⚖ Позов про відшкодування шкоди заподіяної життю і здоров'ю громадянина 📌

  1. Коли можна розраховувати на отримання компенсації?
  2. Процедура відшкодування шкоди
  3. Як подати позовну заяву?
  4. Чому вам не обійтися без юриста?
  5. Послуги юристів «Правового Петербурга»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Здоров'я - найвище благо людини, тому воно знаходиться під захистом держави. Принцип пріоритету охорони здоров'я закріплений в федеральних законах, а також у вищому акті держави - Конституції РФ.

З юридичної точки зору, збиток (шкода) здоров'ю - зміна цілісності органів і тканин, а також погіршення їх функціонування внаслідок хімічного, біологічного, механічного та іншого впливу. До легкого збитку відноситься, наприклад, до короткочасного розладу здоров'я, до збитку середньої тяжкості - втрата працездатності на 1/3, до тяжкої шкоди - переривання вагітності, втрата зору, слуху, інвалідність, повна втрата працездатності.

Право на відшкодування шкоди здоров'ю належить кожному громадянину без винятку. Підставами стягнення грошових коштів є доведений факт наявності травм або каліцтв, причинний зв'язок між вчинком особи і наступними негативними наслідками, а також його вина.

Важливо: У деяких випадках компенсація шкоди здоров'ю можлива при відсутності вини заподіювача шкоди. До таких ситуацій, наприклад, відноситься травмування випадкових перехожих в результаті проведення будівельно-монтажних робіт, при ремонті ЛЕП, в результаті падіння ступенів ракет і т.д.

Коли можна розраховувати на отримання компенсації?

Відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю, відбувається при встановлений факт отримання збитку. Однак існує ряд винятків, коли потерпілий не може розраховувати на компенсацію:

  • особа завдала шкоди потерпілій стороні в стані необхідної оборони;
  • особа завдала ушкодження потерпілій стороні в умовах крайньої необхідності, коли інших варіантів дії у заподіювача шкоди не було;
  • шкода завдана на прохання, вимогу або за згодою потерпілого, якщо при цьому не порушувалися моральні принципи суспільства.

Важливо: Дані підстави не вважаються безумовними, тому останнє слово завжди залишається за судом. З урахуванням обставин справи, суд може як повністю звільнити громадянина (підприємство) від відповідальності, так і стягнути з нього всю належну компенсацію.

Ст.1064 ЦК закріплює, що відшкодування збитку здоров'ю заподіювача шкоди відбувається в повному обсязі, а в деяких випадках можлива виплата і додаткових компенсацій за збитки. Відсутність провини за нанесення ушкоджень повинен доводити відповідач-спричинила шкоду.

Процедура відшкодування шкоди

Відшкодування шкоди здоров'ю проводиться заподіювача шкоди, особою, відповідальною за заподіяння шкоди (наприклад, батьками малолітнього), або страховою компанією. Потерпілий може вирішити дане питання в досудовому порядку, наприклад, шляхом складання угоди або після цього заявою на адресу страхової компанії. Однак, як правило, противна сторона не бажає добровільно відшкодувати витрати, а тому потерпілому не обійтися без судових тяжб.

Згідно ст.1085 ЦК, компенсація за заподіяну шкоду здоров'ю складається з сум втраченого доходу потерпілого, витрат на лікування і реабілітацію, а також витрат на професійне перенавчання (якщо того вимагає характер пошкоджень). Розмір отриманих доходів розраховується виходячи із середнього заробітку потерпілого до травми з урахуванням ступеня втрати працездатності. Як правило, компенсація за заподіяну шкоду здоров'ю виплачується щомісяця (якщо людина повністю або частково втратив працездатність). Через поважні причини і при наявності у заподіювача шкоди коштів суд може стягнути щомісячні платежі разово, але не більше ніж за три роки.

Якщо ви хочете дізнатися, яка компенсація шкоди здоров'ю вам покладена, зателефонуйте за номером +7 (812) 603-72-21 . Наші фахівці зроблять для вас всі необхідні розрахунки.

Як подати позовну заяву?

Позов про відшкодування шкоди здоров'ю подається протягом 3 років з моменту заподіяння шкоди. Заявити можна в районний суд за місцем проживання відповідача (знаходженню організації), за місцем проживання позивача або за місцем заподіяння шкоди. Вирішення даного питання знаходиться на розсуді потерпілого.

До позовної заяви слід додати підтверджуючі документи, наприклад, медичні висновки, історію хвороби, лікарські рецепти, чеки та квитанції на придбання ліків, обладнання та приладів. Якщо збиток отриманий в результаті аварії, то потерпілий надає довідку про ДТП, адміністративне постанову, повідомлення про ДТП та інші документи, пов'язані з транспортною пригодою.

Компенсація за заподіяну шкоду здоров'ю може бути розрахована при наданні довідок про доходи, наприклад, довідки 2НДФЛ. Якщо ж потерпіла особа ніде не працювало, то компенсація буде вираховуватися, виходячи з рівня середньої зарплати по регіону.

У загальному вигляді процедура судового захисту потерпілого виглядає наступним чином:

  1. Ухвала суду, в який буде направлений позов.
  2. Збір доказів, підготовка документів.
  3. Подача позову до суду.
  4. Участь в судових засіданнях.
  5. Отримання судового рішення.
  6. Якщо необхідно, участь в засіданнях вищої інстанції.
  7. Пред'явлення судового рішення в ФССП.

Фахівці «Правового Петербурга» за номером +7 (812) 603-72-21 безкоштовно дадуть відповідь на всі питання, пов'язані з судовим захистом прав потерпілого.

Чому вам не обійтися без юриста?

Відшкодування шкоди здоров'ю при ДТП або будь-якому іншому подію - досить складна процедура для громадян. Пов'язано це з тим, що одна і та ж ситуація може трактуватися різними суддями по-своєму, тому в справах про відшкодування шкоди велику роль відіграє суб'єктивний фактор. Компенсація громадянину може бути зменшена, наприклад, якщо противна сторона доведе, що є частка провини потерпілого в пригоді. У деяких випадках суд зовсім відмовляє потерпілому, залишаючи його без жодних засобів до існування.

Протистояти грамотному захисті неспеціалісту дуже непросто, тому якщо ви хочете виграти суперечку - звертайтеся в громадську організацію «Правовий Петербург».

Наші фахівці надають такі послуги:

  • консультування по темі «відшкодування шкоди здоров'ю»;
  • складання документів (позов про відшкодування шкоди здоров'ю, заяву, претензія, скарга угоду і т.д.);
  • участь в переговорах з заподіювача шкоди;
  • представлення інтересів довірителя в медичних, страхових та інших організаціях;
  • представлення інтересів довірителя в суді, складання клопотань і заяв;
  • оскарження, якщо потрібно, судового акту.

Звернення в «Правовий Петербург» легко допоможе вам добитися виплат справедливих компенсацій, відшкодування моральної шкоди за моральні страждання, а також покладання на супротивну сторону всіх судових витрат. Ми доб'ємося справедливості навіть якщо винну особу всіляко перешкоджає розгляду справи, наприклад, підробляє документи, перекручує факти, надає неправдиві докази.

У 98% випадків юристи «Правового Петербурга» домагаються успіху, завдяки:

  • індивідуальному підходу до кожного випадку;
  • статусу громадської організації, вселяє довіру приватним і публічним особам;
  • налагодженим партнерським зв'язкам;
  • величезному досвіду і високої кваліфікації своїх співробітників.

Послуги юристів «Правового Петербурга»

Відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю, - одна з найбільш затребуваних послуг серед клієнтів громадської організації із захисту прав споживачів «Правовий Петербург». Ми готові вступити в суперечку на вашому боці на будь-якому його етапі, навіть якщо справа ускладнене негативними обставинами.

Наші переваги:

  • відшкодування шкоди здоров'ю «під ключ»;
  • чітке дотримання умов договору з довірителем;
  • цілодобова доступність для зв'язку;
  • постійне інформування клієнта про хід справи;
  • оплата тільки за позитивний результат.

Відшкодування шкоди здоров'ю можливо після підписання договору з нашою організацією і надання фахівцям необхідних документів. Вашого особистого участі в засіданнях не буде потрібно: всю роботу візьмуть на себе юристи «Правового Петербурга».

Попередні консультації безкоштовні для всіх громадян, що звернулися.

Відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю, - це наша робота, з якою ми справляємося «на відмінно». Приєднайтесь до числа задоволених клієнтів і ви - запишіться на прийом за номером +7 (812) 603-72-21 .

Коли можна розраховувати на отримання компенсації?
Чому вам не обійтися без юриста?
Коли можна розраховувати на отримання компенсації?
Як подати позовну заяву?
Чому вам не обійтися без юриста?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online