Чим корисно шампанське?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

До такого висновку прийшли вчені мужі з Університету Редінга, одного з кращих в Великобританії, міцно влаштувався в списку 200 провідних вузів світу. Стаття про дослідження опублікована в «British Journal of Nutrition». Коли саме? Про це трохи нижче.

Дослідники знайшли, що келих або два шампанського в день не тільки не зашкодять, але принесуть помітну користь серцю і системі кровообігу. Щоденне помірне вживання цього чудового напою сприяє поліпшенню функціонування кровоносних судин.

Щоденне помірне вживання цього чудового напою сприяє поліпшенню функціонування кровоносних судин

фото: Depositphotos

Корисні властивості шампанського пояснюються тим, що воно полегшує доступ оксиду азоту до молекул судин, що регулює кров'яний тиск. Вино здатне викликати такий ефект завдяки наявності рослинних поліфенолів - хімічних речовин, що містяться в червоному і білому винограді. Механізм їх дії у випадку з шампанським приблизно такий же, як і при вживанні будь-якого іншого виноградного вина.

Коли ми п'ємо шампанське, поліфеноли потрапляють в кров і діють на судини. Їх вплив проявляється в тому, що вони сповільнюють природне виведення окису азоту з крові. Це означає, що окис буде діяти на судини довше, полегшуючи кровоток. Високий рівень окису азоту в крові не просто полегшує і підсилює кровообіг, але попутно знижує кров'яний тиск і ймовірність утворення згустків.

В кінцевому підсумку знижується ризик розвитку серцевих нападів і інсультів. Чудово, однак британські вчені не поспішають визнавати шампанське панацеєю. На їхню думку, для виявлення довгострокового ефекту від щоденного вживання вина потрібні додаткові дослідження.

За словами доктора Джеремі Спенсера (Jeremy Spencer) з Департаменту харчування та дієтології Університету Редінга:

«Дослідження показало, що вживання близько двох склянок шампанського може зробити сприятливий вплив на функції кровоносних судин. Ми завжди заохочуємо відповідальний підхід до вживання алкоголю, але той факт, що шампанське має потенціал для зменшення ризику розвитку серцево-судинних захворювань, таких як хвороби серця та інсульт, дуже цікава новина ».

фото: Depositphotos

Прес-реліз про результати дослідження разом з виділеним окремим шрифтом запевненням, що Університет Редінга підтримує безпечне і відповідальне ставлення до алкоголю, був опублікований на університетському сайті ще в грудні 2009 року. Через сім років, буквально на днях, про дослідження «несподівано» згадав один з британських таблоїдів.

Цікаво, що якщо в університетському дослідженні йшлося про користь шампанського - вина, як відомо, французького, то британське видання, посилаючись на підкріплене науковими дослідженнями думку, розповіло про користь просекко - італійського аналога іменитого ігристого напою.

З точки зору користі чи шкоди здоров'ю різниця, очевидно, мінімальна. І шампанське, і просекко - смачні ігристі виноградні вина. Що ж до решти - ніхто не проти заробити на святковому ажіотажі.

Коли саме?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online