Що робити якщо нема чим платити кредит

  1. Що робити, якщо нема чим платити кредит
  2. Що робити боржнику, якщо нема чим платити кредит і кредитну історію не хочеться псувати
  3. Що робити боржнику, якщо нема чим платити кредит, і кредитна історія вже зіпсована
  4. Як вчинити боржнику якщо нема чим платити кредит
  5. Що буде, якщо не платити кредит?
  6. Що буде якщо в суді порушено кримінальну справу
  7. Чорний список позичальників
  8. Поради і реальні способи
  9. реструктуризація
  10. Можна скористатися страховкою
  11. очікування суду
  12. Взаємні поступки з банком
  13. Уважне вивчення кредитного договору
  14. Коли Варто почекаті з виплати Боргу
  15. Фінансова відповідальність на невиплату кредиту
  16. Мирова угода з банком
  17. процедура стягнення
  18. примусове стягнення
  19. розстрочка
  20. Кримінальна відповідальність
  21. Що робити якщо нічим платити кредити
  22. страхування
  23. реструктуризація кредиту
  24. Звернення до суду

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Що робити якщо нема чим платити кредит Добрий день, шановні читачі!

Часом похід в продуктовий магазин виявляється не тим, що очікуєш. Гуляючи серед полиць з крупами, виявився мимовільним свідком сімейної сварки.

Хлопець лаяв дівчину, що її дієтичні продукти обходяться дорожче, ніж звичайні, тому їм не вистачає грошей на оплату кредиту.

Але ж сварок на цю тему можна уникнути. Мова, правда, не про продукти, а про кредити. Якщо ваша ситуація схожа з проблемою молодої сім'ї, тоді такі корисні поради для вас.

У сучасному світі вже не залишилося майже людей, які не опинилися б у фінансовій залежності перед банками. Оформляючи кредити, людина звикає жити невідповідно до своїх достатків так, що стає все складніше зупинитися. Потрапивши одного разу на «кредитну голку», вийти з цього стану дуже складно.

Згодом кредитний вантаж стає настільки непомірним, що платити його просто нічим, а коли нема чим платити кредит, основний відсоток позичальників відправляється в інший банк, оформляє новий кредит для того лише, щоб погасити старий. Поступово кредитна петля затягується дедалі тугіше. Платити кредити нічим, всі зароблені кошти йдуть в банк, але все одно залишаються непогашені борги, на які коштів тепер вже не стало вистачати.

Зміст статті:

Що робити, якщо нема чим платити кредит

Тільки тепер позичальник задає це питання. Що робити, якщо дійсно нічим платити? Шукати відповіді потрібно було трохи раніше, коли тільки починалися фінансові складності і вже можна було зрозуміти, що нові кредити проблему не вирішать.

Тепер, коли банки відмовляють у кредитуванні, а добросовісний позичальник став злісним боржником, вже не варто хвилюватися. Навпаки, тепер як ніколи потрібен тверезий розум, і ніякої паніки!

Що робити боржнику, якщо нема чим платити кредит і кредитну історію не хочеться псувати

якщо нема чим платити кредит і кредитну історію не хочеться псувати Насамперед усвідомите для себе, що брати кредити для погашення поточних прострочень - велика помилка, від якої варто утриматися.

Ще більша помилка - брати мікропозики під драконівський відсоток в надії викрутитися.

Повірте, такий варіант ще нікого не рятував, а ось проблеми поглиблюються практично у 100% таких позичальників.

Отже, нехай це буде правилом № 1 - ніколи, ні за яких обставин не брати нові кредити!

Як тільки з'явився навіть натяк на те, що платити за рахунками скоро не стане можливості, зверніться в банк з проханням рефінансувати кредит, тобто оформити новий договір, під менший відсоток, але на більш тривалий термін. Так, переплата в результаті вийде пристойна, але якщо Вам необхідно зберегти хорошу КІ, то обов'язково розгляньте цей варіант.

Що робити боржнику, якщо нема чим платити кредит, і кредитна історія вже зіпсована

Якщо ж кредитна історія вже зіпсована або Вам до неї діла немає, то напишіть заяву в банк з проханням про надання кредитних канікул або розстрочення платежів. Не у всіх банках йдуть на поступки позичальникам, але все ж варто спробувати.

Якщо кредит платити нічим, не потрібно вносити суму, менше обов'язкового щомісячного платежу. Це Вас вже не врятує. Штрафи все одно будуть нараховуватися, і ці гроші будуть все одно, що викинуті на вітер.

Як вчинити боржнику якщо нема чим платити кредит

Ласка, повідомте про банк письмово про те, що маєте тимчасові фінансові труднощі, але платити не відмовляєтеся, і як тільки проблеми вирішаться, Ви відновите виплати. Заява напишіть в двох примірниках, один з яких повинен залишитися у Вас з печаткою банку на той випадок, якщо банк звернеться до суду, ВИ зможете довести, що від плати не ухилялися і банк про труднощі повідомляли.

Отже, якщо нема чим платити кредит, не впадайте у відчай і не намагайтеся знайти нові проблеми, щоб тільки вирішити поточні. Краще відразу перестати платити, ніж оформляти нові кредити або позики. А про те, як вести себе зі співробітниками банку і колекторами, а також, до чого потрібно готуватися, коли нічим платити кредит, я розповім Вам в наступних статтях.

джерело: ssdolg.ru

Що буде, якщо не платити кредит?

Що буде, якщо не платити кредит У житті часто буває, що людина опускає руки і не намагається перемогти обставини і вибратися з ями в яку потрапив. На щастя, раз Ви читаєте цю статтю, то це не про Вас.

Ви встали на вірний шлях, почавши вирішувати свою проблему, а не ховатися від неї. У цій статті ми з'ясуємо, чого чекати позичальникові в разі якщо він не буде платити кредит.

Спочатку, коли людина брала кредит, він був абсолютно впевнений в стабільності свого доходу і в наявності фінансових можливостей для виплати кредиту. Але, на жаль, трапляються різні ситуації, які можуть похитнути віру в світле майбутнє.

Отже, виникли перші труднощі з пошуком грошей на черговий платіж за кредитами. Найчастіше позичальник пропускає оплату одного платежу, сподіваючись, що скоро фінансове становище стабілізується, і він внесе оплату і за черговий платіж, і за пропущений.

Добре якщо все відбудеться саме так. А якщо немає? Ситуація не змінилася, але тепер потрібно оплатити два платежу і плюс штраф за прострочення платежу. Знайти таку кількість грошей набагато важче і як наслідок людина або не може оплатити зовсім нічого, або оплачує тільки частину необхідної суми. І тепер борг починає зростати.

Попередження!

Співробітники банку переходять до активних дій - дзвонять і змушують внести платежі, а іноді і наполягають на повному поверненні всього кредиту. Ні те, ні інше не під силу позичальникові, адже він не зміг знайти кошти щоб оплатити навіть мінімальний платіж.

А тепер ми підійшли до головного питання - що може статися якщо не платити за кредит? Чого чекати і як діяти? У банку в такому випадку варто вибір з кількох варіантів розвитку подій:

  1. Варіант перший - співробітники банку будуть продовжувати намагатися вибивати з Вас гроші. Не секрет, що у більшості банків є власні служби стягнення боргів. Хлопці дуже неприємні.
  2. Варіант другий - банк може продати Ваш борг колекторському агентству за 10-50% від загальної суми. Тепер Ви повинні вже не банку, а колекторам, які в свою чергу люди ще менш приємні ніж служба стягнення банку. Більш того часто представники колекторських агентств використовують не зовсім законні методи вибивання боргів. Якщо вчасно себе не захистити, то може вийти неприємна ситуація!
  3. Третій варіант - банк може звернутися до суду щоб в судовому порядку домогтися стягнення боргу з Вас силами судових приставів. Однак даний варіант найменш привабливий для банку, оскільки грамотний юрист в суді може поставити під сумнів законність вимог банку, а найчастіше вимоги дійсно не законні: пені і штрафи необгрунтовано високі, страховки нав'язані, а договір складено з помилками.

Якщо в суді порушено кримінальну справу Таким чином банк ризикує залишитися і зовсім «біля розбитого корита».

Перші два варіанти досить безпечні для Вас, однак постійні дзвінки і погрози з боку служб стягнення і колекторів можуть серйозно погіршити якість не тільки у Вашому житті, але і життя Ваших рідних і близьких.

Тут ми рекомендуємо максимально захистити себе і своїх близьких від психологічного тиску. Як захистити себе від колекторів дізнайтеся на безкоштовній консультації наших юристів-антиколекторів. Суд з банком - це вже не таке просте питання.

До такого розгляду необхідно грунтовно підготуватися: проаналізувати кредитні документи на предмет порушення закону, і підготувати стратегію захисту своїх інтересів на суді. Завдяки гарній підготовці, на суді Ви зможете домогтися значного зниження Вашого боргу. Ми настійно рекомендуємо звернутися за допомогою до юристів мають великий досвід у веденні подібних справ.

Крім цього необхідно завчасно захистити своє майно від зазіхання приставів, адже за рішенням суду вони можуть забрати в рахунок боргу частину Вашого майна і мова йде не тільки про мікрохвильовці або ноутбуці, під руку приставам може потрапити і Ваш автомобіль і навіть нерухомість.

Після суду Вашим обов'язком почнуть займатися судові пристави. Вони мають набагато більше повноважень ніж збирачі банку або колектори. Не дивуйтеся якщо після суду з Вашої зарплатної картки без попередження будуть списуватися гроші в рахунок погашення боргу.

Однак страшного в цьому немає нічого, адже пристав може списувати не більше 50% від Вашого офіційного доходу, тобто повністю без засобів до існування Ви точно не залишитеся. Крім того, є деякі джерела доходів, які пристави не мають права чіпати.

А якщо у Вас немає офіційного доходу, то досвідчені юристи допоможуть Вам досягти повного списання Вашого боргу.

Що буде якщо в суді порушено кримінальну справу

Це неприємна ситуація, але не така страшна як може здатися на перший погляд. Практика показує, що реальний тюремний термін отримують лише відверті шахраї і то лише у виняткових випадках, а Вас чекає максимум - умовний термін. Більш докладно про це читайте в статті: Чи потрібно боржнику бояться кримінальної відповідальності.

Чорний список позичальників

Чорний список позичальників Багато позичальників чули подібні загрози від служб взистканія: «Ви потрапите в чорний список і вже ніколи / 30 років / 15 років не зможете отримати кредит ...»

Чи варто цього боятися? Ні! Справа в тому, що не існує ніякого всеросійського чорного списку позичальників.

Служби безпеки банків отримують інформацію про позичальників через особисті зв'язки або купуючи у невеликих компаній збирають такі дані.

Тому навіть якщо Вам раптом не схвалили кредит в одному банку, то це зовсім не означає, що Ви не зможете легко отримати його в іншому. Дерзайте! Благо банків у нас більш ніж достатньо.

Підводячи підсумок: Що буде якщо не платити кредит? Нічого смертельного не буде, але тільки якщо Ви поставитеся до цієї проблеми серйозно. А якщо скористаєтеся послугами наших юристів, то боятися Вам буде абсолютно нічого. До того ж наші послуги або безкоштовні, або коштують дуже недорого.

джерело: vitakon.ru

Поради і реальні способи

Борги по кредитах - це загальна проблема росіян, яка тільки прогресує. Офіційні відомства надали дані, які підтверджують факт постійного збільшення відсотка боржників - в даний час таких людей понад мільйон і це ще не межа. Але все було б не так страшно, якщо не одне: як бути, якщо нема чим платити кредит?

Увага!

Перше, що потрібно зробити - це спокійно сприймати ситуацію, що склалася і ні в якому разі не панікувати. Паніка породжує бездіяльність або прийняття неправильних рішень. Безвихідних ситуацій не буває і проблеми із заборгованістю по кредиту можна вирішити. Пропонуємо розглянути деякі способи вирішення такого питання.

реструктуризація

Можна скористатися страховкою Буває, що людина не може виплачувати кредит тому, що він втратив роботу або просто не розрахував свої сили.

Щоб в черговий раз провести виплату потрібні гроші, а їх знайти все складніше. Ось і причина несвоєчасних виплат, в результаті чого призначається штраф за прострочення.

У будь-якому банку може бути запропоновано оптимальний вихід - провести реструктуризацію, тобто зменшити щомісячний платіж, одночасно з цим період виплати всього боргу продовжується.

Це вигідно як боржнику, так і банку: одна сторона може спокійно виплатити борг, а друга - в будь-якому випадку отримає свої гроші, нехай і з невеликою затримкою.

Для «розтягування» боргу необхідно написати відповідну заяву, на яке повинна бути отримана згода банку. Після цього замість старого складається новий план виплат, який підписується боржником і уповноваженими представниками банку. Також домовленість підтверджується печаткою банку.

Можна скористатися страховкою

Зазвичай, всі зобов'язання по виплаті боргу може взяти на себе страхова компанія, але тільки в тому випадку, якщо людина стає непрацездатним внаслідок хронічного захворювання або отримавши травму, а також втрачає роботу.

Для отримання виплати потрібно надати повний пакет необхідних документів. Це може бути доказ того, що ви втратили роботу: копія «трудовий» (завірена), в якій стоїть запис про звільнення. Також додатково додається наказ роботодавця.

Якщо є проблеми зі здоров'ям, то буде потрібно представити медичний висновок. Однак варто враховувати, що страхова компанія не буде виплачувати борги, якщо людина травмувалася, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, або ж каліцтва були завдані ним самим.

очікування суду

При серйозному фінансовому становищі найкраще дочекатися суду з банком. Подібний вихід для неплатника стане найвигіднішим, оскільки якщо сума штрафних санкцій та пені буде перевищувати суму основного боргу, то суд не буде зобов'язувати боржника до їх виплаті.

Крім цього, не порушуючи закону, можна прийти до обопільного рішення - наприклад, банк дасть розстрочку платежів. Якщо в заставі є власність, то суд пред'явить вимоги стягнути його. Так буде погашений основний борг у банку, а при здійсненні раніше платежів, зайві грошові кошти повернуть боржнику.

Власність передається в розпорядження приставів, які займаються її реалізацією, причому за заниженою ціною. Звичайно такий варіант вирішення ситуації не підходить, якщо в заставі знаходиться ваше житло, в якому ви живете.

Якщо нема чим платити кредит і банк подав до суду, то в першу чергу будуть заарештовані ваші рахунки в банках. Також засобом для виплачування боргу стане ваша офіційна заробітна плата. При відсутності таких і при відсутності власності «справу» закривається і банк змушений списати борг.

У будь-якій організації, яка видає кредити, є на такі випадки резервні гроші. Так що банк все прораховує і така подія для нього, можна сказати, рядове. Буває, що банки лякають боржника тим, що він понесе за невиплату боргу кримінальну відповідальність. Вона дійсно є, але тільки в окремих випадках:

  • коли платник навмисно ухиляється від виплати, при цьому сума боргу становить не менше 1,5 млн рублів (ст. 177 КК);
  • шахрайство: при приховуванні важливої ​​інформації, яка має значення для банку. Наприклад, якщо боржник приховує справжні доходи, місце роботи, при цьому він свідомо не має наміру виплачувати борг (ст. 159.1 УГ).

Щоб не потрапити під ст.159.1, слід регулярно робити виплати, показуючи свій намір здійснювати виплату борг. Не варто ховатися від банку і відмовлятися від співпраці.

Взаємні поступки з банком

Уважне вивчення кредитного договору Прострочення по кредиту - це щоденні ситуації в банках. Тому якщо нема чим платити кредит, зверніться в банк з проханням знайти оптимальне вирішення цього питання.

Бути може банк відстрочить платежі або задовольниться виплатою основного боргу, списавши при цьому штрафи і пені.

Головне, щоб була поважна причина для цього: ви захворіли, перебуваєте у важкому фінансовому положенні, народилася дитина і т. П.

Можливо, виходом із ситуації стане укладення договору цесії, однак для цього буде потрібно третя особа (родич, друг), яке візьме на себе зобов'язання по виплаті вашого боргу. При цьому особа буде виплачувати суму, яка менше основної заборгованості.

Якщо нема чим платити кредит - можна взяти позику в іншому банку. Це стане непоганим варіантом, якщо можна взяти кредит в іншому банку під менші відсотки. Більшість кредитних карт має пільговим періодом, під час якого не йде нарахування відсотків по боргу.

Таким способом можуть скористатися ті, хто очікує надходження великої грошової суми на карту під час пільгового періоду. Це дозволить не переплачувати. Але такий варіант має і недоліками.

Порада!

За таку карту і її обслуговування протягом року банкам потрібно платити «комісійні», які можуть досягати тисячі рублів. Крім цього варто розуміти, що борг залишається боргом - він просто «переходить» до іншого кредитора.

Уважне вивчення кредитного договору

Працівники банку також можуть допускати помилки, тому не завадить добре ознайомитися з договором. Якщо нема чим платити кредит і виплати не надходять, то банк може продати ваш борг колекторного агентству.

У цьому випадку вас повинні були довести до відома і отримати вашу згоду з приводу передачі даних третій особі. В іншому випадку можна говорити про порушення закону, який передбачає захист особистих даних. Тому ви не зобов'язані виплачувати борг третій особі.

Також варто переконатися, чи не відбулося підвищення процентної ставки з боку банку, а ви про це нічого не знаєте. Адже це збільшує борг, і часто досить істотно. Існують різні нюанси, які розгледіти зможе тільки фахівець, тому варто сходити на консультацію до юриста.

Коли Варто почекаті з виплати Боргу

Коли варто почекати з виплатою боргу Тривожні дзвінки від колекторів і співробітників банку можуть надходити не тільки боржникові, а й його родичам, від яких вимагають погасити борг. Крім цього, несподівані візитери можуть відвідати особисто.

Якщо нема чим платити кредит вашому родичу, то це його проблеми і кредитні зобов'язання не поширюються на інших членів сім'ї.

Хоча існують деякі винятки:

  1. родичі є поручителями позичальника. Якщо вони за нього поручилися, значить і доведеться їм відповідати;
  2. кредит брався подружжям у шлюбі. А як відомо, все придбане за цей час, і борги в тому числі, вважається спільно нажитим.

За інших обставин погашати заборгованість чи ні - це справа суто третіх осіб, які приймають рішення добровільно. Оскільки вони повинні розуміти, що сплативши гроші за боржника, вони не отримають їх назад.

Смерть родича, який є боржником, не скасовує зобов'язань по виплаті кредиту. Вони переходять до спадкоємців після того, як ті вступлять в спадок. Варто враховувати, що при незначній цінності спадщини і великому боргу вступати в спадок недоцільно. Адже спадкоємцю доведеться виплачувати решту суми зі своєї кишені.

Як видно, «розрулити» ситуацію з кредитом може будь-який боржник. Однак дуже важливо зайнятися вирішенням цього питання якомога раніше, не залишаючи на потім або сподіваючись, що все само собою вирішиться. Головне - зберегти впевненість, що ситуація вирішувана, і діяти. А якщо людина проявляє завзятість, то можливо все, і навіть вирішити такий, здавалося б, нерозв'язних питань.

джерело: zakonnoepravo.ru

Умови кредитного договору, як правило, мають на увазі щомісячні виплати суми позики з урахуванням відсотків за користування такою банківською послугою. Невиконання умов повернення кредиту загрожує вельми неприємними наслідками - від стягнення заборгованості через суд і відібрання заставного майна до притягнення до кримінальної відповідальності в установлених законом випадках.

Фінансова відповідальність на невиплату кредиту

Що буде, якщо не платити кредит детально повинно бути вказано в тексті кредитного договору. Іншими словами, у відповідному розділі даного документа повинні бути вказані всі заходи відповідальності, які можуть бути застосовані до неплатника.

Законодавством передбачено два основних види фінансової відповідальності за несвоєчасне погашення періодичних платежів за позикою:

  • Стягнення з позичальника неустойки. Неустойка може бути визначена в процентному відношенні до всієї суми позикових коштів, а може бути встановлена ​​у фіксованій сумі. У ряді випадків договори передбачають, що покарання за несплату кредиту у вигляді неустойки або штрафу може застосовуватися за кожен день невиконання зобов'язання по погашенню позики.
  • Дострокова виплата всієї суми кредиту. Чинним законодавством встановлено, що такий захід може бути застосована банком тільки в тому випадку, якщо позичальник допустив порушення термінів оплати на 60 днів протягом 3 місяців. Крім того, для дострокового погашення повинен бути встановлений розумний термін.

Мирова угода з банком

Причини, за якими позичальниками допускаються порушення графіків платежів по кредитах, досить різні. Найпоширеніший питання, яке задає собі клієнт банку, який потрапив в складну фінансову ситуацію - що робити, якщо нема чим платити кредит.

Однозначно не можна ховатися від банку-кредитора і уникати контактів з менеджерами. Кредитні організації сьогодні досить легко йдуть на контакт з позичальниками, крім того, у багатьох банках передбачені для таких випадків програми рефінансування і реструктуризації раніше виданих позик.

Така система дозволить уникнути штрафів і неустойок, а також дозволить зберегти позитивну кредитну історію. Разом з тим досить уважно слід поставитися до вивчення договорів на проведення реструктуризації та рефінансування, щоб не потрапити в кабальні умови.

процедура стягнення

Мирова угода з банком Стягнення заборгованості по кредиту може бути вироблено в два етапи: шляхом досудового врегулювання, із залученням колекторів або власної служби банку, а також шляхом судового розгляду з подальшим примусовим стягненням боргу.

Слід зазначити, що з 1 липня 2014 року набрав чинності закон «Про споживчий кредит», норми якого детально регламентують порядок спілкування з позичальником представниками відділів і служб стягнення банків.

Так, вони не мають права дзвонити і писати електронні повідомлення позичальнику після 22-00 і до 8-00, здійснювати юридичні дії щодо повернення позики, які можуть завдати шкоди позичальникові.

Всі випадки, коли колектори загрожують вилученням майна та особистої розправою можна вважати зловживанням повноваженнями і складом кримінального злочину. Судова процедура стягнення здійснюється шляхом направлення банком позовної заяви, в якому розраховується підлягає стягненню сума з урахуванням усіх неустойок і штрафів.

Як правило, дана сума розраховується юристами банків по максимуму. Крім того, часто судові рішення про стягнення боргу по кредиту виносяться у відсутності позичальника, що не дає можливості відповідачу висловити свої заперечення щодо суми позову. Слід зазначити, що всі вищевказані обставини можуть бути підставами для скасування судового рішення.

примусове стягнення

Після винесення рішення суду виконавчий документ буде направлений до органу примусового стягнення - підрозділ служби судових приставів. У підсумку все, чим загрожує невиплата кредитів банку, зводиться до переліку виконавчих дій та заходів примусового виконання, таких як:

  1. арешт банківських рахунків і утримання грошових коштів в них на користь банків;
  2. арешт і реалізація майна;
  3. накладення стягнення на заробітну плату, при цьому в рахунок боргу може перераховуватися до половини всіх щомісячних доходів;
  4. обмеження виїзду за межі України;
  5. інші заходи.

У разі якщо за кредитним договором банку в заставу було передано те чи інше майно, банк має право на підставі судового рішення організувати реалізацію даного майна з перерахуванням виручених коштів в рахунок наявного боргу.

Попередження!

Найбільш часто предметами застави виступають автомобілі і житлові приміщення. Слід зазначити, що недобросовісний позичальник також може бути виселений з квартири, яка виступає заставою за договором іпотеки без надання йому іншого житла.

розстрочка

Відповідачу за позовом про стягнення боргу за кредитом законом передбачено право звернутися до суду за наданням відстрочки виконання рішення або його розстрочки.

Розстрочка, як і відстрочка, надаються судом на підставі відповідної позовної заяви. Підставою для надання можуть служити об'єктивні обставини, що спричинили тимчасові матеріальні труднощі і погіршення фінансового становища, а також неможливість виплатити суму одноразово.

До заяви про надання відстрочки чи розстрочки слід додати документи, що підтверджують обставини, які можуть служити підставою для їх надання. Наявність розстрочки, при її дотриманні, виключають застосування заходів примусового виконання по стягненню боргу.

Кримінальна відповідальність

Кримінальна відповідальність Кримінальна відповідальність за невиплату кредиту може наступити в двох випадках:

  1. Злісне ухилення від погашення кредиторської заборгованості в сумі понад півтора мільйона рублів після вступу в силу відповідного рішення суду.
  2. Отримання позики шляхом зловживання довірою або скоєння шахрайських дій.

Найбільш часто служби стягнення банків лякають клієнтів, які допустили прострочення платежу саме порушенням кримінальної справи за фактом шахрайства. Однак для притягнення до кримінальної відповідальності за даним складом повинні бути доведені факти отримання позики на підставі наданих позичальником завідомо недостовірних або неправдивих відомостей.

Несплата кредиту - найпоширеніше порушення позичальником умов кредитного договору. У суперечках з банком про суму підлягає стягненню заборгованості, фінансових санкціях і комісіях слід знати багато нюансів і колізії норм цивільного і цивільного процесуального права.

Крім того, співробітниками банку робота з позичальниками, що мають прострочену заборгованість, ведеться не завжди коректно і законно. Саме тому при вирішенні зазначених питань важливо заручитися підтримкою досвідченого юриста. Юрист може надати такі послуги, як:

  1. участь в переговорах з банком;
  2. аналіз програм рефінансування і реструктуризації і підбір більш вигідної схеми;
  3. укладення мирової угоди з кредитором;
  4. представництво в суді;
  5. підготовка заперечень на позов банку в частині невірного розрахунку суми позову;
  6. скасування судового рішення про стягнення боргу;
  7. підготовка заяви про розстрочення;
  8. представництво в органах ФССП Росії.

Крім усього вищевказаного, у нас ви можете отримати безкоштовні консультації юриста по кредитах.

Наслідки несплати кредиту, як правило, зводяться до певних фінансових втрат у вигляді штрафів і неустойок. Однак далеко не завжди дані грошові суми стягуються обгрунтовано. Крім того, своєчасна допомога грамотного юриста дозволить уникнути неприємних процедур у вигляді арешту майна та інших примусових заходів стягнення.

джерело: 33urista.ru

Багатьох росіян торкнулася проблема кредитного боргу. Кредитний бум останніх кількох років змінився бумом невиплат за зобов'язаннями. Багато позичальників, відчувши всю красу безбідного життя (нехай навіть в борг!), Поспішили оформити кредити не в одному і навіть не в двох банках.

Більшість з них мають на своєму рахунку більше десятка неоплачених кредитів, що неминуче призвело до надмірної закредитованості і неможливості справлятися з фінансовими зобов'язаннями. Положення ускладнилося несподівано нагрянула кризою, в результаті якого багато хто позбувся джерел доходу і платити за рахунками стало зовсім нічим.

Питання «Що робити якщо нічим платити кредити», хвилює зараз дуже багатьох. Проблема кредитного боргу вже перестала бути проблемою окремої людини, а стала глобальною проблемою сучасного суспільства.

Що робити якщо нічим платити кредити

Що робити якщо нічим платити кредити Існує думка, що якщо платити обов'язкові платежі нічим, то необхідно вносити хоча б по 100 або 200 рублів щомісяця, щоб банки не турбували клієнта.

Але не тут-то було! Турбувати позичальника в будь-якому випадку будуть, адже якщо сума не погашена в повному обсязі, то позичальник автоматично переходить в категорію боржників і з ним починає працювати відділ по стягненню простроченої заборгованості.

Платити хоча б по 100 рублів можна рекомендувати тим, хто оформив кредит і не вніс ще не єдиного платежу, а проблеми вже навалилися.

В такому випадку, так, ніж нічого, то хоча б якусь суму внести, щоб в разі суду не уславитися недобросовісним позичальником, а показати, що ви прагнули хоч якісь дії робити.

Якщо ж людина платила за графіком якийсь час, а то й кілька років, то необхідності вносити сотню рублів при виникненні труднощів немає. Це буде марна трата грошей. Отже, якщо нема чим платити кредит, не поспішайте вносити хоча б якусь суму, важливіше для вас зробити наступні дії:

  1. Напишіть в банк заяву про те, що в зв'язку з фінансовими труднощами, ви не можете тимчасово виконати свої кредитні зобов'язання і просите надати кредитні канікули. Заяву необхідно оформити належним чином, прочитайте як правильно написати заяву в банк.
  2. Під час розмов зі співробітниками банку посилайтеся на те, що ваша заява знаходиться на розгляді і вам більше нічого додати. Не піддавайтеся тиску, провокації і залякування. Не давайте ніяких обіцянок і не називайте дату, в яку готові погасити борги, все це може обернутися проти вас. Відповідайте, що платити не відмовляєтеся і відновите виплати як тільки можливість з'явиться.
  3. Ніколи не оформляйте нові кредити для того, щоб розрахуватися з поточними заборгованостями. Це тільки посилить і без того не просте положення. Новий борг - не вихід, проблема цим не вирішиться, а лише на час відстрочиться.

Найважливіше, про що необхідно пам'ятати позичальникові, який має матеріальні труднощі: не піддаватися паніці! Які б аргументи не наводили співробітники банків, не вірте їх голослівним заявам.

Попросіть назвати статті закону, за яким вас звинувачують і уважно вивчіть ці статті, задайте питання нашого юриста і повірте, в більшості випадків наведені статті не будуть мати до вас ніякого відношення. Не робіть поспішних висновків, проконсультуйтеся у незалежного експерта і вам завжди допоможуть знайти правильний вихід з ситуації, що склалася. Закон на вашому боці!

джерело: zakon-ex.ru

Увага!

Оформляючи кредит на своє ім'я, будь-яка розсудлива людина планує сумлінно виплачувати його кожен місяць, але, на жаль, не завжди все залежить від нас. Важка хвороба, втрата роботи, вихід в декрет.

Причин, за якими боржник більше не може виплачувати кредит може бути безліч. Як бути в такій ситуации? Перш за все - не панікувати. У цій ситуації існує відразу кілька способів вирішення проблеми. Розглянемо докладніше кожен із них.

страхування

В першу чергу уважно вивчіть свій страховий договір. Як правило, страхова компанія зобов'язується виплатити борг по кредиту в разі хвороби, інвалідності або втрати роботи.

Якщо ваш випадок покривається страховкою, то план дій гранично простий - зверніться в свою страхову компанію, і дотримуйтесь їх інструкціям. У тому випадку, якщо ви не укладали договір страхування, або ваш випадок не є страховим, можливий ще один варіант - реструктуризація.

реструктуризація кредиту

Що таке реструктуризація? Під цим поняттям мається на увазі перегляд кредитного договору на прохання позичальника. При своєчасному зверненні в банк позичальник може розраховувати на наступні варіанти реструктуризації:

  • Збільшення терміну договору, в слідстві чого зменшується розмір щомісячних платежів;
  • Зниження неустойки;
  • Надання кредитних канікул на термін від трьох місяців до року;
  • Зміна валюти кредитування;
  • Зниження ставки по кредиту.

Для проведення реструктуризації вам необхідно звернутися в банк, в яких ви брали кредит, із заявою (можна отримати і заповнити на місці) і паспортом. Також можуть знадобитися додаткові документи, повний список можна уточнити на сайті банку.

Звернення до суду

Якщо банк не йде вам на зустріч і не погоджується на реструктуризацію, єдине що залишається - чекати, коли банк звернеться до суду. Може здатися, що це звучить не дуже оптимістично, але такий варіант розвитку подій є одним з найбільш вигідних для позичальника.

Максимум, що може загрожувати боржнику в такому випадку - суд зобов'яже його щомісяця виплачувати в рахунок боргу певний відсоток свого доходу, крім того, ви маєте право подати клопотання про розстрочення платежів.

Якщо у вас залишилися питання або виникли проблеми з кредитними організаціями, ви можете задати безкоштовний питання юристу на сайті.

джерело: www.centersoveta.ru

Що робити, якщо дійсно нічим платити?
А якщо немає?
А тепер ми підійшли до головного питання - що може статися якщо не платити за кредит?
Чого чекати і як діяти?
Підводячи підсумок: Що буде якщо не платити кредит?
Але все було б не так страшно, якщо не одне: як бути, якщо нема чим платити кредит?
Як бути в такій ситуации?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online