Найвигідніші кредити готівкою - огляд ТОП-12 кредитних пропозицій банків Росії

  1. Що таке кредит готівкою, і в чому його плюси і мінуси
  2. У чому полягають відмінності банківських пропозицій
  3. Які існують критерії кредитування
  4. ТОП-12 кредитних пропозицій банків Росії
  5. Як правильно користуватися кредитними коштами
  6. На що варто звернути увагу при підписанні кредитного договору

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Банки Сьогодні Лайв
Статті, відмічені даними знаком завжди актуальні. Ми стежимо за цим
А на коментарі до цієї статті відповіді дає кваліфікований юрист а також сам автор статті.

написати коментар

X

Кредит готівкою - це найбільш затребуваний банківський продукт. І це не дивно! Адже для того щоб купити велику покупку або здійснити будь-які інші плани, деколи потрібно чимало коштів. Тому попит на кредити зростає, а разом з ним і пропозиції фінансових установ. Так, де краще взяти кредит готівкою? І на що варто звернути увагу, перш ніж підписати кредитний договір?

Зміст статті

Що таке кредит готівкою, і в чому його плюси і мінуси

Споживчий кредит або кредит готівкою - це банківський продукт, який дає можливість клієнту взяти гроші в борг, і витратити їх на свої потреби. Він носить нецільовий характер. Іншими словами, банку абсолютно все одно на вирішення яких фінансових потреб підуть кошти. Головне щоб гроші були повернуті в строк, і в повному обсязі.

На сьогоднішній день в Росії діє величезна кількість фінансових установ, і майже кожне з них готове запропонувати клієнтам кредити готівкою, під різні умови кредитування. Але, незважаючи на різноманіття пропозицій можна виділити основні переваги та недоліки споживчого кредиту.

Банки Сьогодні Лайв   Статті, відмічені даними знаком завжди актуальні

переваги переваги   недоліки недоліки

  1. Доступність. Майже кожен клієнт, який відповідає умовам банку, може оформити кредит готівкою
  2. Чи не потрібна застава і поручительство. Для банку головним критерієм при схваленні заявки є наявність хорошої кредитної історії, і платоспроможність позичальника.
  3. Швидкість в оформленні та видачі позики. Для кредиту готівкою досить надати в банк стандартний пакет документів. Розгляд заявки займає в середньому 15 хвилин. При позитивному рішенні гроші на рахунок клієнта можуть надійти протягом кількох годин.
  4. Нецільовий характер. Позичальник може витратити кредитні кошти на різні потреби. Наприклад, на відпустку, покупку меблів, навчання і т.д.
  5. Зручно користуватися банківською послугою. Позика видається однією сумою, і надходить на карту, або на рахунок клієнта. Крім того всю інформацію можна дізнатися з мобільних додатків.
  6. Простота погашення. Кредит гаситься рівними платежами щомісяця. Банки надають величезну кількість можливостей оплатити кредит. Наприклад, за допомогою програми на смартфоні, або шляхом списання коштів з номера телефону і т.д.
  1. Невигідні умови кредитування (процентна ставка, термін). Багато клієнтів змушені погоджуватися на такі умови, зважаючи на свій важкий фінансовий стан
  2. Наявність прихованих комісій. На жаль, багато банківських установ не оголошують клієнту про наявність додаткових оплат за кредитом.
  3. Жорсткі умови погашення в разі допущення прострочень. При допущенні пропуску платежів по кредиту, позичальникові доведеться сплатити всі штрафні санкції, в тому числі встановлений відсоток від загальної суми за кожен день прострочення.
  4. Додаткове навантаження на сімейний бюджет. Щомісячні платежі банку можуть значно ускладнити фінансове становище.

Незважаючи на наявні недоліки, споживчий кредит має більше позитивних сторін. Крім того, багато банківських установ розміщують офіси прямо на території магазинів. Що робить цей продукт доступнішим.

У чому полягають відмінності банківських пропозицій

Як вже говорилося вище, практично кожна діюча кредитна організація надає населенню кредит готівкою. Якщо детально вивчити ряд пропозицій, то можна помітити, що між ними є істотні відмінності.

До таких належать:

  1. Вимоги до позичальників. До цього критерію банки ставляться більш уважно. Пов'язано це, перш за все з тим, що для кредитної організації важливо розуміти з ким вони мають справу. Особлива увага приділяється освіті клієнта, до стажу роботи, а так само до її віку. Наприклад, Совкомбанк видає кредити населенню у віці до 85-ти років, в той час як Хоум Кредит Банк кредитує клієнтів у віці до 64-х років;
  2. Пакет документів. Кожна кредитна організація запитує у клієнта необхідний їй пакет документів. В одному банку можуть запросити довідку про доходи, а в іншому знадобиться тільки паспорт.
  3. Процедура оформлення кредиту готівкою. Загальна картина оформлення та отримання грошових коштів у всіх банках виглядає однаково. Однак варто приділити увагу деяким нюансам. Офіси багатьох банків клієнти відвідують один раз - це під час підписання договору. Вся інша процедура відбувається в режимі онлайн. Клієнт формує самостійно електронну заявку, і відправляє її на розгляд. Далі співробітник банку сам зв'язується з клієнтом, і оформляє всі необхідні документи.
  4. Зручність погашення кредиту. На сьогоднішній день способів погашення кредитів існує безліч. З усього різноманіття, клієнт може вибрати будь-який зручний для себе спосіб.
  5. Процентна ставка. Цей нюанс є найважливішим. Майбутній позичальник приділяє йому особливу увагу. І це не дивно. Адже саме від цього критерію залежить те, скільки відсотків банку потрібно буде виплатити клієнту за користування позиковими засобами.

Всі перераховані критерії можна виділити в один загальний термін «Умови кредитування». Таким чином, головні відмінності банківських пропозицій полягають саме в різниці умов надання кредиту.

Які існують критерії кредитування

Перш ніж зробити вибір на користь того чи іншого кредитного пропозиції, клієнтові необхідно знати в чому полягають критерії кредитування. Розуміння таких важливих аспектів допоможе позичальникові вибрати кращий кредит готівкою.

До параметрів кредитування відносяться:

  • Термін розгляду кредитної заявки. Якщо клієнтові терміново потрібні гроші, то йому потрібно вибрати банк, в якому розглядають заявки протягом декількох хвилин;
  • Пакет документів. Важливо пам'ятати, що чим менше в банку запитують довідок, тим швидше і простіше відбувається процедура оформлення кредиту готівкою;
  • Процентна ставка. Перш ніж оформити заявку слід порівняти процентні ставки пропонуються іншими банками. Найчастіше клієнти платять за зручність і швидкість оформлення. Багато фінансових установ пропонують низькі відсотки по кредиту, але при цьому розглядають пропозиції банків довше і вимагають додаткові документи;
  • Можливість оформлення онлайн заявки. Така процедура в значній мірі економить час, як самого позичальника, так і співробітника банку.
  • В першу чергу варто розглянути пропозиції того банку, в якому є зарплатний рахунок. Справа в тому, що для такої категорії клієнтів банки надають різні пільги і знижки.

Важливо! Тільки детальне вивчення всіх критеріїв кредитування допоможе вибрати вигідний кредит.

ТОП-12 кредитних пропозицій банків Росії

Для того щоб вирішити в якому банку краще взяти кредит, необхідно вивчити пропозиції фінансових установ.

У таблиці надано пропозиції 12-ти банків.

Найменування банку Назва продукту Процентна ставка Строк кредитування Надана сума примітка Найменування банку Назва продукту Процентна ставка Строк кредитування Надана сума примітка   Тінькофф Банк   оформити   Кредит готівкою Від 14,9% -до 24,9% Залежить від суми кредиту
Тінькофф Банк
оформити Кредит готівкою Від 14,9% -до 24,9% Залежить від суми кредиту. До 1 000 000 рублів. Надається індивідуально. Унікальний онлайн банк, який має широку мережу партнерів, завдяки чому можна безкоштовно знімати, і оплачувати кредит.
ОТП Банк
оформити ОТП Стандарт Від 30,9% Від 12 до 48 місяців Від 76 000 до 500 000 рублів Кредит надається без поручителів, застави та додаткових комісій. Однак, в залежності від запитуваної суми, банк вимагає додатковий пакет документів.
Альфа Банк
оформити Стандартні умови Від 13,9% до 22,49% Від 1 до 5 років До 1 000 000 рублів Не потрібні поручителі, і немає прихованих комісій. Для «своїх» клієнтів надається знижка за кредитом. Безкоштовне смс інформування, і додаток «Альфа - клік».
Home Credit
оформити «Великі гроші» 14,9% Від 12 до 60 місяців Від 30 000 до 500 000 рублів Без застави і поручителів. Потрібно паспорт і два додаткових документа. Можливо, самостійно вибрати дату погашення. Вся інформація про кредит в онлайн.
Совкомбанк
оформити «Стандартний плюс» Від 22% - до 32% Від 12 до 36 місяців Від 40 000 до 300 000 рублів Можливо кредитування осіб у віці до 85 років. У разі переведення пенсії в Совкомбанк, клієнту надається знижка в розмірі - 5%.
Райффайзен Банк
оформити Персональний кредит Від 12,9- до 15,9% від 12 до 60 місяців Від 90 000 до 1 500 000 рублів Стандартні умови кредитування. На момент закінчення кредитного договору вік позичальника не повинен перевищувати 67 років. У подарунок надається міжнародна карта.
ВТБ Банк Москви
оформити Кредит готівкою Від 14,9% до 20,9% До 5-ти років До 3 000 000 рублів Стандартні умови кредитування. Банк надає пільги працюючим пенсіонерам, можливо, запросити кредитні канікули і змінити дату платежу.
східний Банк
оформити Великі гроші Від 14,9% до 29,9% Розраховується індивідуально від 50 000 до 500 000 рублів Кредит видається за двома документами: паспорт, і довідка про доходи.
Citibank
оформити Споживчий кредит готівкою Від 14% - до 20% До 5-ти років До 2 500 000 рублів Кредит надається без застави та поручителів, по двох документах: Паспорт та довідка про доходи.
Газенергобанк
оформити Кредит «На все про все» Від 15,9% - до 26,7% Від 36 - до 60 місяців Від 15 000 до 1 300 000 рублів Кредит може бути виданий без довідки про доходи на 36 місяців і на суму до 300 000 рублів , до 60 ти місяців на суму 1 300 000 рублів - довідка про доходи обов'язкова.
Первомайський
оформити Кредити готівкою Від 12,5% Від 12 до 60 місяців Від 30 000 рублів Кредит надається без прихованих комісій і без поручителів.
ренесанс кредит
оформити Кредит готівкою Від 12,9% - до 27,5% від 24 до 60 місяців від 30 000 до 700 000 рублей Банк надає можливість клієнту знизити процентну ставку, для цього потрібні додатковий документи. Наприклад, довідка 2НДФЛ.

Наведений рейтинг банківських пропозицій є найбільш затребуваним і популярним на закінчення 2017 - початок 2018 р

Як правильно користуватися кредитними коштами

Щомісячна оплата кредиту несе значне навантаження на бюджет.

Однак якщо правильно користуватися позикою, то можна заощадити значну частину грошей.

  1. Для початку має бути чітко визначена мета кредитування. Отриманий займ має в обов'язковому порядку йти на ці цілі. В іншому випадку виявиться, що, то на що був узятий кредит, не виконана, а грошей немає;
  2. Позичальнику необхідно оплачувати щомісячні платежі на кілька тисяч рублів більше, ніж вказано в графіку платежів. Такі дії допоможуть скоротити суму основного боргу, а значить і відсотки по кредиту будуть менше;
  3. Дострокове, або часткове погашення кредиту завжди вітається банком. Фінансова установа швидко повертає свої гроші, а клієнт має хорошу кредитну історію.
  4. Найголовніше - це не допускати прострочень по платежах. У разі порушення умов договору, до позичальника застосовуються штрафні санкції і пені.

Важливо пам'ятати, що перед тим як оформити кредит майбутній позичальник повинен проаналізувати свій фінансовий стан, і оцінити можливість оплати кредиту.

На що варто звернути увагу при підписанні кредитного договору

Процес вибору банку для кредитування не такий простий. Ринок наповнений великою кількістю пропозицій, тому підібрати оптимальну кредитну лінію, з відповідними умовами часто буває складно. На жаль, за строкатими рекламними слоганами ховаються додаткові комісії і приховані платежі, про які позичальник дізнається вже після підписання договору.

Моменти, на які варто звернути увагу при укладанні договору з банком:

  • Договір потрібно прочитати повністю. Особливо те, що написано дрібним шрифтом і в кінці сторінок. Зазвичай так указується важлива інформація про комісіях, виплати і т.д .;
  • Потрібно перевірити відсутність помилок. Не варто забувати про таке поняття як «людський фактор»;
  • На особливу увагу заслуговують умови кредитного договору: сума, термін позики, повна вартість кредиту, можливість і умови дострокового погашення;
  • Необхідно досконально вивчити пункт - штрафні санкції. У цьому пункті банк прописує умови стягнення боргу, при наявності порушень кредитного договору.

Варто пам'ятати, що підписувати відразу кредитний договір немає необхідності. Позичальник має право взяти папір додому, не поспішаючи її вивчити, і при бажанні узгодити її з юристом.

На сьогоднішній момент кредит готівкою можна оформити без всяких проблем. Для цього достатньо звернутися як в банк, так і в будь-яку мікрокредітной організацію. У будь-якому випадку, для того щоб виплати не лягли важким тягарем, позичальникові потрібно мати постійну роботу, і відповідально підходити до оплати позики. А перед тим як підписати кредитний договір, необхідно порівняти щомісячні внески зі своїми потенційними можливостями.

редактура, графічне і текстове оформлення: Мацун Артем

Так, де краще взяти кредит готівкою?
І на що варто звернути увагу, перш ніж підписати кредитний договір?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online