Ялта ввічливі люди блокували санаторій міністерства оборони

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В Ялті на всіх входах в санаторій МО на вулиці Свердлова сьогодні, 13 березня, з'явилися ввічливі люди

В Ялті на всіх входах в санаторій МО на вулиці Свердлова сьогодні, 13 березня, з'явилися ввічливі люди. Як повідомляють користувачі соцмереж, на питання, що відбувається, їм відповіли лаконічно: "Навчання".

Санаторій на Свердлова раніше належав Міністерству оборони України, а після приєднання Криму до Росії об'єкт перейшов у відання Міністерства оборони Росії. Правда, в санаторії залишилося тільки два нижніх корпусу і один гектар землі.

Ось уже зовсім скоро буде три роки, як Крим став частиною Росії і саме три роки тому у всіх куточках нашого півострова з'явилися, так звані, Ввічливі люди.

Новини Криму відзначають, що «Ввічливі люди» - евфемізм для позначення військовослужбовців Збройних Сил Російської Федерації у військовій формі без розпізнавальних знаків, які блокували стратегічні об'єкти в Криму під час приєднання півострова до Росії, інтернет-мем. Термін набув поширення з кінця лютого - початку березня 2014 року.

Сьогодні, з самого ранку до редакції почали надходити фотографії, на яких видно, що в місті знову з'явилися Ввічливі люди. Як стало відомо, військові були помічені на території санаторію Міністерства оборони? який знаходиться на вулиці Свердлова.

На дані момент невідомо, що саме стало причиною появи ввічливих людей в місті, але тим не менше те, що вони знову з'явилися саме напередодні третьої річниці приєднання Криму - дуже символічно.

Як відомо, так званий санаторій МО раніше належав Міністерству оборони України, а після возз'єднання Криму з Росією перейшов в підпорядкування Міністерству оборони Росії. Правда, в санаторії залишилося тільки два нижніх корпусу і один гектар землі.

Як пишуть ЗМІ, практично вся територія санаторію, а це понад 20 га парку, разом з іншими корпусами всього їх 7, автопарком і підсобним господарством свого часу були приватизовані. У 2011-2012 роках військова прокуратура ВМС України проводила розслідування кримінальної справи стосовно колишнього керівника військового санаторію «Ялтинський».

Тоді директора санаторію Олександра Шапталь звинувачували в перевищенні службових повноважень. В результаті його дій майно оздоровниці було розпродано приватним особам за 58,5 мільйона гривень. Кримінальну справу за обвинуваченням генерального директора військового санаторію в Ялті направлено до суду.

Було ініційовано ще кілька кримінальних справ, однак вони нічим на закінчилися.

За інформацією деяких ЗМІ за незаконною приватизацією відомчого санаторію, розташованого на 30 га паркової зони Великої Ялти, стояли головні БЮТівці півострова - Андрій Сенченко і Сергій Веліжанський. Останній, будучи в 2004 році директором департаменту капітального будівництва та управління фондами Міністерства оборони України, своїм листом погодив розпродаж здравниці по частинах, повідомляє Новий день. Власниками санаторних корпусів, які представляють собою палац графа Мордвинова, будинок графа Вітте і дачу княгині Барятинської, стали підконтрольні Сенченко фірми.

Не виключено, що в міністерстві оборони Росії прийняли рішення навести порядок на території, де історично завжди розпоряджалися військові структури.

Подробиці Опубліковано: 15 марта 2017

Додати коментар

Як стало відомо, військові були помічені на території санаторію Міністерства оборони?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online