Чи може поручитель отримати кредит?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Найчастіше благонадійні позичальники самостійно розраховуються за кредит, і у поручителя не виникає приводів для занепокоєння Найчастіше благонадійні позичальники самостійно розраховуються за кредит, і у поручителя не виникає приводів для занепокоєння. У такій ситуації цілком природно виникає питання: чи може поручитель сам взяти кредит, якщо ще не погашений кредит, за який він поручився?

Поки на це питання немає однозначної відповіді, тому що законодавчих актів, що регламентують всі питання поручительства, можна трактувати двояко. В даний час Вищий арбітражний суд РФ займається підготовкою роз'яснень до чинних нормативних актів. Хоча роз'яснення носять лише рекомендаційний характер, в подальшому судові рішення будуть прийматися виходячи саме з них.

Зараз кожен банк в залежності від власної кредитної політики приймає рішення, чи видавати позику поручителю. Деякі банки не видають кредити позичальникам, якщо вони вже виступають поручителями за діючим кредитом. Але багато банків допускають поручительство по іншому кредиту після аналізу платоспроможності клієнта. При цьому його доходу повинно вистачати на обслуговування нового кредиту і поручительства.

Якщо поручитель хоче взяти кредит, він повинен довести, що в разі непередбачених обставин зможе розрахуватися по обох кредитах. Іноді клієнти, звертаючись в банк за кредитом, приховують інформацію про своє поручительство. Варто відзначити, що ці дані можуть виявитися в бюро кредитних історій разом з повною інформацією про суму кредиту і регулярності оплати боргу позичальником. Приховування чинного поручительства може викликати підозру співробітників банку і привести до відмови у видачі кредиту.

Щоб уникнути непотрібних складнощів не варто ставати поручителем, якщо найближчим часом самі плануєте вдатися до послуг кредитування. Якщо поручительство заважає взяти кредит, то можна спробувати пошукати іншу людину, який погодитися переоформити договір поруки на себе. Зазвичай банки погоджуються замінити поручителя новим, якщо він платоспроможний і задовольнять всім їх вимогам.

За даними статистики, близько 20% від загального обсягу виданих банками кредитів становлять позики, забезпечені поручительством. Далеко не завжди договір поручительства обертається неприємностями для доручено особи.

Читайте також:

Коментарі (0)

12 Грудень 2013

У такій ситуації цілком природно виникає питання: чи може поручитель сам взяти кредит, якщо ще не погашений кредит, за який він поручився?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online