Скільки коштує прописка (реєстрація, ціна, вартість, оплата)

  1. Тимчасова за місцем проживання
  2. Скільки коштує постійна прописка або реєстрація
  3. Купівля в Москві

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Прописка - адреса проживання громадянина, який вказується в його паспорті. Існують два види прописки - постійна і тимчасова . Під постійною пропискою мається на увазі постійна адреса місця проживання, а тимчасова - відповідно, тимчасове місце проживання. Необхідність тимчасової прописки виникає в тих випадках, коли громадянин планує перебувати в даному регіоні більше 90 днів.

У паспорті громадянина ставиться відповідний штамп, а також вказується адреса постійного або тимчасового проживання. Якщо з яких-небудь причин громадянин хоче вийти з обліку за місцем реєстрації, то необхідно пред'явити відповідну заяву, після розгляду якого в його паспорті вноситься відповідна відмітка про зняття з реєстраційного обліку.

Всі вищевказані дії здійснює уповноважений державний орган. А це означає, що за здійснення прописки необхідно заплатити певну суму грошей.

Крім того, дуже часто бувають випадки, коли громадянинові потрібна прописка в певному регіоні (наприклад, для роботи або для того, щоб влаштувати дитину в дитячий садок або школу ). Багато власників квартир і приватних будинків готові прописати незнайомого громадянина у себе за певну плату.

Ціна за такі послуги залежить від багатьох різних факторів (наприклад, від міста або регіону, в якому громадянин хоче прописатися і т.д.). А скільки коштує прописка в середньому?

Тимчасова за місцем проживання

Дуже часто бувають випадки, коли реєстрація за місцем фактичного перебування - просто необхідність. В основному наявність тимчасової прописки необхідно для влаштування дитини до навчального закладу або для початку роботи в певній організації. Але перш ніж перейти до процедури тимчасової реєстрації, необхідно мати чітке уявлення про її вартості.

держмито за дану дію для громадян РФ, а також для іноземців в Москві не стягується. Дана дія здійснюється уповноваженим державним органом протягом 3 днів з моменту пред'явлення заяви.

Для іноземних громадян вартість тимчасової реєстрації поза межами Москви складе 216 рублів. Дану суму необхідно заплатити в одному з відділень Пошти Росії.

Тимчасова реєстрація без оплати суми державного мита можлива тільки в тих випадках, коли іноземний громадянин надасть підтвердження приймаючої сторони, а громадянин РФ - згода власника жилого приміщення, в якому він буде прописаний.

Існує кілька способів отримання тимчасової прописки, від вибору яких залежить її вартість. Зокрема, можна скористатися послугами компаній, які пропонують прописати громадянина в тому чи іншому місті за певну суму грошей. Розмір оплати залежить від міста, в якому громадянин хоче прописатися.

Але перш ніж вдатися до послуг подібних організацій, необхідно знати про можливі ризики і наслідки, які наведені нижче:

  • Отримання прописки за адресою, в якому прописані кілька десятків осіб. Правоохоронні органи обчислюють ці адреси. Їх власники притягаються до адміністративної відповідальності, а зареєстрованих за даною адресою осіб виписують.
  • Можливість придбання підробленого документа з підробленими підписами і печатками. В такому випадку у громадянина можуть виникнути проблеми з державними органами.
  • Можливість залучення до відповідальності за дачу неправдивої інформації.

З огляду на вищевказані ризики, до вибору подібної організації необхідно поставитися дуже уважно.

Для прописки також можна звернутися в правовий центр. Вартість отримання прописки подібним способом також залежить від міста або регіоні. А скільки коштує прописка, якщо скористатися таким способом?

В середньому для громадянина РФ прописка в Москві буде коштувати 2000-4500 рублів за один рік. При цьому є можливість оформлення прописки на термін до 5 років. Прописка за даний термін буде коштувати близько 22 500 рублів.

Громадяни тих країн, для яких діє безвізовий режим, можуть придбати тимчасову прописку за тією ж ціною, що і громадяни РФ. Для інших іноземних громадян прописка буде коштувати в середньому 4000-10 000 рублів за один рік. А прописка на термін 5 років обійдеться в середньому 50 000 рублів.

Тимчасова прописка в Санкт-Петербурзі обійдеться набагато дешевше. Там прописка в середньому коштувати всього 900 рублів за 3 місяці і 7000 рублів за 5 років. Для іноземців тимчасова прописка обійдеться в середньому 2000- 20 000 рублів на рік.

Подібне варіація вартості прописки залежить від особливостей запропонованих варіантів. Наприклад, прописка буде коштувати набагато дешевше в міських околицях або в гуртожитку. Звичайно, більш дешевий варіант має свої мінуси: наявність великої кількості прописаних осіб, схильність далеко від центру і т.д.

Прописка - адреса проживання громадянина, який вказується в його паспорті

Прописатися також можна самостійно, якщо у громадянина є родичі або знайомі в місті, які готові його прописати у себе, а в цьому випадку потрібна згода власника квартири або будинку, в якому громадянин має намір прописатися

Скільки коштує постійна прописка або реєстрація

Постійна прописка коштує набагато дорожче. Також доведеться заплатити більше велику суму грошей, якщо потрібно прописка на рік або більше. Вартість постійної прописки також варіюється і багато в чому залежить від регіону, а також від виду житлової площі, в якому громадянин хоче прописатися (гуртожиток, квартира, приватний будинок і т.д.).

Орієнтовна вартість постійної прописки:

Термін реєстрації (рік)Вартість (рублів) 1 12 000-16 000 2 23 000-28

000 3 32 000-38 000 4 42 000 -50 000 5 50 000-62 000

У Москві і в Підмосков'ї постійна прописка коштує набагато дорожче. Зокрема, в Підмосков'ї вона коштує до 45 000 рублів за рік, а в Москві - до 80 000 рублів.

В інтернеті можна натрапити на безліч оголошень, в яких власники обіцяють зареєструвати громадян у себе за досить низьку плату, наприклад, за 600 рублів за один рік. Подібні оголошення варто обходити стороною, і їм не потрібно вірити, так як реєстрація нового обличчя в квартирі збільшує розмір комунальних нарахувань в середньому на 400-600 рублів на місяць.

Відповідно, розсудливий власник не буде прописувати у себе людину за 600 рублів в рік, якщо в подальшому йому доведеться щомісяця платити на 400-600 рублів більше.

Подібні оголошення залишають шахраї, які беруть гроші від довірливих громадян і видають їм фальшиві документи

Купівля в Москві

Столиця - заповітне місце проживання для багатьох. Але придбати будинок або квартиру в Москві може дозволити собі далеко не кожен. А наявність прописки - просто необхідність для тих, хто має намір жити і працювати в столиці. У подібній ситуації найбільш вигідним рішенням є покупка прописки в столиці.

Прописку можна оформити на підставі договору оренди житлового приміщення. Даний документ беззастережно приймається співробітниками ФМС. При наявності укладеного договору оренди прописка буде здійснена безкоштовно: оплата держмита також не потрібно. Єдиний витрата в цьому випадку - орендна плата.

Наступний варіант придбання прописки в Москві - покупка частки в об'єкті нерухомості під прописку. Вартість покупки прописки цим способом в середньому становить 50 000-100 000 рублів. Її суть полягає в тому, що власник житлової площі продає її мінімальну частину іншому громадянину, який тим самим набуває право прописки в даному житловому приміщенні. Подібна угода цілком законна і досить часто застосовується на практиці.

У подібній сфері пропонують свої послуги різні організації, які готові надати прописку за певну суму грошей.

Вартість цих послуг багато в чому залежить від наступних факторів:

  • громадянство особи, яка хоче придбати прописку в столиці;
  • район, де він хоче прописатися;
  • особливості житлової площі - хата , квартира , Гуртожиток;
  • кількість прописаних за даною адресою осіб;
  • термін прописки ;
  • наявність попереднього місце проживання і відсутність простроченого терміну проживання без прописки.

Всі вищевказані фактори впливають на вартість придбання прописки в Москві, яка становить як мінімум 50 000 рублів. Це вартість постійної прописки. Звичайно, тимчасова прописка буде коштувати набагато дешевше.

Більш бюджетним варіантом є покупка прописки в Підмосков'ї. В цьому випадку вартість постійної прописки становитиме 35 000 рублів.

При виборі того чи іншого місця прописки, необхідно в першу чергу зважити всі "за" і "проти". Наприклад, купуючи прописку в Московській області, спершу необхідно уточнити у роботодавця питання про те, чи приймає він на роботу осіб з пропискою в Московській області.

Це основні способи придбання прописки в столиці, а то й є власне житло. Звичайно, при виборі того чи іншого способу в першу чергу необхідно ретельно перевірити адресу, за якою буде здійснено прописка.

Наприклад, не варто купувати прописку в аварійному будинку або в квартирі, в якій зареєстровано більше 20 громадян. Також бажано добути певні відомості про власника житлової площі. Тільки після цього можна заплатити обговорену суму за покупку прописки.

З вищевказаного можна зробити висновок про те, що для придбання тимчасової або постійної прописки не потрібна наявність власного житла в даному місті. Прописку можна купити і оформити на законних підставах, заплативши за це певну суму грошей.

Також необхідно пам'ятати про те, що відсутність прописки може стати підставою для притягнення особи до адміністративної відповідальності.

Також необхідно пам'ятати про те, що відсутність прописки може стати підставою для притягнення особи до адміністративної відповідальності

Терміни тимчасової прописки зазвичай встановлюються власником житла, і при його бажанні можуть бути продовжені.

Читайте тут , Як отримати прописку за новим місцем проживання швидко і без проблем.

З бланком картки прописки за формою 16 можна ознайомитися тут .

А скільки коштує прописка в середньому?
А скільки коштує прописка, якщо скористатися таким способом?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online