Корисні поради для туристів, які їдуть відпочивати до Туреччини вперше

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Безперечно, Туреччина є найпопулярнішим напрямком серед російських відпочиваючих. Завдяки доступними цінами і знаменитої системі «все включено». Але далеко не всі встигли випробувати переваги такого закордонного відпочинку. Найбільш корисні поради зібрані для тих, хто ще не був у цій країні. Також ми поділимося корисною інформацією про те, як знайти недорогий Інтернет в роумінгу в Туреччині.

недорогий Інтернет в роумінгу в Туреччині

  • Мовний бар'єр. Російськомовних відпочиваючих в Туреччині повно, тому на території готелю може скластися враження, що приїхав в сусідній район, а не за кордон. Природно, обслуговуючий персонал готелю буде розмовляти російською чи англійською. Але поза територією відпочинку ситуація інша - місцеве населення погано знає англійську, а російську і поготів. Тому якщо їдете на шопінг або екскурсію, то краще з туристичною групою. Однак і самостійно можна впоратися. Турки цілком гостинні і доброзичливі люди, крім того, завжди є мова жестів.
  • Кліматичні особливості. Тим, хто вирушає до Туреччини в перший раз, радимо врахувати, що влітку тут може бути не просто жарко, а дуже-дуже жарко. Іноді температура повітря прогрівається до +40 або +50 градусів. Природно, ми рекомендуємо брати з собою в поїздку одяг з натуральних тканин, яка не парить і «дихає», головні убори, захисні креми від дії сонячних променів. Крім того, з 11 до 15.00 не варто грітися на пляжі, можна не тільки обгоріти (креми в цьому випадку допомагають далеко не завжди), але і отримати тепловий удар. І ще, перебуваючи в Туреччині, пийте мінімум 1 літр води в день. Але не з крана, так як це вода для технічних потреб. Якщо в готелі не надається питна вода безкоштовно (залежить від кількості зірок і рівня сервісу), то докуповуйте її в найближчому магазині. Орієнтовна ціна 1 ліра за 0, 33 літра.
  • Особливості заселення в готель. Як би ви не просили і не хотіли, раніше другої години дня в номер вас ніхто не заселить. Але в цьому випадку турбуватися не варто. Залишайте речі на ресепшені, з умовою, що за ними доглянуть, цінне беріть з собою, а краще здайте в сейф готелю і вирушайте на пляж. До речі, про заселення, якщо їдете по гарячій путівці, то не виключено, що вас заселять в будь-який вільний номер без права вибору варіанта з більш красивим видом з вікна і так далі. До речі, ви маєте право просити про заміну номера, якщо в ньому непрацюючий кондиціонер чи ні води. Але радимо робити це в першу добу після заселення. Якщо адміністратор буде впиратися, зателефонуйте в тур. агентство або ж домовтеся з працівником готелю особисто. Чайові в вигляді 10-20 доларів для зговірливості допоможуть вирішити проблему. Більше давати не варто.
  • Обмінні питання. Немає різниці, яку валюту з собою брати, і долари, і євро тут можна розміняти як в готелі, так і в банку. Радимо використовувати другий варіант. Що стосується покупок на місцевих ринках, то розраховуватися краще в національній валюті, а не міжнародної. Обмінювати можете поступово, курс за 7-14 лір сильно не зміниться. У великих супермаркетах можна розраховуватися карткою VISA. Правда, ходять чутки про фінансові махінації при оплаті картою, але ця проблема надумана, тисячі туристів платять за покупки саме безготівковим способом. До речі, для поїздки в Туреччину радимо скористатися картою Ощадбанку. Її перевага - гроші можна перевести в готівку відразу в нац. валюті через банкомат ДенісБанк, без комісії.
  • Покупки. Не у всіх магазинах Туреччини на полицях з товаром можна побачити ціни. Якщо такі є, то значить сторгуватися дешевше можна. Але якщо конкретної ціни немає, тоді не поспішайте діставати гаманець і платити. Адже продавець, швидше за все, суму, яка прийшла йому на розум. Поторгувавшись, можна знизити ціну на 20-25 відсотків. До речі, місцеві продавці люблять розрахунок в іноземній валюті, а не карткою.
  • Питання безпеки. В цілому, в курортних містах дуже безпечно. Носити з собою паспорт під час прогулянок не потрібно. Кишенькових злодюжок не багато, але вони є, будьте пильні. Крім того, не приймайте в подарунок книги, прикраси. За них місцевий жебрак випросить компенсацію. Дівчатам краще не гуляти в віддалених районах на самоті.

Ще більше актуальних Лайфхак для туристів - https://euroroaming.ru/category/lajfhaki-dlya-puteshestvennikov/ .

Слово «роумінг» до сих пір викликає не найприємніші і райдужні асоціації, однак думка багатьох туристів змінилося з появою сім-карт для мандрівників. Сьогодні ми пропонуємо найкращі сім-карти для роумінгу в Туреччині.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online