Маршрути вихідного дня

  1. Маршрут №1. Народними промислами півночі Підмосков'я
  2. Маршрут №2. Народними промислами сходу Підмосков'я
  3. Маршрут №3. Похід на північ. Від Дмитрова до Кимр.
  4. Маршрут №4. Південь Підмосков'я і Калузька область.
  5. Маршрут №5. Сімферопольське шосе. За Чеховським місцях.
  6. Маршрут №6. Садиби Одінцовського району
  7. Маршрут №7. Навколо Звенигорода.
  8. Маршрут №8. Підмосковні Кремлі.
  9. Маршрут №9. За Нової Москві
  10. Маршрут №10. До витоків Волги. На кілька днів.
  11. Маршрут №11. Золоте кільце вихідного дня. На всі вихідні.
  12. Аероград "Можайський» - Верея - Музей Зої Космодем'янської

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Підмосков'ї багато цікавих для відвідування місць, але при цьому на огляд пам'ятки не піде багато часу. Буває так, що більша частина дня йде на дорогу і кілька хвилин - на огляд. Як бути? Можна поєднати приємне з корисним, запланувати зупинку в мальовничому місці, на пляжі біля річки або озера , влаштувати пікнік . А можна запланувати огляд декількох цікавих місць за одну поїздку. Підготовка такого маршруту поїздки вихідного дня може забрати багато часу. Ми вирішили полегшити нашим читачам завдання і створили готовий набір маршрутів на будь-який смак. Маршрути ці різні за тематикою, напрямками та тривалості. Сподіваємося, що ви Вебер що-небудь до душі.

влаштувати пікнік


зміст:

  1. Народними промислами півночі Підмосков'я.
  2. Народними промислами сходу Підмосков'я.
  3. Похід на північ. Від Дмитрова до Кимр.
  4. Південь Підмосков'я і Калузька область.
  5. Сімферопольське шосе. За Чеховським місцях.
  6. Садиби Одінцовського району.
  7. Навколо Звенигорода.
  8. Підмосковні Кремлі.
  9. За Нової Москві.
  10. До витоків Волги. На кілька днів.
  11. Золоте кільце вихідного дня. На всі вихідні.
  12. Аероград "Можайський» - Верея - Музей Зої Космодем'янської.

Маршрут №1. Народними промислами півночі Підмосков'я

Народними промислами півночі Підмосков'я

Всім відомий туристичний маршрут Золотого кільця. А для всіх тих, хто любить народні промисли і захоплюється дизайном, ми пропонуємо абсолютно новий кільцевий маршрут - з народних промислів півночі Підмосков'я. Відразу попередимо, що відвідати всі шість народних промислів за один день і осмислено все подивитися вам навряд чи вдасться. Якщо тільки ви не суперорганізована сверхвинослівості везунчик. У разі, якщо вам це вдалося, обов'язково повідомте нам - ми повідомимо в книгу рекордів Гіннеса. В іншому випадку тверезо оцінюйте свої сили і сміливо скорочуйте маршрут до зручного вам.

Довжина маршруту - 277 кілометрів.

  1. Жостово. Перша зупинка на нашому маршруті - це знаменитий на всю Росію промисел лакової розпису на тацях. Чорні жостовские підноси не потребують реклами. У Жостово можна подивитися музей при виробництві, купити вподобаний піднос в фірмовому магазині і взяти участь в майстер-класі.
  2. Потім наш шлях лежить в Хотьково . Якщо ви зголодніли, то тут можна перекусити пирогами, а якщо немає, відразу відправляйтеся в садибу Абрамцево дивитися на зразки арбрамцево-актори різьблення по дереву . Промисел виник завдяки стараннями одного з останніх власників садиби - Сави Мамонтова. Крім огляду кращих робіт різьбярів по дереву по садибі просто приємно прогулятися. Крім садиби в Хотьково можна відвідати музей народних ремесел та монастир.
  3. Від Хотьково вже рукою подати до Сергієва Посада . Місто знамените не тільки своєю Лаврою, а й матрьошкою. Саме Сергієв Посад вважається батьківщиною знаменитої російської іграшки. Ми рекомендуємо звернути увагу на музей матрьошки , музей іграшки і етнографічний музей «Світ російського села» . У Сергієвому Посаді можна купити дуже красиві матрьошки, розписані професійними художниками. Для цього відправляйтеся в іграшкову майстерню «Місто майстрів».
  4. Продовжуємо рухатися на північ - в Богородское. Тут знаходиться знаменитий промисел богородской іграшки. Все, напевно, пам'ятають рухливі іграшки - коваля з ведмедем і курочок клюють зернятка. Це вона і є. У Богородському можна подивитися музей при фабриці іграшок, а якщо пощастить, то побачити майстрів і за роботою. У магазині при фабриці можна купити набори «зроби сам».
  5. На цьому дерев'яно-іграшкову тему ми вважаємо розкритою і вирушаємо в Вербилки . На жаль, в музей і на виробництво в вихідні дні потрапити досить складно, але може бути вам пощастить? Якщо немає, то нічого не залишається, як відвідати фірмовий магазин, а влітку подивитися на асортимент фабрики «Фарфор Вербилок» прямо на лотках у шосе.
  6. І ось починається наш шлях додому. Їдемо до Москви по Дмитрівське шосе. Перепочити і перекусити можна в Дмитрові . Останній кидок, і ми в Федоскіно. Тут знаходиться відомий на весь світ промисел федоскинской лакової мініатюри . Можна оглянути збережену хату засновника промислу, сходити в музей шкатулок, де виставлені найцікавіші екземпляри. Але найголовніше - це екскурсія по виробництву. Ви своїми очима зможете побачити як крок за кроком картонні листи перетворюються на витвір мистецтва, яке не соромно подарувати навіть англійської принцеси.

Ви своїми очима зможете побачити як крок за кроком картонні листи перетворюються на витвір мистецтва, яке не соромно подарувати навіть англійської принцеси

Маршрут №2. Народними промислами сходу Підмосков'я

Народними промислами сходу Підмосков'я

Наш другий маршрут також присвячений вивченню народних промислів Підмосков'я. Тільки на цей раз ми пропонуємо відправитися на схід. Маршрут захоплює три народних промислу, але зате яких! Цей маршрут цілком реально пройти за один день без зайвого поспіху.

  1. Їдемо в Гжель . Мабуть, гжель - це найвідоміший фарфоровий народний промисел нашої країни. Її продають всюди: від магазинів дьюті-фрі в аеропортах до наметів у метро. І, в основному, це підробка. Тільки на батьківщині промислу ви зрозумієте як відрізнити оригінал від підробки, побуваєте на фабриці, де своїми очима побачите, як шматочок глини перетворюється на витвір мистецтва. Купити гжельский фарфор можна тут же в фірмовому магазині. Також можлива участь в майстер-класах.
  2. Наступна наша зупинка - Ликино-Дулево . Тут роблять менш знаменитий, але від того не менш цікавий Дулевскій фарфор. Багато в дитинстві були змушені доїдати всю манну кашу, щоб побачити персонажа з «Ну, постривай!» На дні тарілки. У Дулево можна відвідати фірмовий магазин і експозицію Дулевского порцеляни в музеї при фабриці. Любителів архітектури зацікавить конструктивістський будинок культури - єдина споруда архітектора Мельникова поза Москви.
  3. З Дулево їдемо в Павловський Посад . Це батьківщина ще одного знаменитого промислу - павловопосадскіх хусток. Шалі, хустки і хусточки знаменитої фабрики знову в моді. У Павлівському Посаді можна сходити в музей хусток, дізнатися історію і технологію виробництва і купити оригінальні хустки в фірмовому магазині (ціни тут найдешевші).

У Павлівському Посаді можна сходити в музей хусток, дізнатися історію і технологію виробництва і купити оригінальні хустки в фірмовому магазині (ціни тут найдешевші)

Маршрут №3. Похід на північ. Від Дмитрова до Кимр.

Від Дмитрова до Кимр

Починаємо нашу подорож марш-кидком до Дмитрова. Ми їдемо уздовж каналу імені Москви. Навколо багато різних пам'яток, але час краще не втрачати - день належить насичений.

Ось і перша зупинка - один із стародавніх міст нашої країни, Дмитров . Багато разів його визнавали упорядкованим містом Підмосков'я, і, дійсно, в Дмитрові затишно. Давайте погуляємо по центру міста. Він дуже доглянутий - багато міської скульптури, симпатичних будинків. Обов'язково погуляйте по Кремлю, від кріпосних стін якого залишилися тільки височенні вали. Проте всередині дуже красиво. Тут же, в Дмитрові, можна і перекусити.

Далі їдемо до Дубни. Це найпівнічніший місто Московської області, наукоград . На відміну від Дмитрова місто дуже молодий. Проте тут є на що подивитися. Прогуляйтеся по інститутській частини, подивіться на будиночки, в яких живуть академіки. Тут все дуже затишно - низькі парканчики, приємна оку архітектура, кольору, багато дерев. Ще в Дубні можна побачити гігантський стілець і гігантський пам'ятник Леніну (це два різних пам'ятника) Далі їдемо до   Дубни

Тепер ми залишаємо Московську область і вирушаємо в Тверську. В невелике місто Кимри . Колись це був взуттєвої центр Росії. Тут жили чудові шевці. Кимри, як і Дубна, стоять на березі Волги. Прогуляйтеся по набережній, подивіться на збережені купецькі будинки, рідкісні зразки північного модерну. Обов'язково сходіть в місцевий краєзнавчий музей - він просто чудовий! Тут можна в подробицях дізнатися історію взуттєвого справи в Кимрах. А в гарну погоду можна повалятися на пляжі на березі Волги.

Ось і прийшов час повертатися назад. Якщо вам нудно їхати через Дубну вдруге, то їдьте через Талди . Зупиніться в центрі, розімніть ноги, подивіться на Михайло-Архангельську церкву і руїни пожежної станції. Талди не є популярним і туристів місцем, тому побувавши тут ви побачите справжній малий місто далекого Підмосков'я.

Маршрут №4. Південь Підмосков'я і Калузька область.

Південь Підмосков'я і Калузька область

  1. Цей маршрут буде цікавий сім'ям з дітьми. Починаємо з Наро-Фомінськ, міста військової слави. Сфотографуйте у величезного серця в центрі міста, подивіться на греблю з водоспадом на річці Нара. Погуляйте у ткацької фабрики. Якщо ви вирішили приділити поїздці кілька днів поїдьте в Зосимову Пустинь і зону відпочинку Пешехонова.
  2. «Етносвіт» - це величезний парк, в якому представлена ​​культура і побут людей з усього світу. Територія і масштаби вражають. Обов'язково спробуйте пиріжків з гігантської російської печі, сходіть в вольєр з хаскі. Для дітей і дорослих проводиться безліч майстер-класів. У «Етносвіт» постійно проходять якісь фестивалі. Найбільший і відомий з них - «Дика м'ята» .
  3. Наша остання зупинка - парк птахів «Горобці» . Територія не поступається Московському зоопарку. Тут зібрано безліч пернатих. Але і інші тварини не залишилися без уваги. На другий території ви зможете відвідати сад каменів, страусину ферму та оранжерею.

На другий території   ви зможете відвідати сад каменів, страусину ферму та оранжерею

Щоб подивитися всі без поспіху, сюди потрібно їхати на кілька днів. Ми рекомендуємо зупинитися на базі відпочинку «Смарагд». Вона розташована практично в центрі від всіх трьох місць і приємно здивує відмінним поєднанням ціна-якість.

Маршрут №5. Сімферопольське шосе. За Чеховським місцях.

За Чеховським місцях

Наш наступний маршрут починається на «крайньому півдні» Підмосков'я. Якщо ви надумаєте подивитися всі в спокійному темпі, то радимо зупинитися в Чехові. Ми, наприклад, зупинялися в «Садибі Пішкове» .

  1. Місто Чехов. Тут є обов'язковими до перегляду музей листів Чехова в будівлі справжньою поштової станції, побудованої за безпосередньої участі Антона Павловича. Не забудьте звідси відправити собі додому «відкритий лист», погашене спеціальним штампом. Відвідайте садибу Лопасня-Зачатівському, де після смерті Пушкіна жила Наталя Гончарова, діти і внуки поета. Деякі з них поховані поруч, у зачатівська церкви. Необов'язкова програма - прогулянка по набережній Лопасни.
  2. з Чехова їдемо в знамениту садибу Меліхово . Саме тут Чехов написав свою знамениту «Чайку». У садибі дуже затишно і душевно. Не забудьте прогулятися по селу, подивитися на дерев'яну церкву і будівлю сільської школи, побудовану на кошти, зібрані Чеховим.
  3. Рухаючись далі на південь , Заїжджаємо на ферму «Русский страус» . Тут крім страусів живуть ему. Обов'язково послухайте, як вони «розмовляють». На фермі можна перекусити, купити вироби і заготовки, взяти участь в майстер-класах.
  4. Данки. Тут знаходиться садиба Приоксько-терасові заповідника . Його головна гордість - стада зубрів і бізонів. Але крім них тут водяться кабани і олені. На всіх цих тварин можна подивитися під час екскурсії. Тут же, в Данко, є музей флори і фауни заповідника.
  5. Пущино . Наша кінцева мета - найпівденніша точка Московської області. Ми радимо прогулятися по «стежці здоров'я», що веде до закинутої садибі Пушиної-на-Нарі. Доріжка йде уздовж ріки Оки повз мальовничих водоспадів, утворених карстовими породами. Пущино - це наукоград. Щоб оцінити міць і силу науки, поїдьте подивитися на величезний радіотелескоп розміром з ціле поле.

Щоб оцінити міць і силу науки, поїдьте подивитися на величезний радіотелескоп розміром з ціле поле

Маршрут №6. Садиби Одінцовського району

Садиби Одінцовського району

Наш маршрут по садибах західного Підмосков'я проходить в основному по Старій-Смоленської дорозі, древньому тракту, що з'єднує Москву з Європою. За нею до Москви йшов Наполеон, і що дивно, або він, або Кутузов зупинялися майже в кожному особняку.

  1. Але почнемо ми з наймолодшою ​​садиби. Її навіть садибою назвати складно - це письменницька дача в Передєлкіно. У селищі безліч дач, пов'язаних з іменами відомих письменників, але ми радимо подивитися саму казкову з них - будинок Корнія Івановича Чуковського . До речі, у дворі росте то саме чудо-дерево.
  2. З Передєлкіно через Одинцово їдемо в Акулова . Садиба в цьому селі втрачена, але збереглася цікава церква в стилі класицизм.
  3. Наша наступна зупинка - садиба Великі Вяземи. Місце дуже давнє. Спочатку ці землі належали Годуновим, з того часу збереглася нетипова для наших місць дзвіниця. Сучасний вигляд садиба прийняла при Голіциних. Тут часто бував Олександр Сергійович Пушкін. Княжна Голіцина, господиня садиби, стала прообразом Пікової Дами.
  4. сам же Пушкін жив в Захарово , В маєтку своєї бабусі Марії Ганнібал. Садибний будинок не зберігся до наших днів, але не так давно за збереженими кресленнями і фотографіями була побудована репліка. Симпатичний дворянський будиночок потопає в тихому парку.
  5. Васильевское. Тут знаходиться замок Щербатових. Одна з небагатьох в Підмосков'ї будівель в вікторіанському стилі. Зараз садиба відновлюється. Навколо садиби - напівзруйновані скульптури піонерів. Колись тут був піонертабір. Поруч - Москва-ріка. Через неї перекинуто підвісний міст. Пройшовши по мосту, потрапите на чудовий піщаний пляж.
  6. На зворотному шляху зупиніться на в'їзді в Перхушково . Витягнутий уздовж дороги напівпокинутий садибний будинок і церква пам'ятають багато і багатьох. Садиба належала дядькові Герцена. Тут зупинявся Наполеон, бували тут Пушкін і Гоголь. Під час війни в Перхушково розташовувався штаб Жукова.

Під час війни в Перхушково розташовувався штаб Жукова

Маршрут №7. Навколо Звенигорода.

Навколо Звенигорода

Маршрут по підмосковній Швейцарії, мальовничими місцями, завжди вабили можновладців, художників, композиторів і письменників.

  1. Починаємо ми з кидка до села Дунино. Тут, на березі річки, далеко від Москви влаштувався після війни Михайло Пришвін. Він вважав свій будинок чудесним, і ми з ним згодні. У пору цвітіння бузку ( «жасмину») сад біля будинку особливо прекрасний.
  2. З Дунино возращаться на Рубльовку. По дорозі заїжджаємо в Іславское . Тут на околиці села у Москва-ріки стоїть занедбана, напівзруйнована садиба, яка колись належала Лоріс-Меликова, онука знаменитого поліцмейстера Архарова. Поруч з садибою розташована красива церква.
  3. Наступна зупинка - Успенське . Одне з найпрестижніших сіл Рубльовки. Обов'язково подивіться на барокову Успенську церкву XVIII століття. Потім пройдіть до воріт готичної садиби, якою володів купець Морозов. За ворота, на жаль, не пускають. Поряд з Успенським на Ніколіна горі знаходиться Дип-пляж . Відмінне місце, щоб відпочити влітку біля річки.
  4. Ершово. Тут, на території будинки відпочинку «Ершово» , Збереглася ще одна садиба, що належала Салтиковим. Візьміть в оренду човен і катайтеся по гладі старовинного ставка. Поруч з Ершово знаходиться Агроферма «Буренушка». Тут можна подивитися, як вирощують корів і купити натуральні свіжі молочні продукти і овочі.
  5. Звенигород ми проїжджаємо. Чи не тому що там немає нічого цікавого, а тому що Звеніку можна приділити окрему поїздку, і зупиняємося біля стін стародавнього Саввін-Сторожевського монастиря . Прогуляйтеся по території, обов'язково спробуйте чудового монастирського квасу, зійдіть вниз до Саввінского скиту і знову в путь!
  6. Заїжджаємо в Дютьково. Це невелике село прославлене Танєєвим і Левітаном. Саме Танєєв сказав, що в Швейцарії добре, але і тут, в Дютькове, не гірше. Загляньте в будинок-музей композитора Танєєва, а потім зійдіть до мальовничій долині річки Сторожки.
  7. І завершимо насичений день в Каринська. Прогуляємося по підвісному мосту, помилуємося на мальовничі вигини річки Москви і відпочинемо в незвичайному ресторані «Альоша». Його варто подивитися навіть якщо ви не любите ресторани.

Його варто подивитися навіть якщо ви не любите ресторани

Маршрут №8. Підмосковні Кремлі.

Підмосковні Кремлі

Колись Русь називали країною міст. Чимало стародавніх міст стоять на нашій землі і до цього дня. Багато з них раніше мали важливе оборонне значення. Для захисту населення навколо міських стін зводилися потужні фортеці - кремлі. У Московській області найбільш повно збереглися кремлі на південному сході.

  1. Але почнемо ми нашу подорож з зупинки в селищі Биково . Тут знаходиться єдиний в Росії псевдоготичний храм і дуже красива садиба, що належала колись московському генерал-губернатору.
  2. Помилувавшись собором і садибою вирушаємо в Коломну . Коломенський кремль зберігся не цілком, але висота уцілілих стін вселяє повагу. На території Коломенського кремля дуже багато церков різних стилів і епох - можна вивчати історію архітектури. Обов'язково сходіть в музей пастили. Ентузіасти стародавнього промислу виробляють Коломенський пастилу за старовинними рецептами.
  3. Завершимо прогулянку в Зарайська . Кремль Зарайська вважається самим збереженим, він дійшов до наших днів практично без переробок і серйозних руйнувань. Є версія, що Зарайський кремль, як і Московський, будувався під керівництвом Алевиза Фрязина.

Є версія, що Зарайський кремль, як і Московський, будувався під керівництвом Алевиза Фрязина

Маршрут №9. За Нової Москві

За Нової Москві

Ще кілька років тому ця територія була частиною Московської області, а сьогодні це вже Москва. Втім, в народі міцно закріпилася назва Нова Москва, що натякає на те, що це не та, справжня Москва, що всередині МКАД, а щось інше - нове. Давайте подивимося, яка вона Нова заМКАДная Москва Ще кілька років тому ця територія була частиною Московської області, а сьогодні це вже Москва

  1. Щербинка. Сам по Собі місто абсолютно нудний, а вісь експериментальне Залізничне кільце, на околиці Щербинки представляет Інтерес. Кроме того, що тут можна подивитись на что проходять випробування Нові моделі залізнічної техніки, тут є и бутафорська станція, якові всі назівають «Котячий Будинок». На Цій станції кіношнікі знімають епізоді кінофільмів. Одна з останніх її ролей - станція «Любінська» з «Generation Пі».
  2. садиба Остафьево - чудове місце для прогулянок: відмінний парк, гарний садибний будинок (всередині музей і кафе), ставки. Саме в цій садибі Карамзін написав «Історію держави Російської».
  3. З розкішної князівської садиби поїдемо в Щапово . Ця садиба простіше, адже належала вона купцям. У садибі дуже добре збереглися господарські будівлі, що надає їй особливу цінність. Тут можна зрозуміти як протікала садибна життя, якими турботами жили господарі.
  4. Подивившись на садиби , Їдемо в Троїцьк . Це наукоград. І як і в інших наукогради тут особливий шарм. Прогуляйтеся по бузковий бульвару, щоб познайомитися з пам'ятником молодшому науковому співробітнику. Подивіться на малоповерхову забудову по вулиці Райдужній. От би вся Нова Москва була такою. Обов'язково прогуляйтеся уздовж річки Десни, постійте поруч з греблею у ткацької фабрики, посидьте на пляжі в зоні відпочинку «Заріччя».
  5. Завершимо знайомство з визначними пам'ятками Нової Москви в «Аутлет Внуково» . Тут ви можете уявити себе в містечку Північної Європи, пройтися по красивих вуличках, пограти з дитиною на дитячому майданчику в стилі Angry Birds і вигідно купити речі відомих брендів з великою знижкою.

Тут ви можете уявити себе в містечку Північної Європи, пройтися по красивих вуличках, пограти з дитиною на дитячому майданчику в стилі Angry Birds і вигідно купити речі відомих брендів з великою знижкою

Маршрут №10. До витоків Волги. На кілька днів.

На кілька днів

Однією з найбільш незабутніх поїздок вихідного дня може стати подорож на Селігер , До витоку Волги. Ми вважаємо, що кожен громадянин Росії повинен зачерпнути води з витоку великої ріки. На жаль, «їх» черговий політичний проект зіпсував імідж Селігеру, але «нашисти» вилупилися і канули в безвість. А Волга як текла, так і тече.

Легенда маршруту:

  1. Початок Новоризького шосе (М9)
  2. Волоколамськ
  3. зубців
  4. Ржев
  5. Селижарово
  6. Осташков
  7. Селігер і готель «Вершина Селігера»
  8. Волговерховье - витік Волги

Звичайно, на Селігер потрібно їхати на кілька днів, зупинитися на базі на березі відпочинку або в наметах і досліджувати околиці. Ми зупинялися в готелі «Вершина Селігера» і нам там сподобалося. Але взагалі на Селігері немає проблем з готелями і базами відпочинку. Впевнені, що ви з легкістю підберете будь-який зручний вам варіант.

Маршрут №11. Золоте кільце вихідного дня. На всі вихідні.

Золоте кільце. Без перебільшення, це найвідоміший туристичний маршрут в Росії. Він настільки відомий, що в нього включають майже всі стародавні міста навколо Москви. Справжній маршрут Золотого кільця - це тільки міста, що колись входили до складу князівств Північно-Східної Русі.

Детальніше про визначні пам'ятки Золотого кільця читайте на сторінці нашого спеціального проекту. Скажемо тільки, що проїхати маршрут за один день можна, але не потрібно - все зіллється в одну змащену картинку. Краще вибрати для цього кілька днів і проїхати з почуттям, толком і зупинками. Тільки тоді ви зможете зануритися в домонгольскую білокам'яної Русь і зрозуміти Росію сучасну.

Аероград "Можайський» - Верея - Музей Зої Космодем'янської

Аероград Можайський» - Верея - Музей Зої Космодем'янської

  • Тривалість: на цілий день
  • Кілометраж: 150 кілометрів
  • Бюджет: менше 1000 рублів (без вартості польотів).
  • Цікавість дітям: чи не дуже
  • Категорії: авіація, прогулянка по місту, музей

Першу зупинку робимо в Аерограді «Можайський» - це приватний аеродром на Мінському шосе. Тут можна подивитися на літаки, вертольоти, дізнатися як влаштований справжній аеродром: як приземляються і злітають повітряні судна, як працює авіадиспетчер і наземні служби. При бажанні, можна зробити екскурсійний політ навколо Бородінської поля або інших цікавих місць навколо.

з Аерограду вирушаємо в Верею - один з найдавніших міст Підмосков'я . Сьогодні це маленький і затишний містечко, що зберіг вали кріпосних стін, пам'ять про війну 1812 року і кілька цікавих церков. Тут на березі мальовничої Протви, живе всього 5 000 осіб. Забудова в місті, в основному, приватна, більшість будинків - старовинні, з гарними різьбленими лиштвами. Радимо обов'язково сходити в краєзнавчий музей і подивитися на дивовижні речі, що мають відношення до історії одвірок.

Радимо обов'язково сходити в краєзнавчий музей і подивитися на дивовижні речі, що мають відношення до історії одвірок

На зворотньому шляху заїжджаємо в Петрищевому . У цьому селі, взимку 1941 року, прийняла геройську смерть Зоя Космодем'янська. Зараз тут працює музей, що розповідає про життя Зої і її подвиг. Ми радимо розпланувати свій час так, щоб потрапити в музей до четвертої вечора, інакше вам вже не продадуть квитки.

Дивіться також

схоже

Як бути?
На жаль, в музей і на виробництво в вихідні дні потрапити досить складно, але може бути вам пощастить?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online