Кредит на розвиток особистого підсобного господарства від Россельхозбанка


Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ще статті по темі

Якщо фермер здійснює свою діяльність як індивідуальний підприємець, товариство з обмеженою відповідальністю або акціонерне товариство, то йому, як звичайному юридичній особі, доступні стандартні варіанти кредитування в банках, про такі програми чимало написано на Занімаем.ру.

У цій статті ми розповімо про спеціальні кредитні програми саме для фермерських і селянських господарств. Активніше за інших банків, кредити фермерам та сільськогосподарським підприємствам пропонує Россельхозбанк.

Россельхозбанк надає кредити селянським і фермерським господарствам, а також індивідуальним підприємцям і іншим суб'єктам малого та середнього підприємництва, які задовольняють наступним вимогам: за видами діяльності відносяться до господарюючих суб'єктів агропромислового комплексу; фермер здійснює свою діяльність не менше трьох місяців; пророблений бізнес-план, з яких випливає ефективність проекту.

Також банк кредитує, по суті, стартапи на селі. Фермер, який працює менше трьох місяців, але він має досвід ведення особистого підсобного господарства, може розраховувати на кредит.

З чого вибрати

Перелік кредитних продуктів, доступних фермерам, досить великий. Можна отримати кредит на придбання техніки або обладнання під заставу майна, до речі кажучи, не всі банки готові кредитувати під заставу майна - це безсумнівний плюс кредитних програм Россельхозбанка. Крім техніки за програмами Россельхозбанка можна придбати молодняк сільськогосподарських тварин (під заставу придбаних тварин!), А також земельні ділянки зі складу земель сільськогосподарського призначення ( під заставу землі ).

Кредит також доступний на створення сімейних ферм або цехів по переробці продукції тваринництва, на проведення сезонних робіт під заставу продукції майбутнього врожаю, на ведення діяльності рибоводів.

При фінансуванні закупівель під майбутній урожай сума кредиту може становити до 100% оцінного обсягу врожаю, терміном до двох років. На мій погляд, шикарний варіант, інша справа, що необхідно правильно оцінити і обсяг майбутнього врожаю і дохід від його реалізації.

Якщо говорити про кредитування придбання обладнання та основних засобів, то тут теж умови досить привабливі. Максимальний термін кредиту складає 7 років, мінімальний початковий внесок - 15%, в якості застави може бути прийнято купується обладнання (техніка). Проте, я впевнений, що, якщо банк «виявить» у фермера на момент придбання вже наявну техніку, він попросить її в заставу.

Унікальний для банківського ринку продукт - кредитування на придбання землі і будівництво малоповерхового житла на селі. Максимальні терміни кредитування за цією програмою складають 8 років, а розмір початкового внеску повинен бути не менше 20%.

Що стосується відсоткової ставки, то вона визначається індивідуально, але в рамках державної підтримки сільгоспвиробників, які відповідають певним критеріям, можлива державна компенсація платежів за відсотками в розмірі ставки рефінансування. Більш детально про заходи державної підтримки фермерів можна почитати в інших матеріалах Занімаем.ру.

Необхідні документи

Що стосується переліку документів, то він набагато менше, ніж при типовому банківському кредитуванні. Мінімальний пакет документів для отримання кредиту фермером включає:

1. Заявку на надання кредиту;

2. Копію свідоцтва про реєстрацію;

3. Копію Ліцензії на здійснення підприємницької діяльності;

4. Ксерокопії паспортів, які засвідчують особи позичальника, поручителів, залогодателей;

5. Дані про фінансовий стан позичальника на останню звітну дату.

До даних про фінансовий стан відносяться: копія декларації про доходи, або баланс позичальника індивідуального підприємця; дані про проведені витрати і отримані доходи.

Залежно від цілей кредитування від вас можуть зажадати: дані про купується техніці (обладнанні), свідоцтва та кадастрові паспорта на землю, кошторис і проектну документацію на житло, що будується, бізнес-план.

Раз вже мова зайшла про складання бізнес-плану, резонно зауважити, що не кожен фермер-аграрій в змозі самостійно скласти фінансовий план або купити готовий розрахунок. У цьому сенсі Россельхозбанк знову ж молодці, банк розробив набір готових типових рішень. Тепер фермер при зверненні в Россельхозбанк за отриманням кредиту на цілі, пов'язані, наприклад, зі створенням сімейної молочної ферми, може скористатися одним з типових варіантів документації, в них враховані архітектурні, функціонально-технологічні, інженерно-технічні рішення. Використовуючи ці документи, фермер зможе оцінити ефективність планованого проекту.

Резюмуючи, хочу зазначити, що кредитні продукти Россельхозбанка безумовно зручні для фермерів, тим більше, що кредит можна отримати на найрізноманітніші цілі, в тому числі, на відкриття сільськогосподарського бізнесу з нуля!

Никанор Бабурін , Спеціально для Занімаем.ру. 20 Июня 2016
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online