Для челябінців з нового року зміниться внесок за капітальний ремонт

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Борг южноуральцев по оплаті капітального ремонту будинків перевищує 158 мільйонів рублів

З 1 січня 2018 року мінімальний розмір внеску на капітальний ремонт в Челябінській області підвищиться з 7 до 7,4 рубля за квадратний метр житла. Платіжки з новими цифрами жителі багатоквартирних будинків отримають в лютому.

- Постановою уряду Челябінської області в жовтні 2016 року було встановлено мінімальний розмір внеску на капітальний ремонт на період з 2017 по 2019 роки, - нагадали в фонді регоператора капремонтів Челябінської області. - У 2018 році він складе 7,4 рубля на один квадратний метр площі квартири. У лютому власники отримають квитанції за січень з розрахунком платежів вже на основі нового тарифу і з нарахованої на заборгованість пені.

Наприклад, жителі квартир площею 40 квадратних метрів з лютого будуть платити щомісяця 296 рублів в фонд капремонту. Жителі квартир площею 60 квадратів заплатять 444 рубля.

Розмір пені залишився колишнім - по законодавству власники приміщень в багатоквартирному будинку, несвоєчасно або не повністю сплатили внески на капремонт, зобов'язані заплатити до фонду капремонту пені в розмірі 1/300 ставки рефінансування Центробанку Росії. Пені нараховується за кожен день прострочення починаючи з 31-го дня, наступного за днем ​​настання строку оплати.

При цьому борг южноуральцев по оплаті капітального ремонту будинків перевищує 158 мільйонів рублів. І це тільки та частина заборгованості, яку регоператор вже стягує через суд . Цю послугу не оплачують як жителі багатоквартирних будинків, так і власники комерційних приміщень. У грудні цього року власники, котрі заборгували за капремонт більше 20 тисяч рублів, отримали «червоні» квитанції з вимогою негайно погасити борг. Кількість таких боржників в Челябінській області становить 4,7 тисячі осіб.

- З нарахованих за одинадцять місяців поточного року обов'язкових платежів за капітальний ремонт в розмірі 3 374,6 мільйона рублів власниками оплачено 2 633,6 мільйона, рівень збирання коштів власників з початку звітного періоду - 78,04%, - розповів директор регіонального оператор капремонту Вадим Борисов. - Наш обов'язок - стягувати заборгованість, направляти зібрані кошти на капремонти і тим самим забезпечити фінансування і виконання регіональної програми капітального ремонту.

Нагадаємо, до кінця 2017 року виконано робіт з капремонту на три мільярди 366 мільйонів рублів. Для порівняння, в 2016 році робіт виконали на суму близько 1,6 мільярда рублів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online