Сімейне право: визначення терміна, курсові роботи по праву, дипломні роботи з юриспруденції на замовлення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Терміни з розділу "Сімейне право"

Сімейне право - це галузь права, яка регулює сімейні відносини, що виникають з факту шлюбу та належності до сім'ї.

Стаття 2 СК РФ визначає коло відносин, регульованих сімейним правом, до них відносяться:

1) умови і порядок вступу в шлюб, припинення шлюбу та визнання його недійсним;

2) особисті немайнові та майнові відносини між членами сім'ї: подружжям, батьками і дітьми (усиновителями і усиновленими);

3) особисті немайнові відносини між іншими родичами та іншими особами у випадках, передбачених сімейним законодавством;

4) форми і порядок пристрою

в сім'ю дітей, які залишилися без піклування батьків.

Згідно ст. 72 Конституції РФ сімейне законодавство перебуває у спільному віданні РФ і суб'єктів РФ. Всі закони та інші нормативні акти, прийняті в РФ, в тому числі і регулюють сімейно-шлюбні відносини, не повинні суперечити Конституції РФ. Центральним нормативним актом, що регулює ці відносини, є Сімейний кодекс РФ. Він був прийнятий 8 грудня 1995 і вступив в силу з 1 березня 1996 р

До складу сімейного законодавства, крім СК РФ, входять федеральні закони і закони суб'єктів РФ. Закони суб'єктів РФ регулюють сімейні відносини з питань, віднесених безпосередньо до ведення суб'єктів РФ. До них, зокрема, відносяться: встановлення порядку і умов, при яких дозволяється одружуватися як виняток до досягнення 16 років і т.д. Закони суб'єктів РФ в області сімейно-шлюбних відносин можуть прийматися з питань, не врегульованих СК РФ.

Ряд питань, що відносяться до сімейних відносин, може регулюватися указами Президента РФ. В основному указами Президента РФ затверджуються заходи загальнодержавного рівня, розраховані на багаторазове застосування.

У п. 3 ст. 3 СК РФ зазначено, що Уряд РФ має право приймати правові акти на основі та на виконання СК РФ, федеральних законів і указів Президента РФ. Але це можливо лише у випадках, безпосередньо передбачених СК РФ.

Існує значна кількість нормативних актів федеральних міністерств і відомств, що розвивають і конкретизують окремі положення, що містяться в постановах Уряду РФ.

Курсові та дипломні роботи з питань сімейного права

ЗАМОВИТИ авторські роботи ПО ЮРИСПРУДЕНЦІЇ ЗАМОВИТИ авторські роботи ПО ЮРИСПРУДЕНЦІЇ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online