Розслідування теракту в аеропорту Домодєдово і санкції проти Туреччини

  1. Кожен додатковий бал за іспит збільшує зарплату випускника на 2 відсотки
  2. В аеропорту Домодєдово не знайшлося винних у теракті
  3. ГИБДД вводить новий тест на алкоголь
  4. Санкції вдарять і по Туреччині, і по Росії
  5. Страховики можуть об'єднатися в пул для захисту ризиків пайовиків
  6. Верховний суд дозволив заарештовувати єдине житло боржників
  7. ОСАГО з поправкою

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: m24.ru/Александр Сивцов

Кожен додатковий бал за іспит збільшує зарплату випускника на 2 відсотки

Зарплати випускників якісних вузів (з високим середнім балом прийому) на 30-40 відсотків вище, ніж у молодих фахівців, які закінчили "неякісні" вищі навчальні заклади, повідомляє "Комерсант" . За підрахунками дослідників Вищої школи економіки (ВШЕ), кожен додатковий бал, отриманий за результатами ЄДІ, в результаті збільшує дохід молодого співробітника на 2 відсотки.

В аеропорту Домодєдово не знайшлося винних у теракті

Слідчим комітетом РФ припинено гучну кримінальну справу про невиконання вимог транспортної безпеки (ч. 3 ст. 263-1 КК РФ), порушеної в зв'язку з терактом в 2011 році в аеропорту Домодєдово, пише "Комерсант" . Його фігурантами були четверо топ-менеджерів комерційних структур аеропорту і стільки ж міліцейських начальників. Після 53 місяців розслідування СКР встановив, що в їхніх діях відсутній склад злочину. З матеріалів розслідування випливає, що вибух смертника в Домодєдово можна було б запобігти, якби правоохоронні органи відреагували підвищеними заходами безпеки на підготовку іншого теракту з використанням "живих бомб" - на Червоній площі.

ГИБДД вводить новий тест на алкоголь

Інспектори ДПС запропонують водіям дихнути в алкотестер без понятих і складання протоколів, передає "Комерсант" . Новий прилад, необхідний ГИБДД в якості експрес-тесту, визначить лише наявність алкоголю в видиху, але не точне його кількість. Всього знадобиться близько 24 тисяч приладів, порахували в МВС, на це необхідно 168 мільйонів рублів з бюджету. Використання подібних тестів потрібно обмежити, вважають в Держдумі, щоб уникнути "провокацій і тиску" з боку співробітників ДІБДР.

Санкції вдарять і по Туреччині, і по Росії

У понеділок перший віце-прем'єр уряду Ігор Шувалов доповість прем'єру Дмитру Медведєву про виконання підписаного в суботу указу президента про введення економічних санкцій проти Туреччини, повідомляють "Ведомости" . Указ, що пішов у відповідь на знищення турецьким винищувачем російського бомбардувальника, який брав участь в бойових діях в Сирії, наказує скасувати безвізовий режим з Туреччиною і чартерне авіасполучення з нею, рекомендує відмовитися від продажу турів в цю країну, наказує обмежити поставки турецької продукції в Росію і залучення турецьких компаній до виконання російських проектів, а турецьких громадян - до роботи в російських компаніях.

Перелік продуктів, компаній або сфер діяльності, яких торкнуться обмеження, до вечора неділі ще не був затверджений: апарат уряду продовжував роботу над аналізом пропозицій з міністерств. "Обмеження щодо їжі будуть, але вибіркові, стосуватимуться лише деяких продуктів, список вийде днями. Уряд налаштований діяти дуже обережно, з огляду на, що попереду свята", - говорить високопоставлений чиновник.

Страховики можуть об'єднатися в пул для захисту ризиків пайовиків

Зараз ведеться розмова про те, щоб страховики об'єдналися в пул для страхування відповідальності забудовників перед пайовиками, повідомляють "Ведомости" . C цією пропозицією виступив Всеросійський союз страховиків, ЦБ його підтримує. З 2014 року по закону про пайове будівництво забудовники зобов'язані страхувати свою відповідальність, однак великі страховики в основному відмовляються брати їх ризики. Тому в сектор прийшли невеликі компанії, готові без достатнього капіталу страхувати за низькими тарифами.

У жовтні цього року ЦБ вирішив "протверезити" ринок, підвищивши вимоги до страховиків. Тепер ризик на одного забудовника, який бере компанія, повинен становити не більше 30 відсотків її капіталу, а мінімальні власні кошти повинні складати 1 млрд рублів. У підсумку на ринку залишилося замість 30 лише чотири компанії крім Товариства взаємного страхування (ОВС).

Верховний суд дозволив заарештовувати єдине житло боржників

Верховний суд дозволив заарештовувати єдине житло боржників, пише "Російська газета" . Це не означає, що людину виселять на вулицю. Пустити єдиний будинок з молотка як і раніше буде неможливо. Але зате і людина не зможе ні продати житло, ні прописати там сторонніх людей. Більш того, якщо будинок приватний і стоїть на своїй землі, частина ділянки в деяких випадках можуть відрізати і продати. Адже повинен же людина якось розплатиться з тими, хто давно чекає від нього грошей.

ОСАГО з поправкою

Починаючи з 9 грудня автовласники, для покупки електронного поліса ОСАЦВ, які не будуть вказувати свій номер СНІЛС. Відповідні поправки в Закон "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності" були підписані днями президентом, пише "Російська газета" . З незрозумілої причини в різних ЗМІ це називається спрощенням оформлення електронної автоцивілки. Однак це зовсім не так. Справа в тому, що закон дозволяв купувати ОСАЦВ в електронному вигляді за допомогою трьох варіантів спрощеної електронного підпису.

Перший - отримання електронного підпису в Роскомсвязі, або при наявності реєстрації на сайті "держпослуг". Тобто ім'ям і паролем на "держпослуг" теж можна користуватися для покупки електронного поліса ОСАЦВ. Другий варіант - відкриття "особистого кабінету" на сайті страхової компанії, послугами якої ви користуєтеся. Скориставшись особистим паролем на ньому, ви зможете придбати електронний поліс. Але тільки в цій компанії.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online