Як відновити паспорт громадянина РФ при втраті в 2019 році

  1. Чим загрожує втрата документа
  2. Як відновити загублений паспорт
  3. Що робити, якщо втратив паспорт: Відео
  4. Які документи потрібно зібрати
  5. складання заяви
  6. Отримання тимчасового документа
  7. Ціна відновлення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Паспорт - це посвідчення особи громадянина. Людина змінює документ два рази в житті (не рахуючи отримання в 14-річному віці) - в 20 і в 45 років. Втрата паспорта призводить до неможливості ідентифікації фізичної особи з боку державних органів. Замінити втрачене або зіпсоване посвідчення особи можна в ГУВМ МВС, попередньо сплативши штраф і держмито за процедуру. Виникають питання, як відновити паспорт при втраті, і у скільки це обійдеться громадянину в 2019 році? Відповімо на всі питання по порядку.

Чим загрожує втрата документа

Чим загрожує втрата документа

Виходячи з практики, людина може втратити паспорта при втраті, псуванні та крадіжці документа. Передчасна втрата «корочки» передбачає накладення штрафу. Класичний розмір штрафу за втрату російського паспорта в 2019 році - від 100 до 300 рублів з можливістю звільнитися усним попередженням (ст. 19.16 КоАП). Незважаючи на відносно невисоку суму стягнення, держава попереджає халатного громадянина про необхідність зберігати документ.

Штраф поширюється на всі випадки втрати посвідчення особи, незалежно від намірів. Зіткнувшись з втратою, громадянин повинен якомога швидше звернутися із заявою про заміну. Реєстратори завжди порадять, як оплатити штраф за втрату паспорта без відсотків. При затягуванні зі зверненням громадянина може загрожувати більш серйозний штраф за ст. 19.15 КоАП РФ - від 2 до 3 тисяч рублів (до 5 тисяч рублів для Москви).

Чим швидше подати документи на відновлення паспорта, тим менше ризиків стати жертвою шахраїв. Практика показує, що втрата документа загрожує не лише штрафом. Знайдений чужий паспорт стає ласим об'єктом для оформлення кредиту на третіх осіб. Тому, щоб уникнути неприємностей, слід повідомити про втрату паспорта міграційне відомство.

Як відновити загублений паспорт

Процедура відновлення загублених або вкрадених паспортів знаходиться у веденні ГУВМ МВС. Регламент зобов'язує громадян писати заяви з особистим підписом і датою. У зв'язку з цим важливо знати, що потрібно для відновлення паспорта крім заяви. Знадобиться набір документів, що підтверджують особу, а також кошти на нове посвідчення. Звернутися з заявою можна як за місцем постійного проживання (реєстрації), так і за місцем фактичного знаходження в поточний період.

Як відновити вкрадений паспорт ? Першою дією має стати звернення із заявою в поліцію. У зверненні потрібно вказати максимально детальну інформацію про крадіжку (час, місце, обставини, особливі прикмети викрадача і т.д.) і отримати талон-повідомлення. Далі слід звернутися в ГУВМ МВС з метою відновити документ після крадіжки.

Не менш актуальне питання щодо того, скільки часу робиться паспорт при втраті. За загальним порядком час на відновлення становить 10 робочих діб (без вихідних). Якщо заявник звернувся в відділення не свого регіону - термін збільшується до 60 днів.

Що робити, якщо втратив паспорт: Відео

Куди йти

Після з'ясування точних обставин втрати паспорта, саме час звернутися з заявою в потрібний орган. Коли є підозра, що паспорт був вкрадений, першим кроком буде відвідування правоохоронних органів. Втрата або зіпсування документа внаслідок власної недбалості - до найближчого управління, що займається питаннями міграції. Основні місця, де можна відновити паспорт при втраті з власної вини:

  • відомство міграції за місцем реєстрації;
  • відділення тимчасової видачі;
  • відомство іншого регіону.

Інструкції по відновленню паспорта можна отримати у співробітників місцевого КОМ УМВС. Головне - точно знати, куди звертатися у разі втрати паспорта РФ, і що потрібно підготувати для заміни. Наприклад, якщо терміново потрібен тимчасовий паспорт, від заявника будуть потрібні заява і фото на тимчасове посвідчення громадянина.

Увага! Іноді паспорт втрачається не за місцем постійного проживання або реєстрації, а в зовсім іншому регіоні країни. Маючи на руках квиток, за яким було здійснено проїзд, власник втраченого паспорта позбавить себе від адміністративного штрафу. За загальними правилами квиток є тимчасовою заміною паспорта громадянина РФ. Період дії обмежується трьома днями з моменту приїзду пасажира.

Які документи потрібно зібрати

Реєстратори підкажуть, які документи потрібні для відновлення паспорта при втраті. Відомості про пакет документів зазвичай розміщуються на стенді в міграційному відомстві. Заявник повинен підготувати:

  1. Заява про розкрадання паспорта (За зразком у відділенні поліції).
  2. Заява в управління з питань міграції (форма № 1П).
  3. Талон-повідомлення про прийняття заяви щодо крадіжки посвідчення.
  4. Копія квитанції про сплату мита.
  5. Фото в кількості 4 штук.

Додатковими документами для відновлення зазвичай служать свідоцтва про шлюб (розлучення), наявності дітей, військовий квиток, ВНЖ або іноземний паспорт (мігрантам). Закінчивши з підготовкою документів, громадянину потрібно визначитися, як сплатити держмито за паспорт , Наприклад, через банк або безготівковим способом.

складання заяви

Подається заява має строго письмову форму, заповнюється громадянином особисто або його представником. Документ обов'язково підписується заявником. Заява про втрату паспорта внаслідок розкрадання містить відомості про:

  • про дату і час здійснення розкрадання;
  • місці скоєного події ;.
  • ситуації, що склалася / обставинах крадіжки.

На нашому сайті можна знайти зразок заяви про втрату паспорта РФ для міграційного відомства. У зверненні вказуються контактні відомості про заявника та інша необхідна інформація.

завантажити зразок заяви на видачу паспорта (.DOC)

Отримання тимчасового документа

Не потрібно турбуватися з приводу нового паспорта. Відповідно до адміністративного регламенту, реєстратори зобов'язані видати тимчасове посвідчення особи громадянина. Для виготовлення свідоцтва від заявника потрібно одне фото розміром 3,5х4,5 см.

Відзначимо, що видача тимчасового посвідчення особи при будь втраті російського паспорта - процедура залежна. Наприклад, якщо який звернувся - з іншого регіону, тимчасове посвідчення видається пізніше встановленого терміну. Це пов'язано з тим, що реєстраторам необхідно перевірити особу яка звернулася за документом.

Чи можливо і як отримати тимчасовий паспорт при заміні в прискореному режимі? Достатньо надати будь-яке інше документ, що засвідчує особу: пенсійне, закордонний паспорт, військовий квиток. Прискорена процедура передбачає подачу запитів до відповідних територіальних органів по країні. Термін видачі тимчасового паспорта залежатиме від швидкості зворотних відповідей.

Ціна відновлення

Ціна відновлення

Разом зі штрафом потерпілий оплачує держмито за відновлення документа. На 2019 рік вартість держмита за втрату паспорта становить 1500 рублів. При цьому закон не визначає, як саме сталася втрата / втрата посвідчення - забули в аеропорту, випрали з одягом, передали третім особам.

Щоб не втратити зайві добу, потрібно знати, скільки по часу відновлюється російський паспорт? Згідно із законом заявник має право вимагати видачі тимчасового паспорта в процесі виготовлення основного. Вся процедура укладається в 10 робочих днів. Якщо термін минув, а паспорт досі не видано, громадянин може написати претензію на ім'я начальника міграційного відомства.

Ще один досить поширений питання стосується того, що робити, якщо втратив паспорт РФ, а на нього взяли кредит. Дійсно, в нашому житті часом трапляються і такі казуси. Пара рад - далі.

  1. Прийти в поліцію і написати заяву. Дата прийняття звернення служить свого роду алібі для утерявшего паспорт громадянина. Хоча банки і неохоче йдуть на списання «чужих» кредитів, у потерпілого буде шанс довести свою непричетність до оформлення позики.
  2. Написати заяву в банк. Звернення повинно містити відомості про шахрайську схему - взяття кредиту за втраченим паспортом. Зрозуміло, тут не обійтися без допомоги грамотного юриста.

Таким чином, при втраті паспорта потрібно звернутися в поліцію із заявою про те, що трапилося і / або відразу в ГУВМ МВС із заявою на відновлення документа. До оплати обов'язкові штраф і держмито. Новий паспорт виготовляється протягом 10 або 60 днів. На час відсутності документа заявнику видається посвідчення, що носить тимчасовий характер.

Виникають питання, як відновити паспорт при втраті, і у скільки це обійдеться громадянину в 2019 році?
Щоб не втратити зайві добу, потрібно знати, скільки по часу відновлюється російський паспорт?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online