Житомир.info | Як живуть і виживають підприємства в Житомирській області: «Не витрачай, куме, сили, спускайся на дно?»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У жовтні минулого року флагман нерудної промисловості Житомирської області та й, впевнена, України, ВАТ «Малинський каменедробильний завод», який має багату 55-річну історію, святкував ювілей. Чимало гостей, а серед них і керівників різних рівнів, з'їхалося тоді, щоб привітати колектив зі святом. Чимало теплих, щирих слів звучало в його адресу, а ще побажань: оптимізму, успіхів, процвітання, розвитку і прогресу в майбутньому. Але, на жаль, свято закінчилося, прийшли будні. А з ними - і невпевненість в завтрашньому дні. Економічна криза, яка опустила на дно багато процвітаючих підприємств, тут ні до чого. За нього це зробили люди, які за службовим обов'язком повинні хворіти душею за українську економіку. Але про все по порядку.

Щоб збільшити обсяги виробництва якісної щебеневої продукції до 3 мільйонів тонн на рік, ВАТ «Малинський каменедробильний завод» повинен добувати 2 мільйона 500 тисяч кубометрів граніту в щільному тілі на рік. Першочерговою метою підприємства було встановлення в кар'єрі нової герраціонной дробарки, яка б виробляла 1,500 тонн переробленої гірської маси за годину. Для реалізації своїх планів ВАТ «Малинський каменедробильний завод» півтора року готував пакет документів з проханням надати дозвіл для розширення кар'єру і промислового майданчика площею 13,4 га (яка давала б приріст запасів обсягом близько 10 мільйонів кубічних метрів граніту в щільному тілі), що межує з уже розробленим кар'єром і на якій ростуть лісові насадження (якщо гнилі кущі та дерева можна назвати такими). Підготовлений пакет підприємство разом з листом направило до Державного комітету України із земельних ресурсів. Слід зазначити, що пакет документів був прийнятий на обласному рівні. А ось тут і починається найцікавіше.

Державний комітет України із земельних ресурсів, протримавши два місяці лист і пакет документів, надісланих ВАТ «Малинський каменедробильний завод», повернув їх Головному управлінню земельних ресурсів України в Житомирській області. Мотивація ж така: «при розгляді проекту розпорядження Кабінету Міністрів України« Про погодження місця розташування об'єктів »профільними міністерствами було виявлено ряд зауважень». Дальше більше. До переліку зауважень, які, до речі, легко було виправити, дописаний «контрольний постріл» - виявляється, що згідно розпорядження Кабінету Міністрів від 10 квітня 2008 року № 610-р доручено Мінприроди, Мінагрополітики, Міноборони, Держлісгоспу та Держкомзему «з метою недопущення фактів порушення інтересів держави і суспільства під час відчуження та зміни цільового призначення земельних лісових ділянок ... до законодавчого врегулювання питань запобігання зловживанням у цій сфері: зупинити прийняття рішень про надання згоди на вилучення ділянок, їх передачу у власність та оренду зі зміною цільового призначення; відкликати раніше надане згоду на вилучення ділянок, їх передачу у власність та оренду зі зміною цільового призначення ... »і т.д.

Коротше кажучи, ділянка в 13,4 га, який має намір розробити для видобутку гранітної продукції ВАТ «Малинський каменедробильний завод», заріс лісом, а згідно розпорядження Кабінету Міністрів України, той же таки ВАТ «Малинський каменедробильний завод» права на розробку таких ділянок не має.

Звідси виникає питання: що має більшу вартість - порослий лісом земельну ділянку площею в 13,4 га або 3 мільйони кубічних метрів високоякісного гранітного щебеню?

Чи не про це зараз думає голова правління ВАТ «Малинський каменедробильний завод» Григорій Йосипович Корінь? А, може, про те, чому під одну гребінку «чеше» всіх Кабінет Міністрів України?

З вищесказаного напрошується висновок, взятий з невичерпних джерел народної мудрості «Не витрачай, куме, сили, спускайся на дно». Але ВАТ «Малинський каменедробильний завод» та інші каменедобивающіе підприємства компанії «Юнігран» не мають бажання, не хочуть, і не будуть «опускатися на дно».

Зате почути думку з даного питання відповідальних осіб як губернії, так і столиці, мають величезне бажання. Тим більше, що це питання хвилює не тільки чесних наповнювачів обласного бюджету - структурні підрозділи компанії «Юнігран»: ВАТ «Малинський каменедробильний завод», ВАТ «Коростенський кар'єр», ВАТ «Пинязевицький кар'єр», - а й багатьох інших.

Ольга Яворська

Звідси виникає питання: що має більшу вартість - порослий лісом земельну ділянку площею в 13,4 га або 3 мільйони кубічних метрів високоякісного гранітного щебеню?
Чи не про це зараз думає голова правління ВАТ «Малинський каменедробильний завод» Григорій Йосипович Корінь?
А, може, про те, чому під одну гребінку «чеше» всіх Кабінет Міністрів України?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online