечну позику - гроші з цією метою виділяються з держбюджету. Тобто, якщо формально розглядати питання, чи дає Сбербанк іпотеку без початкового внеску, з урахуванням вищевказаного факту виходить, що немає. «Клієнту все одно, звідки надійдуть гроші, головне, що не з його гаманця», - скажете ви. Дійсно, це так. Однак взяти позику на такому привабливому умови можуть лише громадяни, які значаться в одній з категорій пільговиків.

Хто може претендувати

Так уже склалося, що іпотечні позики без першого платежу в чистому вигляді Ощадбанком не надаються. Більшість довгострокових жілкредіти від цієї фінансової установи є за умови внесення позичальником власного капіталу в обсязі 15-25% від вартості об'єкта. Разом з тим можливість використання пільгових умов поширюється на такі випадки:

  • іпотека надається відповідно до федеральною програмою підтримки позичальників;
  • коли для виплати початкового внеску використовуються кошти маткапіталу;
  • взяти іпотеку без початкового внеску в Ощадбанку планує військовослужбовець, який бере участь в програмі НІС (тут і далі накопичувально-іпотечна система) незгірш від 3 років. На першу виплату підуть накопичені держбюджетні кошти;
  • коли рефінансуються довгострокові жілкредіти, отримані в інших банківських організаціях.

Таким чином, отримати пільговий іпотечний позику можуть наступні категорії позичальників:

  • громадяни, які не володіють житлом;
  • особи, які значаться в черзі на отримання житлового приміщення за пільговими умовами тривалий час;
  • молоді подружні пари;
  • військовослужбовці-учасники НІС;
  • позичальники інших фінансових установ, які бажають переоформити позику на умовах, пропонованих Ощадбанком.

Розраховувати на оформлення іпотечної позики в цьому банку можуть тільки фізичні особи-громадяни РФ. Крім того, існує ще одна обов'язкова вимога - наявність офіційного стабільного місця роботи і тривалість трудового стажу на поточному місці працевлаштування від півроку. При цьому загальний трудовий стаж повинен бути не менше п'яти років. Розраховувати на оформлення іпотечної позики в цьому банку можуть тільки фізичні особи-громадяни РФ

Умови отримання кредиту

Всі варіанти іпотечного кредитування без використання засобів позичальника в якості першого платежу передбачають обов'язкове страхування об'єкта, що купується за рахунок позичених банком коштів. Що ж стосується ризиків щодо самого кредитоотримувача (отримання інвалідності, смерть), то їх страхування необов'язково. Однак відмова від придбання такого поліса призведе до збільшення річної процентної ставки.

За умовами іпотеки від Ощадбанку, що надається без початкового внеску, передбачається проведення т.зв. тринадцятого платежу. У нього включені кошти, нараховані за полісами страхування позичальника і майна за весь минулий рік погашення. Оскільки ця сума порівнянна з величиною регулярної виплати, перерахування цих коштів проводиться окремим платежем в кінці року.

Незалежно від використовуваної програми кредитування позика надається виключно в російських рублях.

До позичальникові ставляться такі вимоги:

  • придбати житло без першого внеску можуть росіяни не молодше 21 року і не старше 75 років;
  • подібний позику розрахований на військовослужбовців, які не переступили віковий рубіж 45 років.

Термін користування іпотечної позикою сягає 30 років.

ставки

Різні програми довгострокового кредитування без першого внеску відрізняються значенням цього параметра:

  • Мінімальна ставка рефінансування становить 14,9%.
  • Коли використовується материнський капітал, розмір річної відсоткової ставки залежить в першу чергу від загальної суми передбачуваного до видачі позики. Вірніше, скільки відсотків в ній займають бюджетні кошти, які виплачуються в якості початкового внеску. Крім цього, важливу роль відіграє термін дії кредитної угоди. Щоб дізнатися базові процентні ставки, під які видається іпотека від Ощадбанку без початкового внеску при використанні маткапіталу, ознайомтеся з даними наведеної нижче таблиці.

Термін кредитування, років Процентна ставка Розмір першого внеску, що виплачується засобами маткапіталу у відсотках від загальної суми позики 20 30-50 Понад 50 До 10 14 13.75 13.5 До 20 14.25 14 13.75 До 30 14.5 14.25 14

Як видно, чим менший термін іпотечного угоди, тим умови стають більш вигідними. Для власників сертифіката на маткапітал, що мають бажання придбати квартиру по іпотеці від Ощадбанку без початкового внеску в новобудові, це непоганий варіант.

В цілому визначення процентної ставки по жілкредіти, що надається під маткапітал, виконується на індивідуальній основі. Так, вищевказані величини можуть змінюватися в бік зменшення або збільшення. Конкретні цифри виглядають наступним чином:

  • мінус 0,5% - для зарплатних клієнтів Ощадбанку або для відкрили в ньому депозитний рахунок;
  • мінус 0,5% - якщо нерухомість, що купується була зведена із залученням кредитних коштів Ощадбанку;
  • плюс 1% - на період до моменту отримання житлом державної реєстрації;
  • плюс 1% - при відмові позичальника страхування свого здоров'я і життя.

мінус 0,5% - для зарплатних клієнтів Ощадбанку або для відкрили в ньому депозитний рахунок;   мінус 0,5% - якщо нерухомість, що купується була зведена із залученням кредитних коштів Ощадбанку;   плюс 1% - на період до моменту отримання житлом державної реєстрації;   плюс 1% - при відмові позичальника страхування свого здоров'я і життя

Обсяг позикового капіталу

Значення цього параметра кредитування залежить від обраної програми. На сайті Ощадбанку чітко сказано, що під материнський капітал надаються два види позик: «Придбання житла, що будується» і «Придбання готового житла - єдина ставка». За обома цими кредитними продуктами мінімальний обсяг позикового капіталу становить 300 тис. Руб. Що ж стосується максимальної суми, то по другий з вищевказаних програм вона зафіксована на позначці 15 млн руб. А ось по «Придбання житла, що будується» граничний обсяг кредитування - характеристика плаваюча, конкретне значення визначається з урахуванням того, щоб сума не перевищувала:

  • 85% договірної вартості кредитується житла;
  • 85% вартості оформлюється в заставу іншого об'єкта нерухомості.

Якщо бажає купити квартиру по іпотеці від Ощадбанку без виплати початкового внеску військовослужбовець, йому є максимально 2 млн 220 тис. Руб., А обсяг позикового капіталу не повинен бути вище:

  • 80% від договірної вартості кредитується нерухомості;
  • 80% від оціночної вартості кредитується житла. Ця цифра вказується в звіті про виконані роботи залученими незалежним оцінювачем.

За програмою рефінансування максимальний обсяг позикового капіталу становить 3 млн руб.

Незалежно від програми, по якій ви будете брати в Ощадбанку кредит без початкового внеску, перш за все необхідно отримати документ, що підтверджує, наявності в вашому розпорядженні виділених з держбюджету кошти. Таким може бути сертифікат на маткапітал або свідоцтво, що військовослужбовець-учасник НІС має на своєму рахунку в цій системі необхідну грошову суму і наділений правом на отримання цільового жілкредіти. А подальші етапи отримання довгострокового кредиту для обох категорій позичальників - молодих сімей та захисників Вітчизни - збігаються. Щоб оформити іпотеку без початкового внеску в Ощадбанку, їм належить виконати наступні заходи:

  1. Оформити заявку-анкету і звернутися в даний кредитна установа, приклавши до неї пакет документів.
  2. Дочекатися прийняття банком рішення про надання позики.
  3. Зібрати документи на зацікавила нерухомість.
  4. Підписати кредитну угоду і договори забезпечення.
  5. Застрахувати предмет застави.

Застрахувати предмет застави

Необхідні документи

Вище ми говорили, що власник сертифікату на маткапітал може отримати кредит за двома програмами - на готове і житло, що будується. У будь-якому випадку, крім, банк зажадає такі папери:

  • . У ньому повинна бути відмітка про реєстрацію.
  • Один з таких, що засвідчують особу:
    • водійські права;
    • посвідчення особи військовослужбовця;
    • ;
    • та ін.

Такі папери представляються, якщо позику береться без підтвердження поточного працевлаштування та доходів. Коли ж кредит видається з їх підтвердженням, додатково в банк необхідно буде принести відповідні документи. Якщо хочете брати участь в, крім посвідчення учасника НІС, у відділенні Ощадбанку зажадають паспорт і паперу за кредитованим житла.

Умови, на яких надає Сбербанк іпотечні позики фізичним особам, відкривають різним категоріям позичальників перспективу вирішення проблеми житла. При цьому мінімізуються витрати, пов'язані з внесенням першого внеску, і скорочується час придбання нерухомості.

Іпотека без внеску по-новому: Відео

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online