Як правильно взяти кредит під заставу майна?

  1. У чому особливості заставного кредитування?
  2. Що потрібно для того, щоб взяти кредит під заставу.
Іноді трапляються такі ситуації, коли виникає необхідність в отриманні кредиту на досить велику суму. Але всім відомо, що такі позики не так-то просто отримати. Будуть потрібні довідки про доходи, де буде вказана висока заробітна плата, поручителі, яких парою так важко знайти і інші проблеми.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Але не варто забувати про такий вид кредитування, як заставне. За цими програмами банки охоче кредитують населення, адже вони отримують забезпечення повернення грошових коштів. Звичайно, без довідок про заробітну плату, наявності позитивної кредитної історії і інших нюансів тут не обійтися, зате ви отримаєте більше ймовірності на схвалення.

У цьому матеріалі ми з вами поговоримо про те, як взяти кредит під заставу майна , В чому його особливості та на що буде потрібно звернути увагу. Як правило, в якості застави по кредиту може виступати практично будь-яке майно позичальника або його родичів. Це може бути:

- нерухомість;

- транспортний засіб;

- депозитний рахунок в банку;

- цінні папери;

- коштовності;

- обладнання і навіть бізнес.

Але заставне кредитування має не тільки позитивні сторони, є і негативні, а також не обходиться і без певних особливостей, які обов'язково потрібно враховувати.

У чому особливості заставного кредитування?

Таке поняття, як заставу, з'явилося вже відносно давно. Ще в ті далекі часи, в римському праві це поняття згадувалося, але правила були трохи іншими. Тоді власність боржника до повного виконання його зобов'язань переходило до кредитора. І тільки після того, як зобов'язання були виконані, заставу повертався назад до його колишнього господаря. У наш же час угоди з заставним майном виглядають по-іншому. Зараз заставу залишаються не тільки власністю позичальника, але він ще і може їм розпоряджатися, правда, з деякими обмеженнями.

Банк же в свою чергу, лише отримує право розпоряджатися цим майном тільки в тому випадку, якщо позичальник перестане виконувати свої зобов'язання згідно з договором. Обов'язково хотілося б зауважити, що оформлення кредиту під заставу майна - в першу чергу, безумовно, вигідно. Особливо якщо мова йде про великі суми грошей, наприклад, від п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. По-перше, тому що ставки у відсотках за заставними кредитами завжди знижені. Адже банк отримує додаткове забезпечення, а значить, його ризики практично зводяться до мінімуму, що призводить до відсутності необхідності завищувати ставки.

Продовжуючи говорити про те, як взяти кредит під заставу, варто обов'язково додати, що потенційному позичальникові обов'язково слід враховувати той факт, що оцінна вартість заставного майна повинна хоча б на двадцять відсотків перевищувати запитувану у банку суму. Причому чим більше буде ця різниця, тим вигідніше ви зможете отримати під заставу, так як з підвищенням різниці оціночної вартості і необхідної суми ризики банку істотно знижуються.

Думка людей, які бояться оформляти заставні кредити через підвищеного ризику втрати власності, вважається помилковим. Будь-який банк зацікавлений тільки в тому, щоб ви вчасно оплачували борг, але ніяк не в тому, щоб позбавити вас прав власності, наприклад, на автомобіль або квартиру. Адже при необхідності у вилученні застави, банку потрібно буде його продати, на що буде потрібно час. До того ж будь-які процедури, що стосуються конфіскації майна проходять тільки за рішенням суду, до чого банки також вдаються тільки в крайніх випадках. Тому якщо ви станете сумлінно виконувати свої зобов'язання, то вашому майну нічого не загрожує.

Крім усього сказаного вище, слід розуміти, що ваше майно, яке ви хочете представити банку в якості застави, повинно бути досить ліквідним. Це означає, що його можна продати легко і досить швидко. Саме тому найчастіше заставою по кредитах стає будь-яка нерухомість, включаючи і комерційну, а також автомобілі або інший транспорт, наприклад, яхта. А ось якщо у вас є антикваріат, то, не дивлячись на його високу вартість, банк навряд чи погодитися прийняти таку заставу. Пояснюється це тим, що на нього складно буде знайти покупця. Антикваріат охочіше візьмуть в ломбарді.

Що потрібно для того, щоб взяти кредит під заставу.

Як і при оформленні будь-якого іншого грошової позики, щоб взяти кредит під заставу, вам буде потрібно зібрати необхідний пакет документів, включаючи і паперу на заставне майно, звернутися в банк і подати їх на розгляд разом із заповненою заявкою. Список документів необхідно дізнаватися в конкретному банку. Ваша заява буде розглянута і винесено рішення мінімально через добу, максимально - через сім або десять днів. Це теж залежить від того, в який банк ви звернетеся.

Крім того, вам потрібно буде отримати оцінку свого майна у незалежного оцінювача і застрахувати заставу від повної або часткової втрати в обов'язковому порядку. Витрати за оціночною вартістю і страхування лягають на плечі позичальника. Крім того, на це піде час. Але якщо у вас мало часу, ви можете звернутися до кредитного брокера, який зробить все за вас. Правда йому теж потрібно буде додатково заплатити. Зате кредитний брокер краще за всіх знає, як взяти кредит під заставу, допоможе вибрати хороший банк і вигідну програму кредитування.

У чому особливості заставного кредитування?
У чому особливості заставного кредитування?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online