Номер ОКПО індивідуального підприємця

  1. функції ОКПО
  2. Як отримати інформацію про інші індивідуальних підприємців?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

ОКПО (загальноросійський класифікатор підприємств, а також організацій) - це звід, що містить закодовані відомості про юридичних та фізичних осіб. За допомогою ОКПО можна виконати повну ідентифікацію господарюючого суб'єкта. Цей код може бути десятизначним (для фізичних осіб - індивідуальних підприємців) або восьмизначним (для юридичних осіб). Для індивідуальних підприємців перші дев'ять цифр коду ОКПО є порядковим номером, остання ж цифра є контрольний номер, який розраховується за спеціальною методикою.

ОКПО індивідуального підприємця надається органами статистики. Протягом тижневого терміну з моменту подання податковими органами відомостей про зареєстрованих як ІП громадян фізичні особи (ІП) повинні бути повідомлені в інформаційному листі про присвоєння їм коду ОКПО.


функції ОКПО

Класифікація підприємств, а також організацій виконує наступні функції:

  • Забезпечує однозначну ідентифікацію суб'єкта господарювання РФ.
  • Забезпечує можливість суміщення всієї інформації про господарюючих суб'єктів, а також створює умови функціонування державних ІС (інформаційних систем).
  • Надає можливість автоматизованої обробки даних.
  • Підтримує міжвідомчий обмін інформацією.
  • Формує умови для розвитку єдиного інформаційного простору на території РФ.
  • Забезпечує аналіз статистичних даних економічного характеру.
  • Створює умови для систематизації інформації, а також організації статичного обліку та звітності.
  • Надає можливість використання ОКПО в документації, яка застосовується при міжвідомчій обміні інформацією.

Важливо: не варто плутати ОКПО з КВЕД, це два різних коду. Про КВЕД у нас є окрема стаття по цьому посиланню .

Як отримати інформацію про інші індивідуальних підприємців?

Для того щоб дізнатися відомості ОКПО про той чи інший індивідуальний підприємця можна піти декількома шляхами:

- якщо є в наявності бухгалтерські документи, що стосуються господарської діяльності потрібної фізичної особи, то код ОКПО можна прочитати в правому верхньому куті звітних бланків;

- перед тим, як дізнатися ОКПО індивідуального підприємця, можна відправити запит в Росстат. Відповідь на такий запит надсилається в формі інформаційного листа з кодом потрібної фізичної особи після уточнення деяких відомостей;

- зробити запит в ФСП з метою надання витягу з державного реєстру ВП. Багато хто йде саме цим шляхом, оскільки податкові органи найчастіше стикаються із запитами даного типу;

- уточнити необхідну інформацію на сайті Okpo.ru. На цьому ресурсі можна отримати відомості щодо ОКПО конкретного індивідуального підприємця в цифровому варіанті.

За допомогою сервісу Okpo.ru можна отримати доступ до офіційної інформації баз даних ЕГРІП, ЕГРПО, ЕГРЮЛ, а також бухгалтерських балансів. Виписка з баз даних, як правило, надається протягом 2-15 хвилин з будь-якого індивідуальному підприємцю або підприємству РФ. Довідка щодо коду ЄДРПОУ надається безкоштовно. Для отримання необхідних даних необхідно скористатися розділом «Пошук по ОКПО», а потім вибрати необхідний тип виписки.

Пошук по базах даних можна виконати як за кодом ОКПО, так і за іншими параметрами запиту: ІПН, адресою, ПІБ, ОГРН, найменуванню підприємства або ІП. Бази даних знаходяться в повному доступі цілодобово і без вихідних днів.

Отримання коду ОКПО є обов'язкових для всіх індивідуальних підприємців РФ. ОКПО вказується в бухгалтерській документації, оскільки відображає види діяльності, якими займається підприємство або ВП. При розширенні сфер здійснення діяльності ІП відбувається перереєстрація, а також отримання нового коду ОКПО.

Сподобалася стаття?Поділіться з друзями:

Як отримати інформацію про інші індивідуальних підприємців?
Сподобалася стаття?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online