Перевірка паспорта на дійсність на сайті ФМС, ГУВМ МВС - офіційний сайт

  1. Як перевірити російський паспорт?
  2. Як перевірити паспорт іноземця?
  3. Сайт ГУВМ.МД.РФ. Як перевірити паспорт на дійсність?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Перевірка паспорта на дійсність - стандартна процедура, яку використовують не тільки співробітники поліції. Перевірка може знадобитися, наприклад, роботодавцю при прийомі співробітника на роботу, кредитно-фінансової організації - перед тим, як видати позичальникові кредит, юридичній особі - перед укладенням договору з контрагентом.

Відомості про недійсних і вкрадені паспорти знаходяться у відкритому доступі. Раніше проводилася перевірка паспорта на дійсність на сайті ФМС (Федеральної міграційної служби), тепер ці повноваження передані Головному управлінню з питань міграції МВС РФ, скорочено ГУВМ МВС. Сайт ФМС з усіма сервісами також «переїхав» під контроль поліції.

Розповімо докладніше, як здійснюється перевірка паспорта на сайті ГУВМ МВС (екс-ФМС) на дійсність.

Як перевірити російський паспорт?

Перевірка за списком недійсних російських паспортів проводиться в багатьох випадках.

Наведемо найпоширеніші з них, список не є вичерпним:

  • нотаріус, засвідчуючи копії документів або угоду, зажадає оригінал паспорта Для вчинення нотаріальних дій він обов'язково перевірить паспорт на дійсність;
  • паспорт представника по довіреності також необхідно перевірити;
  • подаючи заявку на кредит, варто бути готовим до перевірки паспорта на дійсність. Банки стали більш ретельно перевіряти паспорти після серії випадків, коли шахраї брали кредити на вкрадений паспорт;
  • вступаючи в договірні відносини, будь то продаж автомобіля чи оренда квартири, перевірка паспорта на дійсність допоможе уникнути проблем в майбутньому.

Перевірка готовності закордонного паспорта - як працює сервіс ГУВМ МВС РФ?

Як перевірити паспорт іноземця?

Як перевірити паспорт іноземця

Не тільки російські паспорти перевіряються на дійсність. Паспорти громадян СНД вимагають не менше ретельної перевірки через колишній сервіс ФМС (перевірка паспорта СНД). Чорний список паспортів людей, яким заборонений в'їзд в РФ, необхідний для недопущення в'їзду в країну нелегальних мігрантів і злочинців.

Самому іноземному громадянину також важливо знати, чи не знаходиться його паспорт в «чорному списку», щоб не виникло неприємностей при проходженні прикордонного контролю. А кадровим агентствам інформація про справжність паспортів громадян СНД допоможе уникнути санкцій за працевлаштування нелегалів.

В'їзд на територію Російської Федерації регулюється ФЗ №114-ФЗ «Про порядок виїзду з РФ і в'їзду в РФ», в ст.ст. 26, 27 чітко перераховані причини, за якими може бути відмовлено у в'їзді в країну. Ось деякі з них:

  • надання недостовірної інформації про себе і мету свого візиту, недійсних документів;
  • порушення режиму в'їзду і виїзду з Росії, недотримання встановлених законом термінів перебування;
  • участь в організаціях, діяльність яких заборонена на території РФ;
  • Порушуючи чинне законодавство Росії, притягнення до кримінальної або адміністративної відповідальності;
  • порушення санітарних норм і митних правил, перебуваючи в пункті пропуску через державний кордон.

Які документи засвідчують особу громадянина РФ?

Сайт ГУВМ.МД.РФ. Як перевірити паспорт на дійсність?

МВС - орган виконавчої влади, до компетенції якого віднесено перевірка за списком недійсних російських паспортів. Як вже було сказано, раніше це була прерогатива міграційної служби. Через ФМС Росії (офіційний сайт) перевірка паспорта проводилася дуже просто і швидко. Тепер аналогічні функції є у ​​сайта гувм.мд.рф.

Для перевірки паспорта онлайн необхідно зробити запит на офіційному сайті ГУВМ МВС, ввести серію і номер паспорта, справжність якого викликає сумніви. На цьому ж ресурсі є повний список втрачених, викрадених, виданих з порушеннями законодавства паспортів. Якщо є необхідність, він доступний для скачування.

На офіційному сайті ГУВМ МВС можна знайти інформацію про те, чи не заборонено чи власнику того чи іншого паспорта в'їжджати на територію Росії. Заповнивши поля, серед яких прізвище, ім'я, по батькові, стать, дата народження, громадянство і реквізити паспорта, користувач отримає довідкову інформацію про наявний заборону на в'їзд (або його відсутності). Юридично значиму інформацію можна отримати, звернувшись до підрозділу ГУВМ МВС особисто.

Інший спосіб перевірки паспорта на дійсність - особисте звернення до підрозділу МВС. Видачу висновку, можливо, доведеться почекати протягом 30 днів.

⇐Подпісивайтесь на наш канал в Яндекс.Дзен ! ⇒

Як перевірити російський паспорт?
Як перевірити паспорт іноземця?
Як перевірити паспорт на дійсність?
Як перевірити російський паспорт?
Перевірка готовності закордонного паспорта - як працює сервіс ГУВМ МВС РФ?
Як перевірити паспорт іноземця?
Які документи засвідчують особу громадянина РФ?
Як перевірити паспорт на дійсність?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online