Пайовики СУ-155 поскаржилися президенту на «Російський Капітал»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Пайовики побоюються зриву термінів здачі об'єктів, отриманих «РосКапом» від СУ-155

фото: Сергій Бобильов / ТАСС

Пайовики житлового комплексу в столичному районі Північне Чертаново, будівництво якого було розпочато компанією «СУ-155» (продавала квартири через кооперативи), поскаржилися президенту Володимиру Путіну на бездіяльність банку «Російський Капітал». Отримавши об'єкт від звалився забудовника, банк може зірвати терміни закінчення будівництва, пише «Комерсант».

Пайовики не вірять, що їхні квартири здадуть в заявлений термін - до кінця 2018 року. «З такими темпами - два поверхи за десять місяців - будинок буде будуватися шість років», - написали вони у листі президенту Володимиру Путіну (копія є у газети). У ньому зазначено, що банк «Російський Капітал», добудовувати комплекс, називає новий термін його здачі - друге півріччя 2019 року. Ситуацію ускладнює зміна керівництва в «РосКапе» в зв'язку з переходом банку під бренд «ДОМ.РФ» і в Мінбуді, звідки пішов Михайло Мень, який обіцяв контролювати добудову будинків СУ-155.

Пайовики турбуються, що на будинок вже немає грошей. За їхньою інформацією, дані про те, як банк витрачав виділені на добудову об'єктів СУ-155 гроші, передані в поліцію. Отримати оперативний коментар з цього приводу виданню в МВС не вдалося. В управлінні Федеральної служби безпеки по Москві і Московській області пайовикам відповіли, що їх звернення президенту розглянуто, а оновлений інвестконтракт на будівництво об'єкта спрямований компанією «РК-Строй» (структура «Російського Капіталу») на чергове узгодження в Росмайно. У «РК-Ладі» повідомили, що проектна документація підготовлена ​​і направлена ​​на експертизу, потім буде оформлятися дозвіл на будівництво.

«РК-Строй» повідомляє про виконання робіт з вивезення сміття з будмайданчика, прибирання приміщень, влаштування тимчасових доріг, огорож ліфтових шахт. «Але не завозять будівельні матеріали, необхідні для початку роботи», - нарікає одна з пайщіц. Вона додає, що дії на майданчику відстежити не можна, так як на неї немає допуску. За словами дольщіци, готовність будинку залишається на рівні 70% протягом останніх шести років. Керуючий партнер GR Project Group Гасан Архулаев каже, що якщо будинок був належним чином законсервований і розконсервувати, виконані технічні умови (підключені мережі), то його можна закінчити за два місяці. «Якщо технічні умови не виконані, будівництво важко буде закінчити», - вважає він.

Всього «Російському Капіталу» потрібно закінчити будівництво 147 будинків в 14 регіонах, з них 73 - в Москві і Підмосков'ї. Спочатку роботи оцінювалися в 39 млрд рублів, а в лютому цього року Мінбуд називав суму 50 млрд рублів. Тоді ж екс-глава відомства Михайло Мень говорив, що в 2018 році має скласти 29 будинків. Зараз на сайті банку 17 адрес з термінами закінчення будівництва в III і IV кварталах 2018 року. У четвер в Мінбуді повідомили, що робота з об'єктами СУ-155 триває в наміченому темпі. За даними «РК-ладу», з 27,6 тис. Постраждалих покупців СУ-155 не виконано зобов'язання перед 5,3 тис. Осіб. Йдеться про об'єкти в Москві, Долгопрудном, Санкт-Петербурзі і Ленобласті, Костромі, Волгограді, Іваново і Калузької області. Зараз корпорації «ДОМ.РФ» належить вирішити також проблеми 14 тис. Пайовиків підмосковного забудовника Urban Group, процедура банкрутства якого була запущена 9 липня, нагадує «Коммерсант».

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online