Тимчасове посвідчення особи при заміні паспорта (довідка форми 2П) - в 2019 році, зразок, МФЦ, документи, порядок отримання

  1. Що це таке
  2. коли оформляється
  3. Отримання тимчасового посвідчення особи при заміні паспорта
  4. Які потрібні папери
  5. Структура і зразок
  6. МФЦ та інші органи які видають
  7. Чи можуть відмовити
  8. Термін дії
  9. Які дає права

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Рано чи пізно кожен громадянин стикається з необхідністю заміни свого паспорта, так як ця вимога передбачена чинним законодавством.

Нерідко буває так, що громадяни з тих чи інших причин повинні використовувати свій паспорт на регулярній основі, в зв'язку з чим переоформлення цього документа може викликати певні труднощі.

У такій ситуації ідеальним рішенням стане отримання тимчасового посвідчення особи при заміні паспорта.

Що це таке

Тимчасове посвідчення особи являє собою документ, який повністю замінює паспорт громадянина на час його оформлення. Після того, як громадянин надає державним службовцям все документи, необхідні для оформлення паспорта , Він може також подати запит на видачу йому тимчасового посвідчення особи.

Варто відзначити той факт, що документ цей видається відразу ж, так як відповідно до регламенту термін надання послуги становить не більше десяти хвилин, але для того, щоб подати заявку на отримання цього паперу, громадянин повинен буде надати співробітникам міграційної служби додаткову фотографію.

Всі оформлені посвідчення в обов'язковому порядку реєструються в спеціалізованому журналі з подальшим присвоєнням їм порядкового номера.

Всі оформлені посвідчення в обов'язковому порядку реєструються в спеціалізованому журналі з подальшим присвоєнням їм порядкового номера

Зразок тимчасового посвідчення особи

коли оформляється

Ключовим призначенням оформленого тимчасового посвідчення є використання цього документа громадянином в якості повноцінної заміни паспорта в процесі його переоформлення.

Виникнути така необхідність може за наявності таких обставин:

Будь-які ці обставини є вагомими підставами для того, щоб громадянину було надано тимчасове посвідчення особи, так як в даному випадку йому буде потрібно обов'язкова зміна паспорта на новий документ.

Отримання тимчасового посвідчення особи при заміні паспорта

Відповідно до чинного законодавства оформлення тимчасового посвідчення особи здійснюється навіть у тому випадку, якщо людина подала документи для переоформлення свого цивільного паспорта не за місцем постійної реєстрації , І при цьому немає ніякої різниці, що саме послужило причиною для заміни паспорта.

подавати звернення про зміну документа потрібно в територіальне відділення міграційної служби , Розташоване за місцем поточної реєстрації. Щоб уникнути тривалих черг, найкраще вдатися до допомоги інтернету і заздалегідь зареєструватися в електронну чергу.

Навіть якщо людина подає заяву через сайт держпослуги, йому все одно потрібно буде в обов'язковому порядку самостійно відвідати міграційну службу для отримання посвідчення, тому що передати цей документ можуть тільки особисто в руки.

Навіть якщо людина подає заяву через сайт держпослуги, йому все одно потрібно буде в обов'язковому порядку самостійно відвідати міграційну службу для отримання посвідчення, тому що передати цей документ можуть тільки особисто в руки

Зразок свідоцтва про народження

Які потрібні папери

Варто відзначити, що в зборі документів для отримання тимчасового посвідчення особи або заміни паспорта немає нічого складного, так як в даному випадку правилами не передбачається необхідність збору великої кількості паперів.

Для того, щоб подати прохання на оформлення нового паспорта, потрібно буде надати державним службовцям власне свідоцтво про народження, наявний раніше документ, який буде змінюватися на новий зразок, і свої фотографії. Якщо документ був вкрадений, то в такому випадку слід докласти до решти документів довідку і поліції.

З оформленням тимчасового посвідчення все ще простіше, так як для отримання цього документа досить буде надати державним службовцям тільки додаткову фотографію.

Структура і зразок

Сам документ заповнюється відповідно до форми 2П і виглядає так:

Зовнішня сторона документа

Включає в себе найменування цього паперу, а також обов'язкове зазначення того, що документ має обмежений термін дії. Внутрішня сторона документа Включає в себе порядковий номер посвідчення особи, а також основні особисті дані громадянина з обов'язковим зазначенням його підпису, фотографії та адреси реєстрації. Нижня сторінка Прописується повне найменування того органу, яким оформлялося дане посвідчення, а також причина видачі документа термін його дії.

Завантажити зразок бланка тимчасового посвідчення за формою П2

Відповідно до встановлених правил посвідчення повинно бути роздруковано на спеціалізованій перфокарточной папері, що має розміри 176х125 мм.

МФЦ та інші органи які видають

Відповідно до чинного законодавства громадянин може використовувати різні варіанти для подачі документів з тих, які передбачені встановленими правилами і нормами. Державні службовці в обов'язковому порядку повинні будуть прийняти наданий їм перелік документів незалежно від того, чи прописаний громадянин на їх території і чи має він реєстрацію в принципі.

Як говорилося вище, видачею тимчасового посвідчення особи займаються уповноважені співробітники міграційної служби, які будуть займатися безпосереднім переоформленням громадянського паспорта особи, що звернулася.

Алгоритм дій в даному випадку гранично простий:

  1. Збирається повний перелік необхідних документів.
  2. Вибирається підрозділ зазначеного державного органу, в яке буде подаватися відповідне звернення.
  3. Подається заява разом з усіма необхідними документами.
  4. Вказується бажання оформити тимчасове посвідчення особи.

Процедура оформлення тимчасового паспорта здійснюється в гранично короткі терміни, в зв'язку з чим отримає цей документ можна в той же день. При цьому тимчасове посвідчення в обов'язковому порядку повинно мати унікальний порядковий номер, зареєстрований у відповідному журналі.

Ті, хто звик спрощувати собі завдання, повинні знати про те, що відповідно до встановлених правил передбачається можливість подачі заяви на зміну паспорта разом з усіма необхідними документами в режимі онлайн, і для цього потрібно скористатися спеціалізованим порталом держпослуги.

Варто відзначити, що дана вимога також поширюється і на заміну паспорта, але при цьому дана процедура не передбачає оформлення тимчасового посвідчення особи.

Порядок дій в даному випадку виглядає наступним чином:

  1. Проводиться процедура реєстрації або авторизації на сайті.
  2. Вибирається потрібний розділ і послуга.
  3. Клацає клавіша «Отримати послугу».
  4. У спеціалізованій анкеті вказується повний перелік запитуваних персональних даних.
  5. Завантажується фотографія, зроблена відповідно до встановлених правил.
  6. Вноситься інформація про оформлені раніше закордонні паспорти, сімейний стан, наявність дітей і власних батьків.
  7. Вказується тип звернення, тобто в який підрозділ людина збирається подати всі необхідні папери - за місцем постійної або тимчасової реєстрації .
  8. Вибирається підрозділ, через яке буде здійснюватися оформлення документа.

Після цього система повністю автоматично відправить отримані дані на обробку. Якщо вся інформація буде введена коректно, то в такому випадку статус запиту автоматично зміниться на «Прийнято», а на зазначену електронну пошту буде надіслано повідомлення про те, що було подано відповідне звернення до міграційної служби. Після цього можна буде відправитися в вибране підрозділ міграційної служби і оформити там тимчасове посвідчення особи.

Після цього можна буде відправитися в вибране підрозділ міграційної служби і оформити там тимчасове посвідчення особи

Зразок фотографії на паспорт

Чи можуть відмовити

Багато хто цікавиться тим, чи можуть державні службовці відмовити в оформленні паспорта. У теорії це дійсно могло трапитися, але якщо міркувати логічно, то в такому випадку можна припустити, що в якості підстави для подібного рішення може бути тільки те, що у громадянина не приймають документи, подані ним для оформлення паспорта, так як в даному випадку буде відсутня підстава, за яким тимчасове посвідчення в принципі має оформлятися.

Нерідко трапляється так, що при подачі звернення за місцем тимчасової реєстрації уповноважені співробітники міграційної служби кажуть громадянину про те, що не можуть надати йому тимчасове посвідчення особи з тієї причини, що їм потрібно якась додаткова документація або уточнення певних відомостей. На практиці це є правопорушенням, яке можна оскаржити у керівництва або у вищестоящих інстанціях.

Термін дії

Термін дії оформленого посвідчення особи є обмеженим і безпосередньо залежить від того, куди саме подається заява на заміну паспорта. При цьому варто відзначити, що незалежно від обставин термін дії тимчасового посвідчення особи обмежується тим проміжком часу, який потрібен державним службовцям для переоформлення паспорта.

Таким чином, якщо людина відправляє всі необхідні документи за місцем свого постійного проживання і реєстрації, термін переоформлення паспорта і дії тимчасового посвідчення буде становити не більше десяти днів. Якщо ж громадянин не має реєстрації або він подає документи за місцем тимчасової прописки, то в такому випадку процедура може затягнутися на термін до двох місяців.

Зразок паспорта громадянина РФ

Які дає права

В першу чергу, можна звернутися в будь-яку туристичну компанію для придбання квитка. Більш того, співробітники авіакомпанії в принципі не мають права на те, щоб відмовляти громадянам у наданні квитка на підставі того, що їм було надано тимчасове посвідчення особи, так як відповідно до чинного законодавства цей документ має однакову юридичну силу зі стандартним паспортом.

Також буває так, що громадяни отримують відмову від проведення будь-яких банківських операцій з тієї причини, що для їх проведення надається замість паспорта оформлене тимчасове посвідчення. Дана дія також є неправомірним, в зв'язку з чим його можна буде оскаржити в різних інстанціях.

Крім цього, багато громадян оформляють тимчасове посвідчення для того, щоб влаштуватися на певну посаду, так як процедура переоформлення паспорта може затягнутися на досить тривалий проміжок часу, аж до двох місяців. У статті 65 Трудового кодексу зазначається, що в процесі працевлаштування осіб може показати свій громадянський паспорт або будь-якої іншої документ, яким підтверджується його особистість, в зв'язку з чим немає ніяких складнощів у вирішенні цього питання і громадянин має повне право на те, щоб влаштуватися на роботу за наявним посвідченню.

Отриманий паспорт потім вже слід пред'явити у відділі кадрів, а якщо роботодавець відмовляється приймати людини на підставі тимчасового посвідчення, йому слід вимагати письмову відмову, після чого відправити його в інспекцію з питань праці на подальший розгляд.

Стаття 65. Документи, що подаються при укладанні трудового договору

Окрему увагу варто приділити тому, що при спробі реєстрації шлюбу за тимчасовим посвідченням громадянам відмовлять в проведенні даної процедури з тієї причини, що вона передбачає необхідність зазначення в паспорті спеціалізованого штампа, а зробити це не представляється можливим.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online