Як продовжити патент на роботу іноземному громадянину в 2019 році

  1. Термін дії дозволу
  2. Документи на продовження
  3. Витрати на переоформлення і час розгляду

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Іноземці, які тривалий час проживають в російській державі на підставі безвізового перебування, можуть отримати можливість працювати в країні, як повноправний громадянин. Дозвіл на трудову діяльність дозволяє працювати в Росії протягом року, після чого іноземець повинен заново подати документи на його продовження. Тому нерідко іноземні працівники задаються питаннями, як продовжити патент і залишитися працювати в країні.

Термін дії дозволу

Термін дії дозволу

Патент - це офіційний сертифікат, що дає носію іншого громадянства право працювати протягом року або сплаченого терміну, як за договором найму, так і займатися приватним бізнесом в Росії. Федеральним Законом від 25 липня 2002 року № 115 «Про правове становище іноземних громадян у РФ» затверджено, що його можна оформити строком від 1 місяця до року, з можливістю неодноразового його продовження, але в межах 12 місяців сумарно.

Продовження здійснюється за допомогою вчасно виробленої оплати. Тобто, термін продовження залежить від розміру встановленої оплати (аванс) і від загального сумарного продовження (до року). Робити це слід заздалегідь. Якщо пропустити терміни оплати, то він буде анульований, а що порушив закони нелегал буде депортований з території країни.

Терміни патенту іноземного громадянина продовжують за допомогою авансових платежів. Залежно від регіону ця сума продовження патенту для іноземних громадян коливається від 2000 до 3000 рублів.

Слід зазначити, що це свідчення нерозривно пов'язано з тимчасовою реєстрацією громадянина іншої держави, так як на підставі його наявності підтверджується і потім знову продовжується прописка. Тому при анулюванні громадянин втрачає право і на легальну реєстрацію в Росії.

У разі, якщо клопотання про продовження патенту не було задоволено або переоформлено вчасно, то штраф буде накладено у вигляді 10000-15000 рублів.

У разі, якщо клопотання про продовження патенту не було задоволено або переоформлено вчасно, то штраф буде накладено у вигляді 10000-15000 рублів

Подарунок 2100 рублів на житло!

При реєстрації за посиланням в AirBnB ви отримаєте 2100 рублів на свій аккаунт.

За ці гроші можна зняти хороші апартаменти на 1 день за кордоном або в Росії. Бонус працює тільки для нових акаунтів.

Документи на продовження

Як продовжити патент на роботу після 12 місяців роботи в Росії без виїзду за її межі? Переоформлення патенту за допомогою простої оплати провести вже не можна, тому потрібно новий збір документів.

Так як збір документації, підготовка та розгляд прохання займає певний час, то почати переоформляти дозвіл найкраще за місяць до завершення часу дії попереднього. Тобто, якщо терміни виходять на початку січня, то документи найкраще подати вже в грудні попереднього року.

На продовження патенту на роботу для іноземних громадян в регіональному ГУВМ (колишньому УФМС) надаються документи:

  • Заява про переоформлення патенту іноземному громадянину (клопотання роботодавця про переоформлення). Завантажити бланки, форму і приклад заповнення, можна за посиланням .
  • Документ, що підтверджує особу заявника.
  • Посвідчення особи іноземця, який нотаріально завірене і переведено на російську мову.
  • Кольорова матова фотографія розміром 3,5х4,5 в кількості 1 примірника.
  • Міграційна карта.
  • Трудова угода (договір) з роботодавцем чи інші документи, що свідчать про ведення бізнесу на території РФ.
  • Медичний поліс, продовжений і діючий в 2019 році.
  • Довідка, що засвідчує, що у заявника немає ВІЛ-інфекції, наркоманії та інфекційних захворювань.
  • Документ про здачу тестів і випробувань на знання російської історії, державної мови і Законів Російської Федерації.
  • Міграційне свідоцтво про те, що громадянин стоїть на обліку.
  • Копії або оригінали квитанцій (авансові платежі).

Витрати на переоформлення і час розгляду

Вартість продовження патенту на роботу для іноземних громадян на 2019 рік залишаються без змін. Наприклад, вартість цієї послуги міграційного центру в ГУ МВС м Москви становить 3700 рублів. Здача всіх необхідних тестів і іспитів обійдеться іноземному громадянину в 5000 рублів.

На медичне обстеження доведеться витратити від 2300 рублів. Вартість витрат на ДМС буде залежати від страхової компанії, яку вибрав заявник. В середньому, це додатково 2000 рублів. Переклад паспорта та нотаріальні послуги - від 500 рублів.

Переклад паспорта та нотаріальні послуги - від 500 рублів

Хоча час випуску переоформляти патенту становить не більше 10 робочих днів з дня подачі заяви, слід враховувати і час перевірки всієї документації, а також всі медичні обстеження.

З цієї причини і рекомендується починати переоформляти дозвіл на роботу за місяць. Дізнатися про готовність документів можна за допомогою смс повідомлення на номер телефону заявника, який був зазначений в поданих документах.

Максимальний термін дії виданого дозволу - 1 рік, але переоформити його можна лише 1 раз. Після чого закордонному трудівника доведеться покинути територію Росії і починати процедуру заново за тією ж схемою.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online