Акишев розповів, що може похитнути курс тенге

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зовнішні події здатні вплинути на ситуацію на валютному ринку Казахстану. Таке припущення сьогодні зробив голова Нацбанку Даніяр Акишев, передає кореспондент NUR.KZ . Зовнішні події здатні вплинути на ситуацію на валютному ринку Казахстану

Даніяр Акишев. фото NUR.KZ

Характеризуючи поточну ситуацію, Акишев вказав на волатильність на валютному ринку, отмечавшуюся у вересні цього року.

Тут позначилися зовнішні чинники - нестабільність викликана на світових фінансових ринках, втеча капіталу з ринків, що розвиваються, зміцнення долара США по відношенню до всіх валют у світі.

«У цих умовах тенге, будучи, валютою країни, яка має економіку, інтегровану у світовий простір і в торгові відносини також слабшав», - зазначив глава Нацбанку.

Зараз, на думку Акишеву, ситуація стабілізувалася.

Він пояснив, що той обсяг інтервенцій, який Нацбанк здійснив у вересні в дуже короткий проміжок часу, обумовлений був практично нульовим пропозицією з боку продавців. Тому Нацбанк в цей момент часу виступив продавцем.

Даніяр Акишев запевнив, що зараз ситуація стабільна, волатильність не спостерігається. За словами Акишеву, в Нацбанку пильно спостерігають за подіями і сценаріями навколо Казахстану, які реалізуються до кінця року.

«Чи буде сценарій посилення санкцій відносно наших торгових партнерів, чи будуть продовжені торгові війни, за яким сценарієм розвиватимуться ці події», - сказав Акишев, зазначивши, що для Казахстану події розвиватимуться сприятливо.

Раніше він розповів про те, якою має бути зарплата казахстанців , Які можуть претендувати на участь в програмі "7-20-25".

Також глава Нацбанку повідомив, що в поточному році тенге виявився стійкішим до долара , Ніж російський рубль.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online