Поліція викрила схему з "біометрикою" і наркотиками в міграційній службі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Службовці підрозділів Державної міграційної служби в Києві та в Черкаській області в змові з приватними фірмами створили корупційну мережу, пов'язану з видачею біометричних паспортів.

Про це інформує прес-служба Нацполіціі.

"Викриті службовці підрозділів Державної міграційної служби в Києві та в Черкаській області в змові з приватними фірмами створили корупційну мережу, пов'язану з видачею біометричних паспортів. Також затриманих підозрюють у масштабній корупції і наркобізнесі. В даний час вісім осіб затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України ", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці з'ясували, що окремі співробітники Державної міграційної служби, користуючись службовим становищем, налагодили корупційні схеми по відмиванню грошей в змові з керівниками приватних установ, які займалися прискоренням видачі біометричних паспортів.

Читайте також: Житель Київщини облаштував вдома підпільну нарколабораторію

Як пояснили в ГМС, за законодавством, щоб отримати біометричний паспорт, громадянин повинен зареєструватися в електронній черзі, сформувати необхідний пакет документів в підрозділі ГМС і офіційно сплатити квитанцію в розмірі 557,32 гривень або 800,32 гривень - в залежності від бажаного терміну отримання документа .

Однак чиновники ГМС, домовившись попередньо з суб'єктом господарювання, давали його клієнтам можливість отримати біометричний паспорт в обхід електронної черги в найкоротші терміни, однак за значно вищою вартості. Наприклад, виготовлення документа позачергово за 22 робочих дня «коштувало» 3 тисячі гривень, а за 1-2 робочих дні - 11 тисяч гривень.

Службовці підрозділів Державної міграційної служби в Києві та в Черкаській області в змові з приватними фірмами створили корупційну мережу, пов'язану з видачею біометричних паспортів Нацполіція викрила посадових осіб Державної міграційної служби на відмиванні грошей і збуті наркотиків / Фото: npu.gov.ua

Таким чином, службовці не тільки отримали незаконні доходи завдяки спланованим спекуляцій, а штучно створили черги для бажаючих отримати біометричний паспорт в підрозділах міграційної служби, і бюджет держави недоотримав сотні тисяч гривень, констатують в Нацполіціі.

За цими фактами в липні 2017 року Головне слідче управлінням Нацполіціі порушило кримінальну справу.

Оперативники внутрішньої безпеки встановили причетність до злочинних схем окремих керівників територіальних підрозділів ДМС в місті Києві та Черкаській області, де змовники організували наймасштабнішу «роботу». Крім того, задокументовано майже 20 суб'єктів підприємницької діяльності, які надавали можливість платоспроможним клієнтам отримати позачергово необхідний документ у відділах міграційної служби.

А начальника одного з відділів ГМС в місті Києві та його спільника оперативники викрили в причетності до виготовлення, зберігання та збуту наркотиків різних видів.

Під час обшуків у фігурантів кримінального провадження правоохоронці вилучили доказову документацію, чорнові записи та грошові кошти, отримані в результаті злочинної діяльності.

Зараз вісьмох фігурантів кримінальної справи затримали, але розслідування триває.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online