Як білорусу отримати російське громадянство: умови, документи

  1. Особливості процедури для білорусів
  2. Умови для прийому до громадянства
  3. Етапи отримання громадянства
  4. складнощі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Питання про те, як білорусу отримати російське громадянство часто хвилює вихідців з цієї країни. Величезна кількість жителів цієї країни приїжджає працювати в РФ і з тих чи інших причин хоче залишитися тут. До цього підстьобує закон про дармоїдство, який діє в РБ в 2019 році.

Особливості процедури для білорусів

Особливості процедури для білорусів

Для білоруських громадян передбачена більш проста процедура отримання громадянства на окремих підставах. Процес розгляду поданих паперів та заяв становить 3 місяці, якщо документи оформлені за правилами.

Для громадян цієї країни не потрібно оформлення дозволу на проживання, тому він проходить тільки етап отримання ВНЖ, а потім і набуття громадянства. Подати заяву на отримання громадянства можна відразу після оформлення ВНЖ.

Якщо заявник перебуває на території Росії, то він звертається із заявою до органу ФМС, який відноситься до його місця проживання. Папери на отримання громадянства за кордоном країни приймають дипломатичні представництва і консульські установи.

Умови для прийому до громадянства

Умови для прийому до громадянства

Передбачено список умов, виходячи з яких, приймається рішення про отримання громадянства. Неодмінною умовою є наявність оформленого ВНЖ.

  • У заявника є легальне джерело доходів, здатний забезпечити його.
  • Так як в РБ виключається збереження подвійного громадянства, то білорус звертається із заявою про відмову від свого нинішнього громадянства.
  • Заявник володіє російською мовою.
  • Особа зобов'язується дотримуватися положень російської Конституції.
  • Білорус проживав на території СРСР до листопада 1991 роки або банку у нього є родич, який є російським громадянином. Також підставою для спрощеної процедури служить отримання освіти в професійному навчальному закладі Росії після 2002 року і робота за фахом понад три роки.

При позитивному рішенні про придбання громадянства РФ органи ФМС доводять до відома про це диппредставництво або консульство Білорусі.

За процедуру розгляду поданої заяви оплачується мито. У 2019 вона становить 3500 рублів. Її не повертають при негативній відповіді. Це не плата за російське громадянство, а мито за розгляд пакету паперів і всі процедури, пов'язані з цим.

Від сплати звільнені заявники, які раніше були громадянами СРСР або проживали на його території, але не набули громадянства країн, що входили в нього. Виняток становлять і діти-сироти, які залишилися без батьків.

Етапи отримання громадянства

Білорус отримує на батьківщині паспорт серії РР і по ньому оформляє виїзд на ПМЖ. У паспорті проставляють спеціальний штамп і видають листок вибуття. Після приїзду в Росію подають заяву в спрощеному порядку.

Пакет подаються паперів:

  • Анкета-заява заповнена і підписана в трьох примірниках. Завантажити бланк заяви в PDF .
  • Чотири фото розміру 30 × 40 мм.
  • Паспорт зі штампом про переїзд і постановці на облік в Консульстві.
  • Свідоцтво про народження.
  • Російський ВНЖ.
  • Свідоцтво про шлюб або інший документ про цивільний стан.
  • Якщо громадянство набувається на підставі проживання на території Радянського Союзу, то надають свідчення цього.
  • При придбанні громадянства на підставі спорідненості з громадянином РФ, то докладають паперу, які підтверджують це і паспорт самого родича з копіями.
  • Квитанція про оплату мита за розгляд пакету паперів.

Квитанція про оплату мита за розгляд пакету паперів

Закон передбачає, що при подачі білорусом заяви про отримання російського громадянства його діти автоматично набувають громадянство РФ. Тому на неповнолітніх дітей подають паперів разом з додатковими документами.

  • Копія свідоцтва про народження з нотаріальним посвідченням.
  • Копія паспорта другого з батьків та його згоду про придбання дитиною громадянства з печаткою нотаріуса.
  • Діти з 14 років повинні висловлювати згоду придбати громадянство.

Білоруси знаходяться на пільгових умовах, тому рішення приймають протягом трьох місяців. Для порівняння, звичайна процедура може займати до року. Після позитивної відповіді білорус отримує паспорт громадянина РФ.

складнощі

Для білоруса оформлення паспорта серії РР пов'язано зі значними труднощами. Отримати його можна тільки після збору пакету паперів, що складається з ряду пунктів, які нелегко виконати в повному обсязі. Конкретна кількість необхідних свідчень та довідок не називають, його визначають в кожному випадку індивідуально.

Потрібна оплата спеціального збору і попередня постановка на консульський облік. Додатково надають комплект документів на неповнолітніх дітей з нотаріальним посвідченням.

При наявності непогашених заборгованостей і зобов'язань, дії обвинувальних вироків, що вступили в силу або неповному наданні відомостей вихід з білоруського громадянства неможливий. Розгляд питання про вихід з громадянства займає до півроку.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online