Вид на проживання в Латвії

  1. Отримання посвідки на проживання
  2. Чим цікавий тимчасовий вид на проживання в Латвії?
  3. Вид на проживання в Латвії при покупці нерухомості
  4. Вид на проживання в Латвії для інвесторів
  5. Документи для отримання посвідки на проживання в Латвії
  6. Терміни отримання посвідки на проживання в Латвії
  7. Скористайтеся послугами агентства RG27group

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Терміновий продаж Бізнес-пропозиції Оренда нерухомості

Терміновий продаж Бізнес-пропозиції Оренда нерухомості

Вид на проживання в Латвії став популярний серед громадян Росії і СНД, які бажають отримати можливість переїхати в маленьку європейську країну з високим рівнем життя і вільно переміщатися по країнах Шенгенської зони.
Фахівці агентства RG27Group, яке спеціалізується на продажу нерухомості в ЛР, допоможуть своїм клієнтам оформити заявку і отримати ВНЖ Латвії після придбання квартири, будинку або землі в престижних містах і районах країни.

Отримання посвідки на проживання

Звичайна процедура отримання посвідки на проживання в Латвії значно відрізняється від тієї, яку проходять наші клієнти. Купуючи у нас нерухомість на суму не менше 250 000 Євро Ви зможете отримати ВНЖ набагато швидше.
Нижче ми представили необхідні умови для швидкого отримання посвідки на проживання в Латвії на термін до 5 років з правом подальшого продовження.

Придбання нерухомості в Латвії вартістю

Внесок в банківське
установа Латвії (субординований позику)
Інвестиціївбізнес (внесок в статутний капітал Латвійської фірми)

- не менше 250 000 EUR в Ризі, Юрмалі, Лієпаї, Вентспілсі та інших містах і районах Латвії

- не менше 280 000 EUR на термін не менше 5 років

- не менше 35 000 EUR (менше 50 працівників, річний оборот менше 10 млн. EUR, сплачено податків в рік не менше 40 000 EUR)
- не менше 150 000 EUR (понад 50 працівників, річний оборот понад 10 мільйонів EUR)

Чим цікавий тимчасовий вид на проживання в Латвії?

Вид на проживання в Латвії є офіційним документом, що дозволяє нерезиденту безвізово перебувати в Латвійській Республіці 5 років, а в інших країнах Шенгену протягом 3-х місяців (90 діб) за півріччя. ВНЖ також дає можливість здійснювати виклики родичам, друзям та іншим особам, значно полегшує отримання візових документів для відвідування іноземних держав. Наприклад, Великобританія або Сполучених Штатів Америки застосовують до власників ВНЖ Латвії спрощений візовий режим.

Вид на проживання в Латвії при покупці нерухомості

Поправки в законодавстві до «Закону про еміграцію», прийняті з 1.07.2010, надають людям можливість на законних підставах подавати документи на отримання тимчасового дозволу на проживання в Латвійській Республіці, якщо ті придбали будь-яку нерухомість в тому чи іншому місті країни. При цьому вона повинна бути куплена через юридичну особу, зареєстровану в Латвії, або ж через фізичну особу, яка є громадянином Латвії або ЄС, нерезидентом або будь-яким іншим іноземцем, який проживає на території Латвії.
Також варто враховувати одну важливу деталь: вартість житла повинна становити не менше 250 тис. Євро. Кадастрова вартість нерухомості повинна бути не менше 80 тис. Євро.
Ситуація з отриманням ВНЖ в Латвії постійно змінюється. Якщо кілька років тому можна було купити кілька об'єктів загальною вартістю 250 000 євро, то зараз це повинен бути один будинок або одна квартира. Дані умови регламентуються прийнятими поправками, які набули чинності 8 травня цього року.
А з 1 вересня 2014 року запроваджено і одноразова мито, яке стягується державою в розмірі 5% від загальної вартості купленої нерухомості. Таким чином, вид на проживання при придбанні квартири або приватного будинку видається строком на 5 років з щорічною реєстрацією в міграційній службі Латвійської Республіки. ВНЖ поширюється на всю сім'ю інвестора, включаючи його дружину / чоловіка, дітей (у т.ч. неповнолітніх). При цьому зовсім необов'язково постійно проживати в країні, тому що можна виїжджати за її територію. І ще один невеликий нюанс: інвестор, який має ВНЖ Латвії, може отримати дозвіл на роботу, а його члени сім'ї - немає. Даний документ видається в індивідуальному порядку за стандартною схемою.

Вид на проживання в Латвії для інвесторів

Міграційне законодавство, прийняте урядом Латвійської Республіки, дає право на отримання тимчасового дозволу на проживання для інвесторів при наступних умовах:

  • Інвестор нерезидент вкладає в основний капітал латвійської компанії зі штатом співробітників від 50 осіб не менше 150 тис. Євро. Річний грошовий оборот компанії (ТОВ, АТ) повинен варіюватися в діапазоні від 10 млн. Євро і більше. На отримання посвідки на проживання в Латвії за законом можуть розраховувати не більше 3-х інвесторів однієї компанії.
  • Іноземець інвестує в основний капітал латвійської фірми, на якій працює менше 50 осіб, суму в розмірі 35 тис. Євро. Річний баланс цієї фірми може бути не більше 10 млн. Євро, а загальна сума сплаченого за рік податку повинна скласти 40 тис. Євро.
  • Умовою для отримання ВНЖ в Латвії вважаються різні субординовані зобов'язання з банками та кредитними організаціями. Термін інвестицій нерезидента, який бажає отримати ВНЖ, повинен становити не менше 5 років, а їх сума починатися від 250 тис. Євро в будь-якій валюті.

Документи для отримання посвідки на проживання в Латвії

  • внутрішній і закордонний паспорт, дійсні на території Латвії;
  • анкета, складена за зразком, необхідна для отримання посвідки на проживання;
  • дві фотографії (для кожної людини, яка претендує на отримання ВНЖ);
  • довідка про несудимість, яку можна отримати в компетентних органах країни, громадянином якої є людина. Даний документ необхідний особам у віці від 14 років і старше;
  • свідоцтво про шлюб (тільки в тому випадку, якщо ВНЖ затребуваний для чоловіка / дружини іноземного громадянина);
  • свідоцтво про народження дітей, якщо документи оформляються для дітей, які не досягли повноліття;
  • документ, який є підтвердженням забезпеченості людини. Його заробітна плата повинна відповідати мінімальному прожитковому мінімуму. Таким свідченням може вважатися довідка про позитивному балансі банківського рахунку тієї чи іншої особи. Варто зазначити, що з початку 2014 року загальна сума грошових коштів, одержуваних інвестором за рік в якості офіційних доходів, повинна становити не менше 11 520 євро. Для чоловіка або дружини інвестора необхідний мінімальний річний дохід дорівнює 3 840 євро, а для дитини, яка не досягла повноліття, - не менше 2304 євро;
  • документ свідчить, що оплата купленої нерухомості проведена за безготівковим розрахунком.

Після отримання схваленого рішення про надання ВНЖ в відповідні державні органи Латвії необхідно надати наступні документи:

  • медичний страховий поліс;
  • довідку про стан здоров'я, яка засвідчує, що нерезидент не має певних захворювань, зазначених у нормативних актах, а також що він не хворіє на туберкульоз, який перейшов в активну фазу розвитку.

Терміни отримання посвідки на проживання в Латвії

Термін отримання посвідки на проживання в Латвії і оформлення всіх документів може скласти від 5 до 30 робочих днів. Цей процес можна прискорити збільшенням розміру сплаченого мита, яка прямо пропорційна швидкості отримання ВНЖ. Розгляд необхідних документів може тривати 30 днів і коштуватиме це буде 142 євро, за 10 робочих днів з Вас візьмуть 285 євро, а за 5 діб - 427 євро. Одержувачу посвідки на проживання буде надано 3 місяці з моменту прийняття позитивного рішення до приїзду в Латвію для отримання ВНЖ. Відзначимо, що документ посвідки на проживання Латвії видається у вигляді ID-карти.

Скористайтеся послугами агентства RG27group

  • оформлення посвідки на проживання в Латвії при покупці нерухомості через агентство RG27group;
  • оформлення ВНЖ Латвії при інвестуванні в статутний капітал Латвійської компанії;
  • оформлення посвідки на проживання в Латвії при вкладі в латвійський банк;
  • реєстрація, а також продовження строку дії посвідки на проживання в Латвії;
  • декларування нового місця проживання в Латвії.

Зателефонуйте нам щоб отримати вичерпну інформацію з усіх питань, пов'язаних з видом на проживання в Латвії. Ми знайдемо для Вас підходящу нерухомість за вигідними цінами і надамо кваліфіковану допомогу в отриманні ВНЖ в Латвії.

Ми знайдемо для Вас підходящу нерухомість за вигідними цінами і надамо кваліфіковану допомогу в отриманні ВНЖ в Латвії

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online