Рації для лісу і пересіченій місцевості

  1. Дальність зв'язку радіостанцій в умовах лісу
  2. Економічність (час автономної роботи) радіостанцій:
  3. Надійність радіостанції в роботі:
  4. Зручність радіостанції в роботі:
  5. Відмінні риси радіостанцій виробництва ТОВ "КБ Беркут":

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Досвідчені мисливці, грибники, рибалки, а також любителі пішого та водного туризму в наш час рідко обходяться без рацій. Вибір портативних рацій величезний - від дешевих рацій до професійних ударопрочних рацій. Які рації краще вибрати для лісу і пересіченій місцевості?

Головні вимоги, що пред'являються рибалками, мисливцями і туристами до раціях - це висока дальність зв'язку, максимально високий час роботи від батарей, надійність, зручність в роботі.

Для цивільного зв'язку в нашій країні виділені три діапазону частот - 27 МГц , 433 МГц і 446 МГц .

Дальність зв'язку радіостанцій в умовах лісу

В умовах пересіченій місцевості рації діапазону частот 27 МГц працюють істотно далі рацій 433 МГц в силу законів поширення радіохвиль: радіохвиля здатна осягнути перешкоду, порівнянне з половиною довжини хвилі.

У діапазоні 27 МГц радіохвиля огинає пагорб 5-6 метрів, а в діапазоні 433 МГц дерево з діаметром стовбура 35 см - вже серйозна перешкода ...

Дешеві рації діапазону 433 МГц працюють в лісі не далі 1-1,5 км (в щільному лісі дальність зв'язку дешевих рацій і того менше).

Більш потужні і дорогі професійні рації в ударопрочних корпусах працюють в щільному лісі від 1,5 до 3 км, тоді як на відкритому просторі - в чистому рівному полі - легко беруть всі 10 км і більше.

Імпортні портативні рації діапазону 27 МГц високою дальністю в лісі похвалитися не можуть через не найвдаліших схемних рішень (наприклад, амплітудний шумопонижувач, застосовуваний в імпортних раціях діапазону 27 МГц, не здатний виділяти з шуму сигнал слабший 0,5 мкВ, в той час як спектральний шумопонижувач в вітчизняних радіостанціях діапазону 27 МГц виробництва КБ Беркут працює з сигналом 0,05-0,07 мкВ).

Реально імпортні портативні рації діапазону 27 МГц працюють не набагато далі дешевих «мильниць» діапазону 433 МГц, а тому не витримали конкуренції, практично всі зняті з серійного виробництва, зустріти їх у продажу важко.

Портативні рації серій штурман , Беркут , єгер , Hunter і Tourist діапазону 27 МГц, використовуючи оригінальні схемні рішення вітчизняних розробників і кращу імпортну елементну базу, забезпечують максимально можливу в даний час дальність зв'язку в умовах лісу і пересіченій місцевості. Наприклад, є багато позитивних відгуків про роботу цих рацій зі штатними антенами флекс в лісі на дальності 7-8 км (дальність зв'язку залежить від рельєфу місцевості, щільності лісу, погодних умов, насиченості грунту вологою і може відрізнятися від зазначених типових значень). З додатковими антенами « Суперфлекс »Багато відгуків про зв'язок в умовах лісу на 10-15 км.

Наведемо відео звіти про проведені тестах роботи рацій діапазонів 27 МГц, 136-174 МГц і 400-520 МГц в умовах щільного лісу і перепадів висот:

Досвідчені мисливці, грибники, рибалки, а також любителі пішого та водного туризму в наш час рідко обходяться без рацій

Тест роботи рацій 37 МГц і 400-520 МГц в умовах перепаду висот:
Тест роботи рацій 37 МГц і 400-520 МГц в умовах перепаду висот:   Тест роботи рацій діапазонів 27 МГц і 136-174 МГц в умовах щільного лісу і перепадів висот: Тест роботи рацій діапазонів 27 МГц і 136-174 МГц в умовах щільного лісу і перепадів висот:

Економічність (час автономної роботи) радіостанцій:

Імпортні рації в режимі 90/5/5 очікування / прийом / передача працюють - як правило - від 6 до 10 годин. Рації «Беркут» набагато більш економічні.

наприклад, рація Беркут-806М (В даний час з серійному виробництві в світі потужних портативних радіостанцій має найбільше час автономної роботи) в режимі 90/5/5 від акумуляторів 2700 мАг працює близько 60 годин.

Надійність радіостанції в роботі:

Дешеві китайські рації особливою надійністю не відрізняються (безкоштовний сир тільки в мишоловці).

Найбільшою механічною міцністю і надійністю з імпортних рацій відрізняються професійні радіостанції в ударопрочних корпусах на основі алюмінієвого шасі (При цьому ринок радіозв'язку затоплений дешевими китайськими підробками під відомі бренди типу кенвуд, зовні майже не відрізняються від оригіналів, але рідко працюють довго і добре).

Вітчизняні рації виробництва КБ Беркут мають 3-річну розширену (в разі виходу з ладу можливий обмін на нову рацію) гарантію і володіють статистикою напрацювання на відмову з кращими показниками, ніж у імпортних професійних рацій провідних виробників.

Робота в морози: імпортні рації на роботу в сильні морози, як правило, не розраховані.

Рації виробництва КБ Беркут проектувалися з урахуванням наших морозів, мінімальні робочі температури обмежені використовуваними елементами живлення (батарейки і акумулятори в морози працюють гірше, швидше розряджаються. Але є варіанти комплектації з акумуляторами "Robiton Siberua", з якими рації КБ Беркут стабільно працюють в морози -40С).

Зручність радіостанції в роботі:

Дешеві рації діапазону 433 МГц за розміром і вагою не набагато перевершують сучасні стільникові телефони і досить зручні в роботі. Всі сервісні функції управляються з клавіатури, в наявності інформативний дисплей.

Найбільш популярні моделі професійних радіостанцій по вазі близько 250 грам і розмірами ненабагато перевершують пачку сигарет. Їм властива максимальна простота у використанні і мінімум органів управління. Дисплея у більшості моделей немає, перемикання каналів пакетним 16-канальним перемикачем.

Радіостанції КБ Беркут - надзвичайно прості у використанні, вага з акумуляторами і штатними антенами від 290 до 525г в залежності від моделі. Порівняння рації "Єгер" з "звичайної" імпортної портативної рацією діапазону 27 МГц (цей діапазон частот забезпечує найбільшу дальність зв'язку в умовах лісу, пересіченій місцевості, гір, річок, озер) і з раціями іншихдіапазонів частот:

Звичайна імпортна рація діапазону 27 МГц

Дешева імпортна рація діапазону 433 МГц

Професійна ударопрочная імпортна рація діапазону 433 МГц

Маса з акумуляторами і антеною

315г

близько 600г

100-250г

180 - 600 г

Вихідна потужність

4 Вт

1 4 Вт

0,35 2,5 Вт

2 5 Вт

Вибірковість по побічним каналам

85-100 дБ

60 дБ

-

60 дБ

Універсальність використання (зв'язок з далекобійниками на трасі в АМ (в режимі амплітудної модуляції), можливість роботи в більш перешкодозахищеність режимі частотної модуляції FM) є є немає немає Сигнал, що відкриває поріг шумозаглушення (числове значення чим менше, тим краще)

0,05-0,07 мкВ

0,5 мкВ

0,2-0,3 мкВ

0,2 мкВ

Час роботи від акумуляторів в режимі 90/5/5 очікування / прийом / передача

до 20 годин

менше 8 годин

6-15 годин

8-10 годин

Робота в будь-яку погоду, в будь-які морози

да

немає

немає

да

Реальне гарантійне і післягарантійне обслуговування

да

як пощастить

як пощастить

да

Звичайна дальність зв'язку в умовах лісу (залежить від щільності лісу, насиченості грунту вологою, рельєфу місцевості ...) (*)

3-8 км (з додатковою антеною суперфлекс- 5-15 км)

1-3 км

0,5 - 1,5 км

1,5-3 км

Звичайна дальність зв'язку в умовах поля

до 10 - 12 км

6 км

3-5 км

до 10 - 12 км

Відмінні риси радіостанцій виробництва ТОВ "КБ Беркут":

  • за всіма впливає на дальність радіозв'язку електричним параметрам (реальної чутливості приймача радіостанції, ефективності шумоподавителя, вихідної потужності, ефективності штатних антен і т.п.) рації КБ Беркут істотно перевершують кращі моделі носяться і стаціонарних cb (27 МГц) рацій зарубіжного виробництва
  • сучасна елементна база кращих світових виробників і схемні рішення вітчизняних розробників, що застосовуються в радіостанціях виробництва ТОВ "КБ Беркут", забезпечують рекордно високу дальність радіозв'язку і надійність в роботі при невисокій ціні
  • міцний бризгозащіщённий корпус - рації КБ Беркут розроблені для використання у важких умовах експлуатації: морози, спека, переважно без опадів (імпортні cb рації на російські морози не розраховані)
  • унікально висока економічність: радіостанції "КБ Беркут споживають в режимі очікування в різних моделях від 7 до 12мА; ККД передавача 80% (в імпортних портативних cb радіостанціях ток в режимі очікування в залежності від моделі від 37 до 140 мА; ККД передавача при роботі на компактну антену не перевищує 30%)
  • ефективний спектральний пороговий шумоглушник рацій КБ Беркут володіє унікальною чутливістю спрацьовування 0,05-0,07 мкв, що дозволяє цим раціях працювати з сигналом в кілька разів більше слабким, ніж необхідний для роботи кращих моделей імпортних cb радіостанцій

Корисні відео поради:

Опис рації Єгер-80М:

Опис рації Єгер-80М:   Опис органів управління рації Штурман-80М:   Беркут-806М - рація для полювання, риболовлі та походу:   Опис органів управління рації Штурман-882М: Опис органів управління рації Штурман-80М:

Беркут-806М - рація для полювання, риболовлі та походу:
Опис органів управління рації Штурман-882М:

Які рації краще вибрати для лісу і пересіченій місцевості?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online