Відмінність тимчасової реєстрації від постійної

  1. Постійна реєстрація
  2. Тимчасова реєстрація

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Реєстрація за місцем перебування (тимчасова реєстрація) або проживання (постійна реєстрація) фактично відрізняється від тимчасової або постійної прописки тільки термінологією. Слово прописка вживається в побуті, тоді як поняття реєстрація закріплено законом.

Прописка - це застаріле поняття, на зміну якому прийшов юридичний термін «реєстрація». Постійна і тимчасова реєстрація, в чому різниця і яку форму безпечніше застосувати при окремих випадках - питання, що отримав вичерпне законодавче обґрунтування в Законі «Про право на вільне пересування громадян ...», ЖК РФ і ГК РФ.

Законодавство чітко визначає, чим відрізняється тимчасова реєстрація від постійної.

Основні відмінності і особливості реєстрацій Види Терміни Комунальні платежі Порядок припинення Зовнішній вигляд Тимчасова дається на певний строк не тягне за собою перерахунок платежів по закінченню терміну свідоцтво Постійна Безстрокова Платежі збільшуються Добровільно або через суд Штамп в паспорті

Тимчасова реєстрація наочно представляє собою бланк свідоцтва. Його отримують на певний термін. Цей документ потрібно продовжувати. Навіщо потрібна тимчасова реєстрація, ми розповідаємо тут .

Постійна реєстрація - проживання за адресою, штамп про який проставлений у паспорті. Набуття статусу постійного прописаного особи дає громадянину певні привілеї і права:

  • можливість претендувати на участь в приватизації у випадку з муніципальним житлом;
  • висловлювати свою згоду або небажання для прописки інших громадян в квартиру;
  • прописувати близьких родичів на свою адресу.

Такі наслідки в більшості випадків небажані для власника.

Без постійної реєстрації не вийде отримати допомогу від держави, встати на чергу в дитсадок і т. Д. Також всі довідки видаються саме за місцем реєстрації.

Тимчасова реєстрація - придбання листка - вкладиша, з визначенням початкової дати в'їзду та кінцевого терміну тимчасової реєстрації. Така форма реєстрації надає тільки право на проживання, тому найбільш безпечна для власників квартир і несе менші витрати по часу оформлення процедури зняття з реєстраційного обліку. Підстав для відмови в тимчасовій реєстрації за місцем перебування, при подачі повного пакету документів, не існує. Де виписатися з квартири, ви можете прочитати в нашій статті .

Для того, щоб встати на тимчасовий реєстраційний облік, не потрібно зніматися з обліку за постійним місцем проживання. Громадянин має право одночасно мати реєстрацію за місцем проживання та реєстрацію за місцем перебування.

Постійна реєстрація

Постійна реєстрація наочно представляє собою спеціальний штамп в паспорті, у нього немає обмежень щодо терміну.

Відмінність тимчасової реєстрації від постійної в тому, що постійна реєстрація наділяє свого власника такими правами:

  • правом користування житловим приміщенням;
  • правом прописувати в ньому своїх неповнолітніх дітей і членів сім'ї;
  • правом брати участь в приватизації;
  • захищає права зареєстрованого при передачі квартири новому власнику.

Реєстрація за місцем проживання не має терміну дії. Штамп в паспорті втрачає своє юридичне значення при проставленні іншого штампа, що свідчить про зняття з реєстраційного обліку.

Тимчасова реєстрація

Різниця в формах реєстрації грає важливу роль при прийняття рішення, як оформити факт проживання громадянина. Щоб зрозуміти, чим тимчасова прописка відрізняється від постійної і які переваги несе той чи інший спосіб реєстрації, необхідно звернутися до закону.

Коли необхідно оформити тимчасову прописку, визначену законодавством, як «перебування громадянина РФ або іноземного громадянина на території РФ в місці, відмінному від постійного місця проживання протягом терміну, що перевищує 90 днів»:

  • в перерві між продажем квартири і покупкою нової;
  • у відрядженнях або при необхідності влаштуватися на роботу в місці перебування;
  • знаходженні на місці перебування для медичного або санаторного лікування;
  • тимчасовому переїзді з інших причин.

Тимчасова прописка можлива для туристів, студентів і відрядних, при проживанні в готелі, гуртожитку, в муніципальному і приватизованому житлі. Бувають випадки, коли можна виписатися за дорученням .

ГК РФ, ст. 20 регламентує: «Місцем проживання визнається місце, де громадянин постійно або переважно проживає».

Оформлення тимчасової прописки допоможе зменшити витрати по оплаті комуналки в місці постійно проживання або уникнути штрафу за порушення закону про необхідну реєстрації та отримати підстави для влаштування на роботу. За посиланням дізнайтеся як отримати тимчасову реєстрацію за місцем перебування https://propiskainfo.ru/2083-porydok-procedury-vremennoy-registratsiya-dlya-grazhdan-rossii
Для зняття з реєстраційного обліку не обов'язково звертатися до органу ФМС - термін її дії припиняється автоматично.

Якщо у вас залишилися питання про те, чим відрізняється постійна реєстрація від тимчасової, то задайте їх у коментарях

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online