Як заощадити на страхові внески?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В рамках даної статті ми розглянемо кілька способів зниження оподатковуваної бази

В рамках даної статті ми розглянемо кілька способів зниження оподатковуваної бази.

Основним варіантом буде вживання пільг, передбачених законодавством. Так, якщо у вас спрощена система оподаткування, а основний вид діяльності (більш 70 відсотків від одержуваного доходу) відповідає перерахованим в 472 статті Податкового кодексу, то ви можете робити відрахування за ставкою 20% за умови, що ваш дохід не досяг 74 мільйонів рублів. Також податкове законодавство дозволяє заощадити, якщо ваша організація стане резидентом у вільній економічній зоні або території випереджаючого розвитку, відрахування будуть проводитися за ставкою 7,6%.

Одним з варіантів зниження бази оподаткування є заміна премій працівника на компенсацію його витрат по іпотечному кредитуванню. Якщо у ваших співробітників є іпотечні кредити, то даний спосіб може допомогти вам заощадити на страхові внески. У даного способу є низка мінусів:

  • він підходить тільки співробітникам з іпотекою;
  • щомісяця сума до відшкодування за відсотками буде різна.

Щоб скористатися вищевказаним способом, треба внести відповідні положення до трудового договору або закріпити наказом.

Крім відсотків по іпотеці, компанія може компенсувати працівникам витрати, пов'язані з використанням особистого майна для вирішення виробничих питань. Так, якщо ваш співробітник використовує для відряджень особистий ноутбук або планшет, то ви можете компенсувати йому ці витрати, і вони не будуть обкладатися страховими внесками. Щоб уникнути претензій податкових органів, необхідно підготувати підтверджуючі документи, так, в разі відрядження це буде наказ із зазначенням необхідності взяти особистий ноутбук для проведення презентацій, а також розрахунок нарахування амортизації за дні перебування у від'їзді.

Якщо працівник зацікавлений в своєму розвитку, то можна оплатити його навчання, однак необхідно, щоб курси або підвищення кваліфікації відповідали функціоналу, що виконується співробітником компанії. У разі незгоди співробітників податкової інспекції до виключення даних виплат співробітникові із загальної бази для нарахування страхових внесків, треба буде доводити економічну доцільність цих витрат в суді.

Якщо у вас в компанії багато співробітників, то можна скористатися пільгою, яку дає податковий кодекс РФ при виплаті матеріальної допомоги, суми до 4000 не обкладаються страховими внесками і ПДФО. Сума невелика, але якщо у вас працює, наприклад, 100 осіб, то економія складе близько 120 тисяч рублів (100х4000х30% = 120 000). І працівники отримають суму в повному обсязі, так як дана виплата не обкладається ПДФО.

Працюючи з співробітниками за цивільно-правовими договорами, доцільно виділити в сумі виплат витрати, зв'язані з придбанням матеріалів, залученням сторонніх підрядників. Тоді виплати по цих договорах можна оформити в якості компенсації витрат, пов'язану з виконанням робіт, і винагороду. Відповідно, тільки на суму винагороди вам необхідно буде нарахувати страхові внески. Співробітник теж буде зацікавлений в такому варіанті, так як ПДФО буде утриманий тільки з суми винагороди.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online