Українців починають штрафувати за мовчазний переїзд

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Всі дані про реєстрацію будуть як і раніше міститися в Єдиному демографічному держреєстрі, який ведеться з 2012 р За новими правилами, всі українці, які виїхали з дому більш ніж на 30 днів (на роботу, навчання і т. Д.), Повинні зареєструватися на новому місці.

За відмову перереєстрації передбачений штраф, передає портал "112.ua".

"Громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов'язані протягом 30 календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання та прибуття на нове місце проживання зареєструвати своє місце проживання. Реєстрація місця проживання / перебування або зняття з реєстрації місця проживання здійснюється в день надання особою або його представником документів. Реєстрація місця проживання за заявою особи може бути здійснена одночасно зі зняттям з попереднього місця проживання ", - сказано в нових правилах реєстрації проживання.

"Якщо при подачі документів буде встановлено, що особа звернулася для реєстрації нового місця проживання після закінчення 30 календарних днів після зняття з реєстрації попереднього місця проживання або подала для реєстрації місця проживання недійсний паспорт громадянина України, працівник органу реєстрації або центру надання адміністративних послуг становить на неї адміністративний протокол за вчинення правопорушення, визначеного в статті 197 Кодексу України про адміністративні правопорушення ", - йдеться в документі .

Відзначимо, що ст. 197 (проживання громадян, зобов'язаних мати паспорт, без паспорта або за недійсним паспортом, а також проживання громадян без реєстрації місця проживання чи перебування) тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Згідно з податковим кодексом неоподатковуваний мінімум доходів громадян становить 17 гривень, крім норм адміністративного та кримінального законодавства в частині кваліфікації адміністративних або кримінальних правопорушень, для яких сума неоподатковуваного мінімуму встановлюється на рівні податкової соціальної пільги, визначеної підпунктом 169.1.1 пункту 169.1 статті 169 розділу IV цього Кодексу для відповідного року.

ФОТО: PHL

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online