Новини дня: Для ніщебродов настає момент істини

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Першому банкруту - фізичній особі в Росії списали всі його борги. Таке рішення 28 червня 2017 року прийняв арбітражний суд Челябінської області.

Банкрутство - вихід для «вічних боржників»

Дарина Расторгуєва, яка заборгувала банкам близько 14 млн рублів, першої в Російській Федерації подала позов про банкрутство фізичної особи. І лише через три роки жінці списали борги. У критичній ситуації Дар'я свого часу виявилася не зі своєї вини. Бізнес перестав приносити дохід, за іпотеку доводилося платити по 80 тисяч рублів на місяць, а сама Дар'я чекала на третю дитину. Банкрутство стало для неї рятівним шансом позбутися від численних боргів.

Нагадаємо - щоб стати банкрутом, фізична особа повинна мати борг перед кредиторами не менше 500 тисяч рублів і більше ніж тримісячну прострочення по виконанню кредитних зобов'язань. Але це ще не все - необхідно витратитися на послуги керуючого, який керує процедурою банкрутства. Тому, загрузнувши в кредитах, багато росіян не поспішають і ініціювати процедуру банкрутства фізичної особи. Юрист Ізабелла Атласкірова вважає, що банкрутство фізичних осіб для Росії - ще дуже нова практика, тому поки не варто робити поспішних висновків про неефективність цієї процедури. Щоб процедура банкрутства фізичної особи дійсно стала затребуваною, вона повинна приносити гарантоване звільнення від боргів і, крім того, не бути занадто дорогою для боржника, і так знаходиться в складній ситуації.

Читайте також

Першому банкруту - фізичній особі в Росії списали всі його борги У Росії за прикладом Києва створили «Миротворець» для неугодних

Дані на учасників акції Навального 12 червня вже з'явилися в мережі

Чим більше кредитів - тим складніше їх віддавати

Непідйомні кредити стали справжнім лихом для багатьох російських громадян. Багато росіян, будучи не в змозі розплатитися по кредитах, грузнуть у боргах все глибше і глибше. За даними Об'єднаного кредитного бюро (ОКБ), 71% позичальників на момент взяття чергового кредиту вже мають по п'ять і більше позик. Чим більше на громадянина «висить» кредитів, тим складніше йому виконувати боргові зобов'язання. Наприклад, серед громадян з одним кредитом прострочення платежу на термін більше місяця допускає лише 12%, а серед людей з п'ятьма і більше кредитами - вже майже 40%.

Іноді взяти кредит росіян змушують вимушені обставини, наприклад - важка хвороба, необхідність термінового придбання житла, проблеми з законом. Але в багатьох випадках гроші в борг беруться на придбання товарів і послуг, без яких, на перший погляд, цілком можна було б і обійтися. Наприклад, чого варта одна вічна епопея зі взяттям в кредит дорогих смартфонів? Пишним цвітом розквітли мікрофінансові організації, які надають людям позики під шалені відсотки. Боржники, взявши 10 тисяч рублів, повинні віддати 15,20,30 тисяч - в залежності від прострочення платежу. Хтось вважає за краще не віддавати - і стає жертвою нападок колекторів. Недобросовісні МФО просто розоряють людей, користуючись фінансової та правової неписьменністю багатьох середньостатистичних росіян.

Кредит не зробить багатшими

Що змушує людей брати кредити навіть тоді, коли в цьому немає реальної необхідності? Відомий психолог Олена Ал-Ас переконана, що все не так однозначно. Багато людей хочуть продемонструвати, що вони живуть на гідному рівні, мають можливість їздити на хорошій машині, відвідувати курорти, хизуватися в новому вбранні. Така мораль ніщебродов. Яким головне - пустити пил в очі.

«СП»: Якою є мотивація людей, що беруть кредити?

Можна досить умовно виділити два типи людей. Перші вважають, що якщо у них стабільний дохід, старий автомобіль і квартира у власності або оренді, але при цьому немає кредитів, то вони - вільні люди, не мають боргів і ніколи не можуть стати «рабами» кредитного тягаря. Інші, навпаки, переконані в тому, що за допомогою кредитів можна «тут і зараз» добре жити. Навіщо відкладати на покупку квартири десятиліттями, тулячись на орендованому житлі, якщо можна взяти іпотеку і вже через лічені місяці жити в комфортабельній квартирі? Так само і з авто - навіщо їздити на старій старій машині, якщо можна взяти дорогий джип, нехай і в кредит.

«СП»: - Тобто, «життя в кредит» перетворилася в стиль сучасної людини?

- У нас в країні більше половини росіян «в кредитах». Я не бачу нічого поганого в тому, щоб взяти кредит на більш хорошу машину або взяти іпотечний кредит, щоб не жити роками і десятиліттями на знімній квартирі. Але коли в кредит беруться шуби, прикраси, дорогі смартфони - це вже слідування загальному споживчому настрою суспільства. Але ж не завжди принцип «роби як всі» розумний. Можна потрапити в дуже неприємну ситуацію, якщо не думати своєю головою, а озиратися на оточуючих.

«СП»: - Кредит розширює «зону комфорту»?

- Є така точка зору, що «боржники», обростають кредитними автомобілями, предметами розкоші, які вчиняють турне в кредит по всьому світу - просто гедоністи, які прагнуть тут і зараз жити максимально комфортно. Вони живуть сьогоднішнім днем ​​і не хочуть відкладати на завтра те, що можна отримати сьогодні. Але я б сказала, що багато хто з них просто інфантильні. Як дитина не може відмовитися від ідеї покупки нової іграшки і починає її вимагати з батьків, так і подібні позичальники починають набирати все нові і нові кредити. Досить часто це призводить до серйозних проблем. Виникають великі борги перед банками, а адже високооплачуваної роботи або прибуткового бізнесу теж можна позбутися.

Читайте також

Офіси мікропозик грабують людей, відбираючи квартири Офіси мікропозик грабують людей, відбираючи квартири

Населення продовжує звертатися в сумнівні організації

«СП»: - Чи можна жити не в кредит і забезпечувати свої потреби в належному вигляді?

- Звичайно. Тільки для цього необхідно грамотно планувати свій бюджет. Це не так складно, але дуже корисно. І, крім того, треба зрозуміти, що жити слід за коштами і в відповідно до свого становища в суспільстві. Якщо ви працюєте простим робітником або офісним клерком, то кредитний джип або дорогий годинник не перетворять вас в директора або власника свого бізнесу. Більш того, в деяких ситуаціях це буде виглядати просто безглуздо. Наприклад, машини ціною в кілька мільйонів припарковані біля гуртожитків. Їх власники будуть роками платити половину зарплати за престижний автомобіль, проживаючи в 10-15 метровій кімнаті гуртожитку із загальними зручностями. Треба просто задуматися, чи розумно це? Кредит не зробить вас багатше, не підвищить ваш соціальний статус, в дорогому одязі або на престижному авто ви залишитеся тим же людиною - з колишніми інтелектом, кваліфікацією, фізичними і психологічними даними і т. Д.

Наприклад, чого варта одна вічна епопея зі взяттям в кредит дорогих смартфонів?
«СП»: Якою є мотивація людей, що беруть кредити?
Навіщо відкладати на покупку квартири десятиліттями, тулячись на орендованому житлі, якщо можна взяти іпотеку і вже через лічені місяці жити в комфортабельній квартирі?
«СП»: - Тобто, «життя в кредит» перетворилася в стиль сучасної людини?
«СП»: - Кредит розширює «зону комфорту»?
Треба просто задуматися, чи розумно це?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online