«Шлюбний контракт: недовіра апріорі або вірний хід?»

  1. Шлюбний контракт: для кого, навіщо і чому?
  2. Шлюбний договір - безпрограшний варіант!
Замовити судове представництво в арбітражних і районних судах Замовити

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Поняття приватної власності все більше і більше міцними узами зв'язується з менталітетом росіян. День у день ми намагаємося нажити різного роду матеріальні блага. І навряд чи нам хотілося б втрачати те, що кожен з нас наживає, щодня втрачаючи здоров'я і сили на своїх робочих місцях в офісах, на підприємствах; витрачаючи нерви, розширюючи на свій страх і ризик відкритий бізнес.

Словосполучення «шлюбний контракт» для «русского до мозку кісток» вже само по собі несе відтінок негативу в своїй емоційному забарвленню Словосполучення «шлюбний контракт» для «русского до мозку кісток» вже само по собі несе відтінок негативу в своїй емоційному забарвленню. Така «нотка» з'явилася в менталітеті наших співгромадян за «совка». Адже поняття шлюбного договору існувало ще й у дореволюційній Росії. А за кордоном цей інститут є взагалі звичайним і часто невід'ємним елементом сімейного життя.

Шлюбний контракт: для кого, навіщо і чому?

Прийнято вважати, що шлюбний договір підписують тільки вкрай забезпечені шлюбні пари, яким буде, що ділити, в разі розірвання шлюбу. Такі думки дуже необачні. Юристи радять всім і кожному турбуватися про своє майбутнє, захищаючи своє потенційне майно, яким би воно не було, якщо, не дай Бог, шлюб виявиться невдалим. А статистика невблаганно твердить, що в Росії розпадаються до 45% шлюбів протягом року-двох після їх укладення ... Особливо серед молодят, яким немає ще 22-25 років.

Особливо вигідно укласти шлюбний договір в наступних випадках:

  • Ви успішний бізнесмен - так навіщо втрачати частку в бізнесі в розподілі, якщо шлюб доведеться розірвати ?!
  • Ви матеріально залежите від свого чоловіка / дружини;
  • Ваш чоловік / ваша дружина принижує, шантажує Вас, погрожуючи залишити Вас «ні з чим», якщо Ви зважитеся розірвати шлюб;
  • Ви хочете зміцнити Ваш шлюб, застерігаючи Вашу «другу половинку» від алкогольної чи іншої залежності, або від зрад.
  • Ви вважаєте, що нервові клітини не відновлюються, і хочете їх зберегти в разі поділу майна при розірванні шлюбу.

Важливо відзначити, що шлюбний договір регулює виключно майнові відносини подружжя - тобто, такий контракт відповідно до російського законодавства буде регулювати тільки те, що продається або купується - матеріальні блага Важливо відзначити, що шлюбний договір регулює виключно майнові відносини подружжя - тобто, такий контракт відповідно до російського законодавства буде регулювати тільки те, що продається або купується - матеріальні блага. Наприклад, «мені - дача, тобі - гараж». І не можна цим документом врегулювати, наприклад, черговість миття посуду або чищення сантехніки.

Однак, в такому договорі можна обумовити такий цікавий момент: якщо розірвання шлюбу стало наслідком зради Вам Вашої «другої половини», або ж до розірвання шлюбу призвело її безпробудне пияцтво - то велика частина власності перейде до «постраждалої» половині. До речі кажучи, такий пункт зазвичай сприяє зміцненню шлюбних відносин, тому юристи радять прописувати його в договорі.

Шлюбний договір - безпрограшний варіант!

Отже, чому ж укласти шлюбний договір все ж має сенс.

  • По-перше, так Ви можете «застрахувати» своє майбутнє в разі розірвання шлюбу;
  • По-друге, шлюбний контракт може посприяти застереженню Вашої другої половинки від алкогольної чи іншої залежності, а також від подружніх зрад - таким чином, узи вашого шлюбу можуть стати дуже і дуже міцними;
  • По-третє, шлюбний договір може бути укладений на будь-якому етапі відносин: як до реєстрації шлюбу, так і після неї.
  • По-четверте, шлюбний договір може бути переписаний скільки завгодно раз. Важливо лише, щоб такий документ був завірений нотаріусом

Дуже важливо зрозуміти, що шлюбний договір не породжує недовіру між подружжям, а навпаки - він сприяє зміцненню сім'ї!

Однак, слід пам'ятати, що різного роду спонукання до підписання шлюбного контракту є незаконними!

Автор статті: юрист «Правового бюро« трибун »Руденко Н.А.

Юридична фірма «Правове бюро« трибун ». Всі права захищені.

До списку статей
Шлюбний контракт: для кого, навіщо і чому?
Шлюбний контракт: для кого, навіщо і чому?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online