Повідомлення про прибуття іноземного громадянина в місце перебування

  1. Читайте також:
  2. Постановка іноземного громадянина на облік за місцем перебування
  3. Читайте також:
  4. Подача повідомлення про прибуття іноземного громадянина до місця перебування поштою
  5. Читайте також:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Розглянемо послідовність дій приймаючої сторони, а також іноземного громадянина (особисто звертається з питання реєстрації), по здійсненню міграційного обліку за місцем перебування.

Розглянемо послідовність дій приймаючої сторони, а також іноземного громадянина (особисто звертається з питання реєстрації), по здійсненню міграційного обліку за місцем перебування

Якщо виходити зі змісту і сенсу відповідних вимог російського законодавства, то приймаюча сторона зобов'язана, після пред'явлення їй іноземними громадянами документів, що засвідчують особу і громадянську приналежність, міграційних карт, а також відривних частин повідомлень про прибуття за попереднім місцем перебування (при їх наявності) заповнити бланки повідомлення про прибуття на кожного іноземного громадянина, що підлягає постановці на облік за місцем перебування, незалежно від їх віку.

Читайте також:

Бланк і зразок повідомлення про прибуття іноземного громадянина в місце перебуван ня

Заповнення повідомлення про прибуття онлайн

До повідомленнями повинні бути додані копії документів, які засвідчують особи іноземних громадян, а також копії міграційних карт.

Постановка іноземного громадянина на облік за місцем перебування

Після підготовки вищевказаних документів приймаючій стороні слід з дотриманням встановлених термінів подати до органу міграційного обліку повідомлення про прибуття іноземного громадянина в місце перебування:

  • безпосередньо (т. е., шляхом особистого відвідування зазначеного органу);
  • через багатофункціональний центр надання державних і муніципальних послуг (далі - багатофункціональний центр);
  • направити в установленому порядку поштовим відправленням (даний порядок розглянемо нижче).

Читайте також:

Термін постановки на міграційний облік іноземних громадян в РФ

Хотілося б відзначити, що можливість направлення в орган міграційного обліку повідомлення про прибуття іноземного громадянина в місце перебування в електронній формі російським законодавством не передбачена, а отже, виключена.

Відповідно, при особистій подачі повідомлення про прибуття в місце перебування (а також інших необхідних документів) його бланк заповнюється іноземним громадянином самостійно і з дотриманням встановлених термінів подається до органу міграційного обліку:

  • безпосередньо (т. е., шляхом особистого відвідування зазначеного органу) або через багатофункціональний центр - при оформленні міграційного обліку за місцем перебування в те що іноземному громадянину на праві власності житлове приміщення;
  • тільки безпосередньо (т. е., шляхом особистого відвідування органу міграційного обліку) - при наявності підтверджених документально поважних причин, які не дають можливості приймаючій стороні направити повідомлення про прибуття в місце перебування і даний документ видається іноземним громадянином самостійно.

Посадові особи відповідного територіального органу Міністерства внутрішніх справ Росії, співробітники багатофункціонального центру, організації федеральної поштового зв'язку або адміністрації готелю, що прийняли запрошення від приймаючої сторони іноземного громадянина повідомлення про прибуття, зобов'язані перевірити правильність викладених в ньому даних, а також наявність всіх необхідних для реєстрації за місцем перебування документів.

Після зазначеної перевірки ними повинна бути негайно проставлена ​​відмітка про прийом повідомлення в бланк повідомлення про прибуття іноземного громадянина в місце перебування, відривна частина якого повертається іноземному громадянину або приймаючій стороні.

Читайте також:

Зняття іноземного громадянина з міграційного обліку за місцем перебування

У всіх випадках при прийомі повідомлення органом міграційного обліку, багатофункціональним центром, організацією федеральної поштового зв'язку або готелем приймаюча сторона або іноземний громадянин, який особисто подає повідомлення про своє прибуття, зобов'язані пред'явити документ, що засвідчує їх особу та визнається в Росії в цій якості.

Після представлення (напрямки) до органу міграційного обліку зазначеними вище способами повідомлення про прибуття іноземного громадянина приймаюча сторона повинна передати, яка намагається зареєструватись іноземному громадянину відривну частину бланка повідомлення про його прибуття в місце перебування з проставленою відміткою про його прийомі.

У цій позначці про прийом повідомлення в обов'язковому порядку повинна бути проставлена ​​підпис службової особи чи співробітника, який прийняв зазначений документ, з розшифровкою його прізвища.

При цьому відповідна відмітка, яка проставляється органом міграційного обліку (або організацією федеральної поштового зв'язку, багатофункціональним центром або готелем) і є підтвердженням виконання, як приймаючою стороною, так і реєструються іноземним громадянином обов'язків по постановці на облік за місцем перебування.

Читайте також:

Реєстрація іноземних громадян за місцем перебування

Подача повідомлення про прибуття іноземного громадянина до місця перебування поштою

Як вже зазначалося раніше, повідомлення про прибуття іноземного громадянина в місце перебування може бути направлено приймаючою стороною в територіальний орган Головного управління з питань міграції МВС Росії через установи поштового зв'язку ФГУП «Пошта Росії».

При направленні повідомлення поштою його бланк заповнюється приймаючою стороною в 2-х примірниках. При цьому правильність заповнення повідомлення перевіряється оператором поштового зв'язку.

Повідомлення про прибуття іноземного громадянина в місце перебування може бути прийнято співробітником ФГУП «Пошта Росії» тільки при пред'явленні приймаючою стороною документа, що засвідчує його особу.

Як правило, таким документом є паспорт громадянина РФ або національний паспорт іноземного громадянина, який постійно проживає в Росії, т. Е., Що має посвідку на проживання в країні.

До повідомлення повинна бути додана копія документа, що засвідчує особу іноземного громадянина, а також копія міграційної карти. У разі прибуття іноземного громадянина в нове місце перебування додатково пред'являється відривна частина повідомлення про прибуття за попереднім місцем перебування на території Росії.

З іншого боку, для постановки на міграційний облік за місцем перебування іноземного громадянина, тимчасово перебуває в Росії, копія міграційної карти може приймаючою стороною і не представлятися.

В цьому випадку посадові особи органу міграційного обліку зобов'язані перевірити на підставі наявних у них відомостей дані про іноземного громадянина. При цьому повинна бути використана інформація, що міститься в Державній інформаційній системі міграційного обліку.

Послуга з прийому співробітниками поштового установи ФГУП «Пошта Росії» повідомлення про прибуття іноземного громадянина в місце перебування є платною, її вартість на день написання даної статті становила 216 рублів (вартість даної послуги може змінюватися, рекомендуємо її розмір уточнювати у оператора поштового зв'язку).

Крім послуги з прийому зазначеного повідомлення приймаючою стороною повинна бути також додатково оплачена вартість його пересилання в орган міграційного обліку відповідно до діючих тарифів.

Повідомлення про прибуття іноземного громадянина в місце перебування пересилаються співробітниками ФГУП «Пошта Росії» в територіальні органи Головного управління з питань міграції МВС Росії реєструється поштовим відправленням з оголошеною цінністю та з описом вкладення.

Після прийому у приймаючої сторони зазначеного повідомлення оператором поштового зв'язку видається квитанція про відправку поштового відправлення, один примірник опису вкладення в нього, а також відривний талон повідомлення з відбитком календарного штемпеля і підписом оператора.

Дана позначка і є підтвердженням виконання приймаючою стороною і (або) іноземним громадянином обов'язків по оформленню іноземному громадянину міграційного обліку за місцем перебування.

Читайте також:

Втрата або зіпсування повідомлення про прибуття іноземного громадянина

Отримання РВП в РФ

Отримання посвідки на проживання в РФ

Допомога в отриманні громадянства РФ, ВНЖ, РВП

Повна інформація про законне отримання РВП. Посвідки на проживання. Громадянство РФ.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online