Іпотека на будівництво будинку через Ощадбанк

  1. Особливості іпотеки на будівництво
  2. Чому іпотечне кредитування в Ощадбанку - це вигідно?
  3. Умови кредитування в Ощадбанку
  4. Вимоги до позичальника
  5. Необхідні документи
  6. Як оформляється іпотека
  7. А якщо не будувати будинок? Альтернативи іпотеці під будівництво приватного будинку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вітаємо! Іпотека на будівництво приватного будинку Сбербанк - це тема нашого поста сьогодні. Ви дізнаєтеся всі нюанси іпотеки під будівництво будинку, отримаєте список документів і покрокову інструкцію з оформлення.

Особливості іпотеки на будівництво

Особливості іпотеки на будівництво

Всім відомий головний плюс власного заміського будинку: відсутність міського шуму. До того ж власну ділянку, якщо будинок будується - ще й індивідуальне планування. Але чи варто брати в Ощадбанку іпотеку на будівництво житлового будинку або простіше купити квартиру в центрі?

Ще один неочевидний плюс будівництва власного будинку - це суттєва економія на квадратних метрах. Квартира, навіть на первинному ринку житла, проходить кілька посередників і отримує свою націнку - так, квартира в новобудові перед самою здачею різко злітає в ціні.

Будівництво ж будинку ви або контролюєте особисто, або наймаєте одного-єдиного фахівця, який займається цим питанням - таким чином, ви отримуєте за одну ціну житлоплощу в 2 рази більша за ту, яку вам могли запропонувати при покупці квартири.

Але іпотека на будівництво житлового будинку - це не райдужна можливість виїхати за місто і жити розкошуючи. Це велика відповідальність, яка зажадає від вас серйозного і зваженого підходу до питання. Якщо врахувати всі нюанси отримання такого виду іпотеки в Ощадбанку, можна роздобути будинок своєї мрії на досить вигідних умовах.

Іпотека на будівництво приватного будинку видається з умовою того, що земля повинна бути у власності позичальника або йому належить право оренди на її на термін перевищує термін іпотеки.

Чому іпотечне кредитування в Ощадбанку - це вигідно?

Головне достоїнство іпотеки під будівництво житлового будинку в Ощад - низька процентна ставка. Необхідно пам'ятати, що такий вид іпотеки є ризикованим для будь-якого банку - якщо щось піде не так, то фінансова організація залишиться з недобудованим будинком в якості заставного майна. Тому пропозиція Ощадбанку на ринку, по суті, унікально, і, крім вигідного розміру відсотків, цей банк може надати і інші переваги:

  • Ощадбанк не бере комісію за обслуговування кредиту та розгляд заявки;
  • Кредитує непрацюючих пенсіонерів та інвалідів;
  • Ощадбанк видає суму більше, ніж банки конкуренти за рахунок того, що враховує додатковий дохід без довідок, з ваших слів;
  • Якщо ви виплатите іпотеку достроково, ніяких штрафів банк вам не нарахує;
  • Цей вид іпотеки в Ощадбанку лояльний до державних програм: наприклад, частково можна оплатити борг по кредиту коштами з материнського капіталу або з забезпечення молодих сімей житлом;
  • У Ощадбанку є особливі умови за зарплатних клієнтів або для тих позичальників, чиї роботодавці є партнерами Ощадбанку;
  • Такий вид іпотеки допускає наявність співпозичальників;
  • Банк має список акредитованих будівельних компаній, і якщо при виборі підрядника ви звернетеся до них, вам будуть запропоновані додаткові пільгові умови;
  • На загальну суму виплачених відсотків ви можете оформити податкове вирахування в ФНС (13%, що становить приблизно 260 000 рублей, а також зробити повернення відсотків по іпотеці ).

Також Сбербанк особливо обумовлює відстрочення по кредиту - допускаються терміном до 2-х років. Така відстрочка не рятує позичальника від обов'язку протягом цього терміну справно вносити необхідні відсотки, але це може застрахувати його від непередбачених витрат, які неодмінно забезпечить будується приватний будинок. Оформити відстрочку можна відразу, і перші три роки після отримання іпотечних коштів не витрачати грошей на повернення кредиту.

Важливий момент! Іпотека під будівництво будинку Сбербанк дозволяє самостійно будувати будинок без залучення акредитованих забудовників. В інших банках такого немає.

Умови кредитування в Ощадбанку

Умови кредитування в Ощадбанку

Іпотека на будівництво приватного будинку в Ощадбанку надається на наступних умовах:

  • Мінімальний розмір іпотеки: від 300 тис. Рублів;
  • Максимальний розмір іпотеки: 75% від приблизної ринкової вартості будинку, що будується (або іншого житла, яке ви надали Ощадбанку в заставу);
  • Термін -рік до 30-ти років;
  • Перший внесок - від 25%;
  • Немає комісії за видачу іпотеки;
  • Процентна ставка - базова 11,6% (якщо у вас є зп карта Ощадбанку, якщо немає, то + 0,3%);
  • Застава - в якості застави Сбербанк розглядає майбутній житловий будинок, земельну ділянку право оренди землі, на якій планується будівництво будинку, або ж іншу іншу житлоплощу. Застава на іншу житлоплощу або будь-яку цінну власність може знадобитися в тому випадку, якщо земельна ділянка недостатньо цінний з точки зору заставної власності. Іпотеку на будівництво будинку в Ощадбанку можна взяти і без застави - під поручительство фізособи.
  • Обов'язкове страхування заставної нерухомості.

Як правило, банк не перераховує позичальникові відразу всі засоби на будівництво будинку по іпотеці. На відміну від випадків з покупкою готової або навіть споруджуваної квартири, клієнту необов'язкові відразу всі засоби, а банку невигідно відразу віддавати гроші по іпотеці в повному розмірі. Тому зазвичай Сбербанк перераховує спочатку першу половину суми, а потім вже другу - коли ознайомитися з документами, що підтверджують витрати цільового кредиту на будівництво житла.

Вимоги до позичальника

Іпотеку на будівництво будинку в Ощадбанку може отримати фізична особа:

  • У віці від 21-го року на момент оформлення позики;
  • У віці не більше 75-ти років на момент закінчення терміну кредитування;
  • Зі стажем роботи понад 6-ти місяців на останньому місці і загальним стажем понад 1-го року (в сумі за останні п'ять років).

Основний позичальник може залучити тільки трьох созаемщиков для збільшення схваленої суми. Якщо позичальник одружений (заміжня), то його або її чоловік (дружина) обов'язково оформляється як созаемщик.

Необхідні документи

Перед подачею заяви на іпотеку на будівництво в Ощадбанк приготуйте наступні документи:

  • Паспорт РФ;
  • Трудова книжка;
  • Довідка за формою ПДФО-2 або довідка за формою Ощадбанку , Що підтверджує рівень доходів за останні півроку. Зразок цієї довідки можна взяти у відділенні Ощадбанку або скачати у нас, а заповнити її повинен роботодавець, орієнтуючись на бухгалтерські звіти. Але, як правило, роботодавці мають можливість забезпечити позичальника стандартним документом, який також здатний підтвердити ці дані.

Якщо у вас є які-небудь джерела додаткового доходу, то обов'язково вкажіть це в анкеті. Банк не вимагає документального підтвердження цих доходів.

Це первинний пакет документів на іпотеку. Після схвалення вам потрібно буде підготувати додатково:

  • Свідоцтво на землю або інші документи, що підтверджують право власності позичальника або оренди на земельну ділянку;
  • Договір на проведення будівельних робіт, якщо будуєте будинок за допомогою будівельної компанії;
  • Кошторис на будівництво;
  • Дозвіл на будівництво, якщо потрібно за законодавством;
  • Документи по оплаті першого внеску.

Дуже важливо розуміти до якої категорії землі відноситься ваша ділянка. Якщо в свідоцтві прописано, що він повинен використовуватися для ведення садівничої, городницьких і дачних діяльності, то дозвіл на будівництво не потрібна.

Іпотека на будівництво житлового будинку передбачає взаємодію з різними держпрограмами : Забезпечення житлом молодих сімей, пільги для багатодітних сімей, материнські капітали, пільги для співробітників різних держустанов (МВС, муніципальні організації та інше), пільги для військових і т.д. Якщо ви підходите під одну з цих програм або є її учасником, то подбайте про наявність документів, які це підтверджують.

Як оформляється іпотека

Щоб оформити іпотеку на будівництво приватного будинку в Ощадбанку, необхідно особисто підійти до одного з відділень Ощадбанку. Але вибирайте відділення уважно: найближчий до вашої роботи офіс може не підійти для отримання іпотеки.

Кредит Сбербанк надасть клієнтам у відділеннях по місцю прописки, в районі земельної ділянки, де ви збираєтеся будувати будинок, або ж за місцем вашої роботи - тільки в тому випадку, якщо вона є партнером Ощадбанку (акредитована в ньому). Для точного вибору ви можете проконсультуватися з менеджером банку в першому-ліпшому відділенні - вам підкажуть, де краще оформити іпотеку.

Заявку можна подати онлайн на сайті банку.

Заявлений термін розгляду заявки на отримання іпотеки в Ощадбанку - від 2-х до 5-ти робочих днів з того моменту, як ви подали всі необхідні документи.

Після схвалення заявки необхідно підготувати документи на землю і будівництво. Про них ми писали вище. Дані документи перевіряються банком протягом ще двох днів. Потім банк виносить остаточне рішення і призначає дату угоди.

У дату угоди підписуються договір іпотеки та страхування. Іпотечний фахівець пояснить всі нюанси по оплаті і виробляє видачу траншу.

Далі потрібно провести процедуру реєстрації іпотеки в Росреестра.

Щоб отримати наступний транш необхідно надати звіт про цільове використання грошей.

А якщо не будувати будинок? Альтернативи іпотеці під будівництво приватного будинку

Що робити, якщо іпотеку на будинок з земельною ділянкою під будівництво в Ощадбанку вам не підходить або прийшла відмова? Насправді не варто впадає у відчай. У вас є ряд альтернатив:

  1. Іпотека під заставу наявного житла . Обов'язкова умова - наявність власної нерухомості, яке банк готовий взяти в заставу.
  2. Споживчий кредит - найшвидший і простий варіант, є суттєві мінуси: висока ставка (від 13,9%), короткий термін (5 років максимум) і невелика сума схвалення (до 3 млн. Максимум).
  3. Гроші в борг . Спосіб цілком зрозумілий, але хто зараз позичить таку велику суму? Можливі варіанти можна дізнатися з нашого минулого поста.

Іпотека для зведення приватного будинку в Ощадбанку вигідна, тому, якщо у вас давно була мрія побудувати будинок для життя, то сміливо звертайтеся за іпотекою. З усіма юридичним і труднощами, і тонкощами вам допоможе наш безкоштовний онлайн-юрист по іпотеці. Заповніть форму в кутку.

Чекаємо ваших запитань. Прохання підтримати проект і натиснути кнопки соціалок.

Але чи варто брати в Ощадбанку іпотеку на будівництво житлового будинку або простіше купити квартиру в центрі?
Чому іпотечне кредитування в Ощадбанку - це вигідно?
А якщо не будувати будинок?
Спосіб цілком зрозумілий, але хто зараз позичить таку велику суму?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online