Основні помилки при покупці житла в новобудові

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зростання доступності житла на ринку новобудов дає росіянам привід частіше приймати рішення, які вимагають певної юридичної підготовки. Крім того, менеджери з продажу нерухомості часто розповідають про невисоку компетенції покупців в питаннях придбання квартир. Купити новобудову - справа непроста, часто воно супроводжується нервуванням і головним болем. Цей процес можна спростити, якщо дотримуватися деяких правил.
Зростання доступності житла на ринку новобудов дає росіянам привід частіше приймати рішення, які вимагають певної юридичної підготовки
Вважайте доходи, плануйте витрати
Замахнутися на покупку квартири сьогодні готові багато: ви маєте доступ іпотечні програми з нульовим початковим внеском, та й відсотки по кредитах помітно знизилися. При цьому гасити кредит не так легко, як брати. Спати спокійно можна, тільки якщо ви заробляєте набагато більше, ніж платите банку, або якщо у вас є подушка безпеки з платежів на півроку, а щомісячний платіж становить не більше половини зарплати. В іншому випадку будь-які життєві труднощі (наприклад, звільнення з роботи) зроблять вашу фінансову ситуацію катастрофічною. Про те як розрахувати свої іпотечні можливості, читайте тут .
З доходами все нормально, що далі?
А далі варто самостійно переконатися у всьому, що пропонує забудовник: оціните транспортну доступність нового житла, перевірте інфраструктуру навколо. У будь-якому описі будинку, що будується зазвичай красиво написано, що дістатися до нього простіше простого: сюди веде швидкісна траса або поруч є залізниця. Не те щоб застройщікік свідомо хочуть ввести вас в оману, просто продавці можуть не прорахувати трафік на дорозі або періодичність розкладу приміських поїздів. Уявіть: без пробок відстань в 30 кілометрів можна подолати за 20 хвилин, але якщо дорога забита машинами, їзда перетвориться в багатогодинну борошно. З приміської залізницею наведемо такий приклад: девелопер, який будує будинок в підмосковній Балашисі, обіцяє, що від будинку до Москви легко доїхати електричкою буквально за кілька хвилин, але він може і не знати, що з Балашихи в столицю йде всього три поїзди вранці і приблизно стільки ж увечері.
У такій ситуації не варто лінуватися, потрібно вивчити всі аспекти транспортної ситуації і особисто доїхати різними способами до новобудови, в тому числі в години пік.
Очікування великих знижок - не найкраща ідея
Припустимо, ви вибрали квартиру, з'їздили туди на машині і будь-якому громадському транспорті і переконалися, що даний варіант вам підходить. Але ви - просунутий покупець, і знаєте, що всі забудовники влаштовують сезонні знижки. Відповідно, потрібно лише трохи почекати і заповітна квартира буде ще і дешевою. Не варто! Пам'ятайте, що тією ж логікою керуються і тисячі інших покупців. Можливо, десятки конкурентів вже націлені на той же варіант, а деякі і зовсім не чекатимуть. Не варто також забувати, що в найцікавіших і успішних проектах ціни підвищуються. В результаті можна залишитися без вподобаного варіанту.
Не ходіть "наліво"
Ви витратите даремно величезну кількість часу. Можна з упевненістю заявити, що всі агентства нерухомості сьогодні працюють за одними і тими ж прайсів забудовників. Ви будете вибирати вподобаний бренд (з його сервісом), а ціни будуть однаковими у всіх.
Не варто беззастережно вірити менеджерам з продажу
Ви дійсно думаєте, що людина, що займається продажами на об'єкті, розкриє всі слабкі сторони проекту? Як би не так! Задавайте максимум незручних запитань. Шукайте форуми покупців або пайовиків, вивчайте інформацію там. Дізнайтеся, чи буде відкрито дитячий садок? Чи зміниться вид з вікон зі зведенням нових корпусів? Чи довго по дворі будуть шуміти будівельники? Чи введуть нову дорогу? Побудують спортзал і школу? Складіть опитувальник заздалегідь. При певній наполегливості напевно можна буде з'ясувати що-небудь цікаве.
Заліз на форум новобудови, а там - жах, що пишуть!
Правильно зробили, що пішли туди за інформацією. До речі, не забудьте про соціальні мережі: обов'язково знайдете що-небудь цікаве в паблік на кшталт «підслухати в ...» та інших. Але не забувайте, що і цієї інформації не можна беззастережно вірити. Варто максимально об'єктивно оцінити всі мінуси і плюси конкретної будмайданчика або будинку. Не соромтеся задавати все ті ж незручні запитання менеджерам забудовника в офісах продажів. Так можна дізнатися значно більше, ніж на інтернет-форумах.
Імідж ніщо, правда - все!
Багато покупців при укладенні угоди сподіваються на бренд, на гучне ім'я забудовника. За цією логікою, що відомо компанія, тим більше у неї проектів і оборотних коштів. Як показав час, цього недостатньо. Згадаймо ситуацію з найбільшим гравцем ринку нерухомості, гігантом СУ-155: колись найбільша компанія на російському ринку в результаті виявилася банкрутом. Багато пайовики досі чекають на житло (проекти при цьому ведуть вже інші будівельники).
Замість того щоб вибирати забудовника по звучною назвою, краще намагатися більше дізнатися про конкретну компанію, конкретному проекті (див. Поради вище). Точно можна сказати, що багато невеликих забудовники здають свої об'єкти вчасно і мають хорошу репутацію.
C вибором об'єкта розібралися, як тепер не напоротися на погану квартиру?
Думаєте, що велика квартира - це круто? Ні. Досвідчені ріелтори радять вибирати підходящий варіант виходячи не із загального метражу, а з вдалого планування. Ергономічність - ось вибір чемпіона. Кожен зайвий метр нефункціональної площі обійдеться вам в существуенную суму. Краще вибрати квартиру з меншою метражем, але зате з максимально функціональним плануванням.
Не сподівайтеся, що разом з будинком забудовник введе в дію і всю інфраструктуру
На продаж виставлені десятки житлових комплексів, все ще не надто власною інфраструктурою. Не варто покладати надій на те, що забудовник одночасно з будинком відкриє дитячий сад або школу. Найчастіше інфраструктурні об'єкти зводяться в останню чергу. Буває, що мешканці нових будинків чекають відкриття дитячих садків і шкіл роками! При виборі будинку краще підстрахуватися, в ідеалі - щоб на прилеглій території вже працювала своя інфраструктура.
Не підписуйте документи відразу
Після того, як ви прийняли рішення про придбання квартири в новобудові, варто детально вивчити договір, який вам запропонують менеджери з продажу. Не забувайте, що купувати квартиру в споруджуваному будинку можна тільки за договором пайової участі, зареєстрованому за всіма правилами відповідно до ФЗ-214. Також не варто забувати і про ризики, які є при укладенні ДДУ. Наприклад, девелоперська компанія може не встигнути здати будинок в термін. Тоді забудовник запропонує підписати додаткову угоду про перенесення термінів будівництва, що позбавить вас можливості вимагати компенсацію за затримку здачі об'єкта.

З доходами все нормально, що далі?
Дізнайтеся, чи буде відкрито дитячий садок?
Чи зміниться вид з вікон зі зведенням нових корпусів?
Чи довго по дворі будуть шуміти будівельники?
Чи введуть нову дорогу?
Побудують спортзал і школу?
C вибором об'єкта розібралися, як тепер не напоротися на погану квартиру?
Думаєте, що велика квартира - це круто?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online