Іпотека для молодої сім'ї на будівництво приватного будинку, умови Ощадбанку 2019 на будівництво

  1. Існуючі види кредитів
  2. Споживчий кредит
  3. Іпотечну позику з укладенням заставного угоди
  4. звичайна іпотека
  5. Іпотека при використанні материнського капіталу
  6. Іпотека для будівництва будинку в 2019 році
  7. Необхідні документи
  8. Куди потрібно звертатися
  9. Розрахунок пільгового розширення. Іпотечний калькулятор
  10. Формування черговості в постановці на облік
  11. Терміни розгляду заяви
  12. Вимоги до претендентів
  13. Проблеми при оформленні іпотечного позики
  14. випадки відмови
  15. Плюси іпотеки на будівництво для молодих сімей в 2019 році
  16. вибір банку
  17. задати питання юристу:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Іпотека для молодої сім'ї на будівництво будинку регулюється двома федеральними цільовими програмами: «Житло» і «Молода сім'я»

Іпотека для молодої сім'ї на будівництво будинку регулюється двома федеральними цільовими програмами: «Житло» і «Молода сім'я». Уряд Російської Федерації постійно модернізує діючі і розробляє нові проекти, що дозволяють обзавестися житлом молодим парам, які перебувають у шлюбі ( Постанова Уряду РФ від 17.12.2010 N 1050 (ред. Від 20.11.2018) "Про реалізацію окремих заходів державної програми Російської Федерації" Забезпечення доступним і комфортним житлом та комунальними послугами громадян Російської Федерації " ). Програма «Молода сім'я» дає можливість молодятам оформити іпотечний кредит на покупку земельної ділянки з наступною будівлею будинку. При цьому в суму одержуваного іпотечного кредиту входить повна вартість будівництва.

Існуючі види кредитів

У молодої сім'ї є можливість взяти кредит на будівництво власного будинку. Але для цього потрібно, щоб доходи відповідали вимогам банків. Якщо дана умова дотримується, то можна приступити до вибору виду кредитування ( Федеральний закон від 16.07.1998 N 102-ФЗ (ред. Від 31.12.2017) "Про іпотеку (заставі нерухомості)" ).

Споживчий кредит

Альтернативою іпотечною позикою служать споживчі кредити Альтернативою іпотечною позикою служать споживчі кредити. Заява-анкета на отримання споживчого кредиту в Ощадбанку розглядають в короткі терміни. Кредит є нецільовим, і може бути використаний на будь-які потреби. Для оформлення позики, крім паспорта, потрібно ще один документ, що підтверджує особу. Крім достоїнств у споживчого кредиту є ряд мінусів:

  1. Високі процентні ставки виплат.
  2. Обмежений термін кредитування (максимум 10 років).
  3. Невеликий розмір кредитного ліміту (максимум 2 млн рублів).

Виходячи з недоліків споживчого кредиту, можна зробити висновок, що він менш вигідний, ніж іпотека на будівництво житлового будинку.

Іпотечну позику з укладенням заставного угоди

Більшість молодих сімей хочуть або розширити житлоплощу, або побудувати власний будинок Більшість молодих сімей хочуть або розширити житлоплощу, або побудувати власний будинок. Вирішити питання допомагає оформлення іпотеки під будівництво будинку для молодої сім'ї під заставу наявного житла. Заставним забезпеченням можуть служити як нежитлове приміщення, так і ділянку землі. Вигода іпотеки очевидна:

  • договір можна оформити на строк до 30 років;
  • розмір кредиту буде більшим.

Розмір іпотечної позики розраховується виходячи з ціни заставного майна. В середньому він становить 80-85% вартості застави. Процентні ставки починаються від 18% річних. До мінусів позики можна віднести:

  • тривалість оформлення;
  • залежність розміру від вартості застави;
  • ризик втратити заставне майно в разі неможливості виплати боргу;
  • додаткові витрати (страхування, оцінка застави та ін.).

Іпотеку під заставне забезпечення можна оформити в Ощадбанку Росії, Газпромбанку, Россельхозбанке, ВТБ 24 і деяких інших банках.

звичайна іпотека

Оформити іпотеку молодій сім'ї на будівництво приватного будинку існує можливість у багатьох банках країни Оформити іпотеку молодій сім'ї на будівництво приватного будинку існує можливість у багатьох банках країни. Іпотеку беруть на будівництво будинку, який згодом стає заставним забезпеченням кредиту.

Іноді в процесі будівництва отриманого ділянки землі стає недостатньо в якості заставного забезпечення. У цьому випадку оформляється другий заставу або залучаються платоспроможні поручителі.

Є банки, які пропонують видачу іпотечної позики поетапно. Це вигідно для позичальника - він менше переплачує по іпотеці.

Ділянка землі, який виступає заставним забезпеченням, повинен належати позичальнику і не бути обтяженим.

Умови іпотечної позики:

  • процентна ставка від 17% річних;
  • термін кредитування до 30 років;
  • розмір позики залежить від вартості застави і доходів позичальника.

На таких умовах видають іпотеку в Ощадбанку і Россельхозбанке.

Іпотека при використанні материнського капіталу

У 2019 розмір материнського капіталу залишається колишнім - трохи більше 450 тис У 2019 розмір материнського капіталу залишається колишнім - трохи більше 450 тис. Рублів. З його допомогою теж можна вирішити житлове питання. Використання материнського капіталу передбачено як на покупку власного житла, так і на будівництво власного будинку. При будівництві приватного будинку в іпотеку молода сім'я може використовувати материнський капітал як перший внесок або погасити їм залишок заборгованості.

У цьому випадку не треба чекати, коли дитині виповниться 3 роки. Використання сертифіката може відбуватися за фактом отримання. Заявнику необхідно надати в банк сертифікат. Банк зв'яжеться з пенсійним фондом і уточнить розмір капіталу. Документи надаються як в банківську організацію, так і в пенсійний фонд. Саме фонд перераховує необхідні кошти.

Оформляючи іпотеку Ощадбанку на будівництво будинку, молода сім'я отримує більш низьку процентну ставку, у порівнянні з іпотечними кредитами інших банківських установ.

Іпотека для будівництва будинку в 2019 році

Умови отримання іпотеки на будівництво будинку молодою сім'єю в Ощадбанку в 2019 р не змінилися. Оформлення кредиту складається з декількох етапів:

  1. подати Заява-анкета на отримання кредитного продукту (будівництво будинку) в Ощадбанку з комплектом необхідної документації ( Зразок заповнення заяви-анкети на отримання кредитного продукту (будівництво будинку) в Ощадбанку ).
  2. Отримання позитивного рішення і вчинення першого внеску або надання підтверджуючих документів.
  3. Отримання першої частини кредиту
  4. Освоєння коштів і звіт перед банком.
  5. Споруда домоволодіння і реєстрація права власника на будинок.
  6. Передача об'єкта в заставне забезпечення та зниження процентної ставки по кредиту.

Необхідні документи

При оформленні в Ощадбанку іпотеки на будівництво приватного будинку молодій сім'ї позичальник надає два примірники (оригінал і ксерокопію) таких документів:

  • паспорта: свого, поручителів і созаемщиков;
  • довідку форми 2-ПДФО, інших документів, що підтверджують доходи;
  • документацію на право володіння земельною ділянкою;
  • документацію з будівництва;
  • документацію, що стосується заставного майна.

Куди потрібно звертатися

Куди потрібно звертатися

Для отримання субсидії на будівництво позичальнику слід звернутися до органів місцевої влади з пакетом необхідних документів. Далі алгоритм дій:

  1. Отримання консультації у фахівця, відповідального за роботу комісії по предмету оформлення держдопомоги.
  2. За відповідності документів потрібно написати Заява-анкета на отримання кредитного продукту (будівництво будинку) в Ощадбанку , Зразок заповнення заяви-анкети на отримання кредитного продукту (будівництво будинку) в Ощадбанку на отримання кредиту.
  3. У разі невідповідності паперів документи повертаються заявнику для усунення недоліків.

Рішення про виділення допомоги приймає спеціальна обласна комісія при департаменті будівництва та житлово-комунального господарства. Заява має бути розглянута протягом місяця. Крім цього дається п'ять днів на оповіщення заявника про прийняте рішення.

Розрахунок пільгового розширення. Іпотечний калькулятор

Приблизно розрахувати іпотеку під будівництво будинку в Ощадбанку за програмою «Молода сім'я» допомагає іпотечний калькулятор, що знаходиться на веб-ресурсі фінансово-кредитної організації. Користувач вводить на веб-сайті інформацію за іпотечною позикою і після її обробки можна побачити параметри кредиту: перший внесок, розмір платежів, загальну переплату. Точний розрахунок позики можна отримати тільки в банку при особистому прийомі.

Формування черговості в постановці на облік

Молода сім'я повинна бути визнана органами соцзахисту незаможної Молода сім'я повинна бути визнана органами соцзахисту незаможної. Після цього їй видається сертифікат, який служить підставою для постановки на облік для отримання субсидії на іпотеку. На початку кожного року з федерального бюджету надходить держдопомогу учасникам програми «Молода сім'я». Кошти розподіляються в порядку черговості. Коли підходить черга отримання допомоги, кошти переводяться безготівковим способом на рахунок банку або забудовника.

Терміни розгляду заяви

Заява про визнання сім'ї незаможної з пакетом документів і з проханням про постановку на облік розглядають протягом 10 днів. По ньому приймається рішення. Якщо воно позитивне, то сім'ю ставлять на облік.

Вимоги до претендентів

До сім'ям, які претендують на отримання субсидії, висуваються такі вимоги:

  • російське громадянство;
  • вік подружжя від 18 до 35 років;
  • офіційний шлюб;
  • наявність необхідного комплекту документації.

Проблеми при оформленні іпотечного позики

Фахівці відзначають наступні проблеми, з якими стикається при оформленні іпотеки на будівництво приватного будинку молода сім'я:

  1. Неправильний вибір банку.
  2. Відсутність російського громадянства РФ.
  3. Відсутність реєстрації.
  4. Невідповідність віковим цензом.
  5. Відсутність необхідного трудового стажу.
  6. Наявність поганою кредитною історії.
  7. Неможливість підтвердити доходи.

випадки відмови

Відмовити в оформленні іпотечного кредиту на будівництво власного будинку молодій сім'ї можуть у випадках: Відмовити в оформленні іпотечного кредиту на будівництво власного будинку молодій сім'ї можуть у випадках:

  • невідповідності основним вимогам банку;
  • зіпсованої кредитної історії;
  • допущених помилок в документах;
  • недостатньою платоспроможності клієнта;
  • невпевненого поведінки;
  • наявності несплачених штрафів;
  • подачі невірної інформації;
  • підробки документів.

Плюси іпотеки на будівництво для молодих сімей в 2019 році

Плюси іпотеки на будівництво для молодих сімей в 2019 році:

  1. Дозволяється використання в якості позичальників батьків подружжя.
  2. Іпотека може бути відстрочена при народженні дітей на термін до 3 років.
  3. При народженні дитини в момент оформлення кредиту знижується процентна ставка першого внеску.

вибір банку

Соціальну іпотеку оформляють багато відомих банки, такі як Ощадбанк, Россельхозбанк, АКБ-Барс, ВТБ Банк Москви, Прімсоцбанк тощо. Вибирати з них випливає, уважно вивчивши умови, вимоги банків і провівши попередні розрахунки іпотеки. По можливості слід скористатися послугами кредитних брокерів.

задати питання юристу:

Якщо Вам важко сформулювати питання - зателефонуйте за безкоштовним багатоканальним телефоном 8 800 350-81-93

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online