Як запросити єгиптянина в Росію «Одружена з єгиптянином

  1. Туристична віза в Росію оформляється на підставі туристичного запрошення. Туристичне запрошення можна...

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Єгиптянин може приїхати в Росію з будь-якої з наведених нижче віз:

- туристична; - туристична;

- приватна;

- бізнес-віза;

- робоча віза;

- навчальна віза;

- віза для чоловіка-єгиптянина, яку можна отримати тільки при спільному вильоті з Єгипту до Росії.

Туристична віза

Туристична віза в Росію оформляється на підставі туристичного запрошення. Туристичне запрошення можна оформити в одній з безлічі туристичних компаній в Росії. Наприклад, контакти таких компаній можна знайти в інтернеті (на вимогу «туристична віза в РФ»). Туристична фірма повинна бути акредитована МЗС РФ. Тур. фірма може запросити безпосередньо в Консульство РФ в Єгипті.

Таке запрошення оформляється в середньому 1-3 дні, коштує близько 50-60 доларів. За тур. візі єгиптянин може перебувати в Росії не більше 30 днів. Також знадобиться бронювання номера в готелі, де єгиптянин буде жити під час свого перебування.

приватна віза

Приватна віза оформляється на підставі оригіналу запрошення від російського приватної особи. Запрошення оформляється за допомогою звернення в ФМС в Росії. Ви можете надіслати запрошення до Єгипту з туристами або відправити будь-якої експрес поштою (DHL, Pony Express та ін.), Відправляти звичайним листом поштою в Єгипет не надійно і довго. Список необхідних документів для оформлення приватного запрошення може трохи відрізнятися в залежності від регіону, тому всі питання потрібно задавати в ФМС за місцем Вашого проживання або реєстрації.

Припустимо, на офіційному сайті УФМС по м Москві () список документів такий:

  1. Документ, що засвідчує особу громадянина РФ;
  2. Клопотання про видачу запрошення в 2-х примірниках;
  3. Копія документа, що посвідчує особу запрошуваного іноземного громадянина;
  4. Гарантійний лист запрошуючої сторони про прийняття на себе зобов'язання щодо матеріального, медичного та житлового забезпечення запрошуваного іноземця на період його перебування в РФ;
  5. Довідки про доходи громадянина РФ (крім студентів і пенсіонерів);
  6. Квитанція про сплату держмита за видачу запрошення (500 руб.)

В даний час на порталі надання державних послуг в електронному вигляді реалізована функція подачі клопотань про оформлення запрошень на в'їзд в Російську Федерацію за клопотаннями фізичних осіб.

Таке запрошення оформляється близько 30 днів, коштує близько 500 рублів. За приватної візі єгиптянин може перебувати в Росії не більше 90 днів.

Ділова або Бізнес-віза (на запрошення юридичної особи)

Бізнес-віза (або ділова віза) оформляється на підставі оригіналу запрошення від тур. фірми або іншої приймаючої сторони - юридичної особи. Візовий збір відрізняється від офіційно зареєстрованої організації. У свою чергу, дана запрошує організація повинна бути зареєстрована в Паспортно-візовий управлінні (ПВУ).

Бізнес-віза може бути одноразовою (термін дії 1 або 3 місяці), дворазової (термін дії 1 або 3 місяці) або багаторазовою (термін дії 6 або 12 місяців). Оформлення займає від 15 до 30 днів (в залежності від вартості). Ціна за оформлення запрошення різна, від 50 до 300 доларів.

Однак якщо єгиптянинові видали бізнес-візу на 1 рік, це не означає, що він може перебувати в Росії весь рік! Єгиптянин може бути безвиїзно на території Росії за річною бізнес-візі тільки 90 діб з кожних 180. Тобто після закінчення 3 місяців необхідно виїхати за межі Російської Федерації і в'їхати знову, якщо віза неодноразова. В цілому знаходитися в Росії єгиптянин може тільки 180 днів в році. Тобто, наприклад, рік = 3 місяці в Росії + 3 місяці в Єгипті + 3 місяці в Росії + 3 місяці в Єгипті.

Далі вже вирішувати Вам, чи є вигода від такої візи, або ж краще отримати візу на приватне запрошення, що значно простіше і дешевше.

Перераховані вище візи не мають на увазі продовження і дійсні тільки на термін, зазначений у візі. У разі якщо єгиптянин бажає залишитися на території РФ на термін довше, ніж термін дії візи, йому необхідно повернутися до Єгипту і отримати нову візу. Продовження візи на короткий термін можливо лише в особливо екстрених випадках (наприклад, госпіталізація), на продовження краще не розраховувати.

Для отримання візи єгиптянин повинен звернутися в консульський відділ Посольства РФ в АРЄ (в Каїрі або в Олександрії). Там він оплачує консульський збір, в залежності від тривалості запитуваної візи їх ціна варіюються: 285 фунтів за оформлення одноразової (на місяць) візи в нетермінові порядку, 1695 фунтів - за термінове оформлення багаторазової річної бізнес-візи.

Робоча віза

Як видно з назви така віза видається єгиптянинові для роботи на території РФ. Компанія в РФ, яка має всі необхідні дозволи для залучення іноземної сили, офіційно наймає на роботу іноземного громадянина, всі необхідні процедури компанія проводить самостійно, платить податки та інше. Чи потрібно говорити, що компаній, що бажають взяти на роботу єгиптян, практично немає?)) Це дуже складно. І якщо Вам все-таки вдалося знайти таку компанію, яка офіційно оформить робочу візу єгиптянинові, це велика удача.

Навчальна віза

Навчальну візу можна отримати на підставі навчання в навчальному закладі. Всі питання потрібно задавати в той навчальний заклад, де єгиптянин планує вчитися.

Віза для чоловіка-єгиптянина (при спільному вильоті з Єгипту до Росії)

Не так давно були прийняті зміни в ФЗ «Про порядок виїзду з РФ і в'їзду в РФ» і тепер російські громадяни можуть звернутися в російські консульства з проханням видати їх близьким родичам (дружину, неповнолітнім дітям, непрацездатним повнолітнім дітям) приватну одноразову або дворазову візу терміном до трьох місяців.

Для оформлення візи громадянам іноземних держав (чоловікові / дружині, неповнолітнім дітям, непрацездатним повнолітнім дітям), членам сім'ї російських громадян з метою їх спільного з заявниками в'їзду на територію Російської Федерації, необхідно представити в генконсульство наступні документи:

  1. Особиста заява громадянина Росії, підписана в присутності консульського співробітника, з проханням про видачу її / його чоловікові / дружині, неповнолітній дитині, непрацездатному повнолітній дитині візи (заяви видається на вимогу співробітником генконсульства).
  2. Дійсний російський закордонний паспорт і його копію.
  3. Документ, виданий єгипетською владою, що підтверджує перебування російського громадянина в Єгипті на законних підставах (діюча віза, дозвіл на проживання (вид на проживання) і його копію.
  4. Оригінали та копіідокументов (по одному для кожного), що підтверджують родинні стосунки заявників - громадян Російської Федерації з зазначеними в заяві іноземцями - членами їх сімей. Цими документами вважаються видані уповноваженими органами Російської Федерації або іноземної держави свідоцтва про шлюб (якщо мова йде про подружжя заявників), свідоцтва про народження / усиновлення (якщо мова йде про неповнолітніх дітей), а також свідоцтва про народження / усиновлення та медичні свідчення, які підтверджують непрацездатність (для непрацездатних повнолітніх дітей заявників).
  5. Паспорт іноземного громадянина, дійсний протягом 6 місяців, починаючи з дати передбачуваного в'їзду в Росію.
  6. Заповнену та підписану візову анкету (анкета видається на вимогу співробітником генконсульства).
  7. Одну фотографію розміром 3,5Х4,5.

Термін оформлення такої візи - 7 робочих днів. Основні умови отримання візи - спільний виліт на одному літаку, а також наявність підтвердних офіційних документів Вашого заміжжя (орфі-контракт не враховується). Можна перебувати в Росії терміном не більше 3 місяців.

Отже, єгиптянин, нарешті прибув до Росії. Що далі? Обов'язково зареєструвати його після прибуття в РФ протягом 7 робочих днів (читайте далі).

В'їзд в РФ

Для в'їзду в Росію єгиптянинові необхідно мати при собі діючу візу, при проходженні кордону міграційна служба поставить позначку на його візу про перетин кордону. Всім іноземцям після прибуття в Росію необхідно отримати міграційну карту.
Міграційна карта - це невеликий бланк, розділений на дві однакові частини, які повинні містити наступну інформацію: ПІБ, дата народження, номер паспорта, громадянство і терміни перебування в Росії. Обидві частини міграційної карти заповнюються іноземцем після прибуття в Росію. Перша віддається при в'їзді в Росію, а друга при виїзді і повинна містити позначку про реєстрацію візи.

Реєстрація єгиптянина після прибуття в РФ

Відповідно до законів Російської Федерації єгиптянин повинен бути зареєстрований за місцем тимчасового перебування на території РФ протягом 7 робочих днів з моменту в'їзду (), раннє термін становив 3 дні. Це робити обов'язково! Приймаючою стороною може виступати як юридична особа (приймаюча турфірма, готель, навчальний заклад, підприємство і т.п.), або будь-яка фізична особа, постійно зареєстроване на території РФ. Реєстрація іноземця проводиться в районному відділі ОУФМС, куди необхідно надати наступні документи:

  • ксерокопію сторінок паспорта іноземця з особистими даними і штампом про в'їзд і візою;
  • ксерокопію міграційної карти іноземця з штампом про перетин кордону;
  • ксерокопію сторінки паспорта приймаючої сторони з особистими даними і штампом про реєстрацію за місцем проживання;
  • заповнений російською мовою бланк «Повідомлення про прибуття іноземного громадянина в місце перебування». У Повідомленні повинні стояти підписи іноземця, який прибув в РФ і особи, що є приймаючою стороною. У разі якщо приймаюча сторона - юридична особа, бланк повідомлення підписується відповідальним за прийом іноземця особою і засвідчується печаткою організації. Також в бланк вписуються відомості про організацію (адреса, телефон, ІПН).

Приймаюча сторона може надати Повідомлення про прибуття іноземця особисто, з'явившись в відділення ОУФМС з вищевказаними документами, або відправивши їх поштою цінним листом. У разі надсилання поштою необхідно заповнити бланк Повідомлення в двох примірниках і сплатити збір за оформлення документів міграційного обліку в розмірі 118 рублів (додатково оплачуються послуги за пересилку поштового відправлення). У разі особистої присутності в ОУФМС ніякі збори і мита не стягуються.
У приймаючої сторони залишається відривна частина Повідомлення, підписана співробітником і завірена печаткою поштового відділення або ОУФМС.

Пізнавально почитати також інформацію на Офіційному сайті ФМС Росії:

PS Відразу, випереджаючи всі питання, скажу, що, якщо у Вас є бажання залишитися жити в Росії з чоловіком-єгиптянином, це можливо, обов'язково розповім наступного разу, тема об'ємна.

Original content here is published under these license terms: X License Type: Commercial License Summary: You may read the original content in the context in which it is published (at this web address). You may make other uses of the content only with the written permission of the author on payment of a fee.

Чи потрібно говорити, що компаній, що бажають взяти на роботу єгиптян, практично немає?
Що далі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online