Що робити, якщо втратив паспорт громадянина РФ: куди звертатися, які документи потрібні для відновлення

  1. Заміна паспорта через ФМС
  2. Заміна паспорта при втраті через держпослуги
  3. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Втрата паспорта не є великою проблемою на сьогоднішній день. Куди подавати заяву про втрату паспорта? У ГУВМ МВС Росії. Разом з ним потрібно принести квитанцію про оплату держмита, 4 фотографії та заяву з проханням видати вам новий. Процедура - проста і не вимагає багато часу.

У разі несвоєчасного подання або в разі навмисного приховування факту втрати вам доведеться оплачувати штраф. Це буде вважатися правопорушенням, але тільки якщо вашу провину зможуть довести. Тому дуже важливо відразу звернутися в ГУВМ МВС з метою відновлення вашого документа.

Заміна паспорта через ФМС

Які документи потрібні для відновлення паспорта при втраті:

  • заяву про втрату паспорта (пишеться ручкою);
  • заяву на видачу нового;
  • 4 фото;
  • квитанція про сплату держмита;
  • свідоцтво про шлюб ( розлучення , наявності дітей );
  • підтвердження вашого місця проживання;
  • військовий квиток для чоловіків.

У заяві про зникнення вказується наступна інформація: де, коли і як все сталося. Краще викладати сухі факти і не вдаватися в подробиці. При його крадіжці вам також потрібно буде подати схожу папір в правоохоронні органи. Його будуть шукати, але точні терміни пошуку варіюються від великої кількості обставин.

Завантажити заяву на отримання нового паспорта.

При їх благополучному збігу вам його повернуть в поліції. Обов'язково зберігайте заяву про крадіжку і документ з датою, коли вам його повернули. Це потрібно, щоб підтвердити, що у вас його не було в установлений період. Ви не знаєте, з якими цілями використовувався ваш паспорт, а значить краще підстрахуватися.

Терміни процедури відновлення залежать від того, за місцем проживання ви звертаєтеся в ФМС чи ні. Якщо так, то за 10 днів вам видадуть новий. В іншому випадку для цього буде потрібно близько 60 днів. Так довго вам можуть зробити паспорт і якщо вам видавали його в іншому підрозділі.

Про те, як перевірити дійсність паспорта, можна прочитати тут .

Багатьох цікавить - "Чи можна відновити паспорт в МФЦ?" Так, як і через ФМС. Час процедури від цього не зміниться.

На той період, поки ви ходите без посвідчення особи, вам повинні надати тимчасовий паспорт при втраті. Для його отримання візьміть з собою ще одне фото. Якщо вам дуже терміново потрібно його отримати, то надайте співробітникам ФМС будь-який документ, який би підтверджував вашу особистість.

Держмито на заміну паспорта при втраті становить 1 500 руб. Додатково вам доведеться сплатити штраф у розмірі 100-300 руб. Якщо ви протягом довгого часу не намагалися відновити свій паспорт, то сума штрафу за втрату паспорта збільшується до 2000-3000 руб.

Скільки становить держмито на заміну паспорта при зміні прізвища? Про це ви можете дізнатися з цієї статті .

У разі, якщо ваш паспорт знайшовся до подачі заяви про видачу нового, то можна користуватися старим. Якщо ви його подали, то його ще можна анулювати, але перевірте, чи не зареєстрований він уже. При позитивному запиті вам слід здати старий паспорт і чекати отримання нового.

Заміна паспорта при втраті через держпослуги

Як відновити загублений паспорт громадянина РФ швидко? Це можна зробити через сайт держпослуги. Так ви заощадите не тільки час і гроші, але і свої нерви.

Спочатку потрібно зареєструватися на сайті. Для цього потрібно заповнити анкету: вписати туди свої паспортні дані і номер СНІЛС. Після вам належить підтвердити свою особистість. Куди звертатися для цього? На пошту, в Ростелеком або в інше держустанова. Вам потрібно буде пред'явити там документ, що засвідчує особу. Співробітник подивиться його і внесе дані в систему. Реєстрація буде готова.

У категорії послуг вам потрібно вибрати «Отримання паспорта громадянина РФ у зв'язку з розкраданням або втратою паспорта».

Далі вам потрібно особисто відвідати відділення МВС з метою подачі заяви про втрату. На сайті вам потрібно буде заповнити електронну анкету, вказуючи дані свого свідоцтва про шлюб, військового квитка тощо Буде потрібно також завантажити одне фото. Ваша заява буде прийнято до розгляду. По телефону або через електронну пошту вас повідомлять про рішення по ньому.

Через Особистий кабінет ви зможете відразу оплатити Держмито. Це дешевше: замість 1500 руб. ви заплатите 1050 руб.

Вам прийде запрошення про відвідування МВС з пакетом документів, який буде вказано в ньому. Принести слід саме оригінали. У разі неявки протягом місяця, запрошення буде анульовано.

Після відвідування МВС вам назвуть дату видачі паспорта. Отримати його можна тільки особисто. Вся процедура займе 10 днів.

висновок

При втраті паспорта вам слід відразу звернутися в місцеве відділення ФМС з двома заявами (про втрату і з проханням видачі нового) і т.д. Якщо ви не зробите це відразу або забудете, то вам доведеться сплатити штраф у розмірі 2000-3000 руб. При його крадіжці потрібно відразу піти в поліцію і написати заяву. Потім піти в ГУВМ МВС. Держмито за видачу нового паспорта - 1500 руб.

Можна відновити паспорт при втраті через Інтернет - на держпослуг або в будь-якому ФМЦ. Перший варіант - швидкий і надійний. Якщо ви будете виконувати цю процедуру через держпослуги, то мито складе всього 1050 руб. Через ФМЦ вона буде така ж, як і терміни процедури відновлення.

Куди подавати заяву про втрату паспорта?
Багатьох цікавить - "Чи можна відновити паспорт в МФЦ?
Скільки становить держмито на заміну паспорта при зміні прізвища?
Куди звертатися для цього?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online