Як законно не платити кредит банку і спокійно жити?

  1. Причини, по яких не виконується виплата кредитів
  2. Способи не виплачувати гроші
  3. позовної термін
  4. Мирне врегулювання через банк
  5. антиколекторські організації
  6. Судовий розгляд
  7. Невиплата і що буде, якщо не погашати заборгованість

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У наш час ціни ростуть з астрономічною швидкістю У наш час ціни ростуть з астрономічною швидкістю. Тому рідко можна зробити покупку без кредиту. Побутова техніка, автомобілі, меблі і, звичайно ж, квартири не обходяться без такої корисної для середньостатистичної людини операції. Взяти кредит дуже просто, але от коли справа доходить до виплат, починаються великі труднощі. Заборгованість стає неприємним каменем спотикання як для платників, так і для організацій, які кошти видали.

Деякі люди починають шукати причини, як не виплачувати борг законно, ще до того, як йдуть в банк. Звичайно, бувають різні ситуації в житті, після яких платити значні суми просто нічим. І що буде, якщо окремо взятий громадянин з якихось причин відмовляється виплачувати належні гроші? Варто розібратися в цьому питанні докладніше.

Причини, по яких не виконується виплата кредитів

Існує дуже багато причин, за якими в Росії відбувається ухилення від виплат заборгованостей. Якщо перерахувати основні, то список буде виглядати так:

  1. Фінансові проблеми, які роблять виплати неможливими (втрата роботи або працездатності, зниження заробітної плати).
  2. Психологічні, коли людина просто відмовляється виплачувати належну суму, мотивуючи це тим, що він змінив своє рішення (передумав, знайшов більш прийнятні умови).
  3. Яка не відповідає дійсності оцінка платоспроможності. У цьому випадку клієнт міг подати неправильні дані або банк сам зробив помилку в розрахунку.
  4. Несвоєчасні виплати, які тягнуть за собою нарахування штрафів, які позичальник не може виплатити.

Сумна новина для всіх, хто хоче ухилитися від виплати заборгованостей, полягає в тому, що в Кримінальному кодексі Росії існує окрема стаття по цьому пункту, а значить, наслідки можуть бути дуже серйозними. Саме внаслідок цього у людей виникає думка, як не платити кредит?

У разі виникнення перешкод для виплат питання вирішується таким чином: за допомогою рефінансування заборгованості та при отриманні відстрочки. Кредитні організації найчастіше виступають за мирне вирішення конфлікту, але деякі дебітори шукають лазівки, щоб зовсім не виплачувати свої кошти. Як не дивно, такі способи є.

Способи не виплачувати гроші

До них можна віднести:

  • використання терміну давності позову;
  • мирна домовленість з банком або організацією;
  • звернення за допомогою в антиколекторські організації;
  • судовий розгляд.

Розглянемо докладніше всі ці способи. Перший з них - використання терміну.

позовної термін

Термін давності з моменту першої прострочення становить від трьох років. Протягом цього часу для вирішення конфлікту не повинно бути ніяких спроб контактів між банком і боржником. Будь-який дзвінок або лист, що повідомляє про прострочену платі, стають точкою звіту для цього періоду.

Читайте також: Який НФП вибрати в Росії?

У подібній ситуації боржник може ігнорувати всілякі спроби банку вийти на зв'язок. Тобто людина просто не приймає листи, не відповідає на телефонні дзвінки. Якщо найняти досвідченого юриста, є велика ймовірність можливості докази, що подібних повідомлень за три роки зовсім не було. Простою мовою: не спійманий - не злодій. Наприклад, юрист має право зробити поправку, що боржник не брав трубку телефону або чи не він відповідав на дзвінок, адже визначити, що саме конкретна людина брав участь в діалозі досить складно. Можна робити упор на те, що по телефону з банком спілкувався родич зі схожим голосом. У випадку з листом, навіть при наявності підпису дебітора, ще не факт, що він ознайомився з вмістом послання.

Інший вихід може бути пов'язаний з передачею боргу в агентство колекторів. В такому випадку банк вже не займається роботою і вирішенням питань з неплатником, а безпосередньо веде діалог з фірмою. В цьому випадку, якщо агентство в терміновому порядку не вийде на зв'язок з боржником, то заборгованість вважається списаної. Звичайно, на практиці три роки ухилятися від спроб банку вийти на зв'язок досить важко, але теоретично і при великому бажанні можна.

Мирне врегулювання через банк

Інша можливість, як не платити кредит, полягає в мирному врегулюванні питання з банком. В такому випадку боржникові необхідно звернутися до відділення, де він оформляв папери. Варто пам'ятати, що співробітники банку завжди зацікавлені в погашенні боргу, навіть якщо він прострочений, а тому теж будуть шукати законні шляхи обходу терміну виплат. Найбільш частий варіант в такому випадку є реструктуризація боргу, тобто пролонгацію термінів на більш тривалий час. Ще один шлях - рефінансування. Тут платник отримує додатковий кредит для того, щоб мати можливість погасити старий. Третій варіант - відстрочка виплат. Вона дається терміном всього на рік. За цей період боржник виплачує тільки відсотки, але не всю суму боргу.

Мінус даного методу полягає в тому, що він гарний тільки на початкових етапах прострочення, коли банк ще не сильно тисне на клієнта і бачить перспективу в погашенні в силу реальних труднощів в подачі засобів від благонадійного людини.

антиколекторські організації

При виникненні заборгованості кредитна організація може передати питання колекторській фірмі. Ця процедура несе ряд неприємних наслідків для боржника:

  • дзвінки від агента-колектора, які можуть відбуватися в будь-який час доби;
  • його візити на робоче місце і додому;
  • допущення погроз, образ, психологічного тиску;
  • вимоги продати майно для погашення.

Звичайно, деякі дії здаються незаконними і є перевищенням обов'язків. В такому випадку колекторська фірма може розглянути скаргу на конкретних агентів (аж до судового розгляду). Співробітники фірми можуть доступно пояснити боржникові, як реагувати на агресивну поведінку агентів і як уникнути їх переслідування. Антиколектори виступають в суді на стороні дебітора і доводять неправомірні дії агентів. Антиколектори допомагають вирішити складні питання, надають консультації. Але навіть без їх діяльності в Інтернеті можна знайти відео, статті, які освічують ситуацію.

Судовий розгляд

Коли терпіння банку закінчується, він передає справу про несплату до суду. І в цьому випадку платнику складніше піти від відповідальності. Адже всі основні аргументи знаходяться на стороні кредиторів.

Рішення суду зазвичай передбачає погашення боргу через стягнення майна або заробітної плати. Якщо необхідно продавати майно і особисті речі дебітора, влаштовується відкритий аукціон, де вартість даних товарів виявиться значно нижчою за ринкову. Що стосується заробітної плати, то тут погашення відбувається шляхом списання частини зарплати щомісяця до повної виплати боргу. Умови виплати контролюються і забезпечуються судовими приставами.

Невиплата і що буде, якщо не погашати заборгованість

Звичайно, шукати лазівки і ухилятися від сплати - це спосіб не витрачати свої гроші. Але не варто забувати, чим загрожують такі дії, і, що так чи інакше, вони тягнуть за собою порушення закону. Так, людина, яка має заборгованість, ні в якому порядку не має права виїжджати за межі країни. Ні серйозні причини, ні відпустки тут ролі не грають. Через погану кредитну історію у дебітора, швидше за все, не буде можливості взяти кредит.

Читайте також: Плюси і мінуси депозитів в московських банках

Причому навіть після того як заборгованість погашена, банки двічі подумають, чи варто давати ще один кредит тому клієнту, який вже раз не зміг вкластися в термін виплат. Кожен громадянин, який не виплачує борг, отримує досить значні штрафи і пені. На нього накладаються відчутні санкції державою. Крім того, спілкування з колекторами складно назвати приємним, навіть коли агенти не перевищують своїх повноважень. Мало кого обрадує цілодобовий нагляд, візити на роботу (де все колеги відразу дізнаються про ситуації, що склалася) і дзвінки навіть вночі.

Коли відбувається злісне ухилення, вже вступає в силу кримінальне законодавство. Крім того, навмисне ухилення від виплати боргу вважається ще й шахрайством. Таким може вважатися подання неправдивої документації в банк з тим, щоб отримати кредит.

Таким чином, стає ясно, що способи не платити по рахунках є, але всі вони важко виконати, а іноді просто неможливі. Вдалі результати бувають рідко і найчастіше не виправдовують ніякої мети. Перед тим як брати кредит в банку, варто замислюватися нема про можливості ухилення, а реально розраховувати свої сили і платоспроможність.

Найпопулярніше:

І що буде, якщо окремо взятий громадянин з якихось причин відмовляється виплачувати належні гроші?
Саме внаслідок цього у людей виникає думка, як не платити кредит?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online