Вид на проживання в Білорусі: громадянство, ПМЖ і еміграція

  1. Можливості отримання ВНЖ
  2. Перелік документів
  3. Порядок дій
  4. По прибуттю
  5. готові документи
  6. продовження ВНЖ
  7. громадянство

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вид на проживання в Білорусі - найголовніший документ, який передбачає законне перебування іноземних туристів в країні і допускає їх працевлаштування на даній території. Чи не оформивши такий сертифікат, мандрівник ризикує отримати масу проблем (не можна скористатися послугами безкоштовної медицини, оформити візу, законно працювати і т.д.) ВНЖ дає можливість користуватися правами громадянина Білорусії. Кому ж не захочеться відправитися в Білорусію на ПМЖ, а потім і отримати довгоочікуване білоруське громадянство? Так як отримати громадянство Білорусі?

Можливості отримання ВНЖ

Еміграція українців та росіян на територію республіки з метою отримати білоруське громадянство - досить часта подія Еміграція українців та росіян на територію республіки з метою отримати білоруське громадянство - досить часта подія. Тоді у іноземців відразу виникає питання - як отримати звичайне, а то і подвійне громадянство? Перш ніж стати законним жителем цієї країни, потрібно оформити ВНЖ, які видається строком на два роки. Для цього знадобиться вагома підстава: шлюб з білорусом, возз'єднання сім'ї. Такий документ доступний фахівцям вищого класу, економічним і державним інвесторам (від 150 тисяч євро), а також талановитим людям, які будуть розвиватися на теренах Білорусі і внесуть в неї культурний внесок. Більш повну інформацію можна отримати в статті 50 (Закон РБ).

Перелік документів

Якщо ви - громадянин Росії або України, який вирішив-таки оформити посвідку на проживання, ознайомтеся з необхідним списком паперів:

  • заяву іноземця, на підставі якого буде складений акт (обов'язково повинна стояти особистий підпис);
  • автобіографія;
  • закордонний паспорт (це не стосується людей, які є біженцями);
  • документ про наявність або відсутність судимостей на території своєї батьківщини - України чи Росії;
  • довідка, яка свідчить про реєстрацію в Білоруському МВС (фактичне або тимчасове проживання);
  • довідка з лікарні, що підтверджує відсутність хвороб, які викликають небезпеку для місцевого населення;
  • 6 шт. кольорових фотокарток, зроблених за останній місяць, розміром 4 × 5 см;
  • довідка про оплату мита, що становить 2 базові величини.

Порядок дій

На батьківщині

Паспорт громадянина Білорусії

Щоб отримати білоруське громадянство, доведеться зібрати чимало паперів, набратися терпіння і слідувати чітким вказівкам. Уряд цієї держави не вітає подвійне громадянство, тому перш ніж зробити відповідальний крок, гарненько подумайте, чи варто воно всіх зусиль.

Перебуваючи на просторах рідної держави, перш за все, потрібно отримати паспорт для закордонних поїздок. Тільки при його наявності можна здійснити подальші дії, а саме виїхати з країни. Потім подається довідка про відсутність судимостей (жителі Росії і України повинні звернутися в МВС або інформаційний центр). Щоб отримати її, слід раціонально розподілити час, так як оформляється вона протягом місяця. До того ж, при отриманні довідки турист повинен бути присутнім особисто. Цей документ має існує певний термін придатності, тому затягувати з поїздкою в республіку не варто.

Перш ніж вирушити в подорож, не забудьте виписатися з колишнього місця проживання. Перед цим чоловіки повинні знятися з обліку з військкомату, і лише після цього вирушати в паспортний стіл. Не можна отримати виписку з квартири або будинку, якщо там буде прописаний тільки дитина. В цьому випадку дітей краще прописати до матері або забрати з собою.

По прибуттю

Коли переїзд українців чи росіян вже здійснено, відразу ж необхідно зареєструватися в цивільному і міграційному відділі району, в якому буде здійснюватися подальше проживання іноземця. Тут же співробітники відділу видадуть перелік наступних необхідних паперів, зразки анкет.

Тут же співробітники відділу видадуть перелік наступних необхідних паперів, зразки анкет

прапор Білорусі

Переїхати в Білорусію не складе особливих труднощів, а ось справжні клопоти почнуться вже в республіці. Після реєстрації потрібно сходити в районну лікарню, де вам видадуть тимчасову медкарті і відправлять за наступними довідками. Аналізи тут платні, тому весь час носите в кишені гроші - вони стануть в нагоді. До того ж, іноземець повинен мати у своєму розпорядженні великим запасом часу, так як побігати доведеться чимало. За два тижні цілком реально впоратися з цією тяганиною.

Переїзд до Білорусі українців і росіян супроводжується здачею аналізів на захворювання, що представляють небезпеку для місцевих жителів. До таких відносять СНІД і ВІЛ, гонорею, сифіліс. Якщо ви скористалися послугами поліклініки, результати можна буде отримати через пару тижнів після здачі аналізів. Звертаючись до відділу профілактики СНІДу, ваші результати будуть готові всього за пару робочих днів. Але і ціна такої послуги буде відрізнятися.

Отримання довідок з наркологічного і психоневрологічного диспансеру теж обов'язково. Ця процедура досить швидка, але далеко не безкоштовна. Після збору цих довідок, потрібно назад відправитися в районну клініку, щоб отримати висновок терапевта про стан здоров'я, а потім і останній документ від головлікаря.

Далі має бути подорож в паспортний стіл, де на підставі заяви іноземця йому випишуть реєстрацію, хоч і тимчасову, яку обов'язково потрібно докласти до основного спектру паперів.

Щоб благополучно переїхати в республіку, громадяни України та Росії зобов'язані будуть внести оплату державного мита та на додаток оплатити паспортний бланк. Реквізити для здійснення платежу можна взяти у відділі будь-якого банку.

Останнє, що варто зробити - відправитися з візитом до відділу громадянства і міграції. Там майбутньому громадянинові Білорусії будуть видані бланки, багато з яких обов'язково повинні бути заповнені білоруською мовою, тому якщо ви не володієте достатніми навичками, зверніться до більш обізнаним особам.

Автобіографія може бути, як заповнена від руки, так і надрукована на комп'ютері. Якщо ви скористаєтеся останнім варіантом, слід роздрукувати бланк на принтері і розписатися ручкою.

готові документи

В кінцевому підсумку, спектр зібраних паперів повинен мати наступний вигляд: В кінцевому підсумку, спектр зібраних паперів повинен мати наступний вигляд:

  • анкета, заповнена особисто іноземцем і підписана ним же;
  • біографію туриста;
  • паспорт громадянина України / Росії з випискою з колишнього місця проживання (з ксерокопіями всіх сторінок, які заповнені);
  • паспорт для поїздок за кордон і його повну ксерокопію;
  • свідоцтво народження з копією;
  • довідка про судимості;
  • тимчасова реєстрація в республіці;
  • документ, на підставі яких буде проводитися оформлення ВНЖ;
  • довідка з лікарні;
  • 6 фото розміру 4 × 5 см;
  • квитанції про оплату мита і бланка ВНЖ.

Через місяць можна буде отримати готовий ВНЖ, після чого відразу ж відправитися в паспортний стіл для здійснення реєстрації та оплати держмита. Виконавши всі вищеописані умови, іноземець зможе наступні 2 роки не згадувати про них.

продовження ВНЖ

Перший вид на проживання видається іноземцю терміном на 2 роки. Якщо бажання переїхати на простори Білорусі у громадянина України або Росії не зникло, він зможе продовжити документ ще на 5 років. Для цього за місяць до закінчення терміну дії ВНЖ необхідно звернутися в цивільний і міграційний відділ. Отримати цей папір буде вже набагато простіше. Достатньо лише наявності шести фото колишніх розмірів, оплати держмита розміром з одну базову величину і заповнення відповідного бланка. Через кілька годин документ буде в ваших руках.

громадянство

Щоб переїхати на територію республіки назавжди, потрібно оформити громадянство Білорусь. А чи можна громадянам Росії або України оформити подвійне громадянство?

Подвійне білоруське громадянство можуть отримати діти іноземних громадян, які постійно проживають в країні. Але як тільки діти досягнуть повноліття, доведеться робити вибір, так як дорослим людям подвійне громадянство недоступно.

Переїзд в іншу країну за все стомлює, загрожує недосипамі, січуть запасом терпіння і браком часу. Хоча подвійне громадянство білорусами не вітається, залишається можливість отримання ВНЖ, яке дає можливість користуватися всіма правами законного громадянина країни. Звичайно, відвідати держава і негайно виїхати звідти набагато простіше, ніж займатися збором довідок, оформленням паперів. Але хто проявив стійкість і не пошкодував сил на отримання ВНЖ, залишився задоволеним своїм вибором на користь РБ.

Задайте своє питання нижче і отримаєте безкоштовну індивідуальну консультацію нашого експерта за 5 хвилин!

Кому ж не захочеться відправитися в Білорусію на ПМЖ, а потім і отримати довгоочікуване білоруське громадянство?
Так як отримати громадянство Білорусі?
Тоді у іноземців відразу виникає питання - як отримати звичайне, а то і подвійне громадянство?
А чи можна громадянам Росії або України оформити подвійне громадянство?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online