Брно

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Брно є адміністративним центром Південно-Моравської області і природним центром Південної Моравії. Брно налічує 370 000 жителів і є другим за величиною містом Чеської республіки після Праги. На відстані двохсот кілометрів від Брно знаходяться такі європейські центри як Прага, Відень та Братислава. Аеропорт Брно-Туржани є другим за величиною аеропортом міжнародного значення Чеської республіки.

є другим за величиною містом Чеської республіки після Праги

Брно - це центр торгівлі, науки, досліджень, інновацій, Hi-Tec, IT і телекомунікацій. Брно - також місто виставок і ярмарків. Брно - резиденція вищої судової влади Чеської республіки - Конституційного Суду, Верховного суду, Верховного Адміністративного Суду, Верховної Прокуратури.

До відомим діячам і вченим міста зараховують основоположника генетики Грегора Йоганна Менделя. Багато що нагадує в Брно про його життєвий шлях і роботі-музей генетики Менделя, Університет Менделя у Брно, Mendelianum, площа Менделя і меморіальна дошка на вулиці янських. У Брно народився всесвітньо відомий фізик Ернст Мах і математик Курт Гедель. У місті також працювали композитор леош яначек і Еріх Вольфганг Корнгольда, письменник Мілан Кундера і інші діячі мистецтв.

Брно є центром архітектури функціоналізму XX Брно є центром архітектури функціоналізму XX. століття, пов'язаної з такими іменами, як Адольф Лоос, Богуслав Фукс і Людвіг Міс ван дер Рое. До найвідоміших пам'ятників архітектури можна зарахувати ареал Виставкового центру в Брно (1928) і віллу Тугендгат (1930), визнану Всесвітньою спадщиною ЮНЕСКО.

Навколишнє середовище міста Брно дуже сприятлива як для проживання мешканців, так і для туристів-відвідувачів. Тут ви також знайдете велику кількість пам'яток культури та архітектури: замок Шпильберг, замок Вевержі, Стару і Нову ратушу, Собор святого Петра і Павла, Денисов сад, підземелля міста Брно, театр Магена, театр Яначека та ін.

Щорічно на Трасі імені Масарика в Брно проводяться автогонки і мотогонки європейського і світового масштабу, зокрема гонки мотоциклів Гран-прі Чеської республіки.

Туристичну інформацію про місто Брно знайдете також на сайті: www.gotobrno.cz

Туристичну карту міста Брно можна «скачати» ТУТ

Брно є другим за величиною центром науки і освіти Чеської Республіки. Тут знаходяться шість державних і велика кількість приватних навчальних закладів. Найбільшими є Університет Масарика, Технологічний університет міста Брно, Університет сільського та лісового господарства імені Менделя, Університет ветеринарії та фармацевтичних наук і Університет Оборони. Загальна кількість факультетів налічує 27 і 2 університетських кампуса. У Брно вчиться більш ніж 80 000 студентів.

У Брно знаходяться значущі науково - дослідний інститути, включаючи філії Академії Наук ЧР (наприклад Біофізичний Інститут, Інститут точного машинобудування, Інститут фізики матеріалів, Інститут неорганічної хімії). Основними галузями промисловості є машинобудування, електротехніка, інформаційні технології і технології life-sciences в сфері створення точного фармацевтичного і медичного обладнання, приладів та інструментів.

Південно-Моравська область, і її метрополія Брно, зараховані до 50 найбільш інноваційним регіонах Європи.

Завдяки бурхливо зростаючого бізнесу в сфері комп'ютерних технологій, телекомунікацій, розробки програмного забезпечення та інших галузей Hi-Tec місто Брно називають «Чеський Silicon Valley», і так званим уявним центром технологій Чехії.

Вагомою науково-дослідницької інфраструктурою області є Центральноєвропейський технологічний інститут CEITEC ( www.ceitec.cz ), Який поставив собі за мету досягти першокласного рівня дослідженні в наступних галузях:

- просунутої нанотехнології і мікротехнології

- прогресивних матеріалів

- структурної біології

- молекулярної медицини

- молекулярної ветеринарної медицини

- геноміки і протеоміки рослинних систем

- дослідження мозку і мислення людини.

У Брно добудовуються об'єкти одного з трьох (не рахуючи CERN a ISS) міжнародних дослідницьких центрів світу - Інституту клінічних досліджень Міжнародного комітету Червоного Хреста ICRC (   www У Брно добудовуються об'єкти одного з трьох (не рахуючи CERN a ISS) міжнародних дослідницьких центрів світу - Інституту клінічних досліджень Міжнародного комітету Червоного Хреста ICRC ( www.icrcbrno.org ). Цей стратегічний проект чеського уряду, який створюється в кооперації з Mayo Clinic v Rochesteru (USA) буде спеціалізуватися на дослідженні, діагностиці та лікуванні кардіоваскулярних захворювань.

Сприяння підприємництву, впровадження інновацій та поліпшення конкурентоспроможності надають такі організації як Південно-моравський інноваційний центр, Обласна агентура розвитку Південної Моравії, Агентура сприяння підприємництву та залученню інвестицій CzechInvest і Регіональна інноваційна стратегія Південно-Моравської області.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online