Оформлення українського свідоцтва про народження для дитини з непідконтрольною території

Оформлення українського свідоцтва про народження для дитини з непідконтрольною території

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото з сайту www.tapeciarnia.pl

За інформацією Крим SOS, отримати свідоцтво про народження дитини, яка народилася на непідконтрольною території України (АР Крим, м Севастополь і окремі райони Луганської та Донецької областей), можна тільки через суд.

Порядок протікання цієї процедури такий:

  1. Вам потрібно звернутися в будь-який відділ державної реєстрації актів цивільного стану в межах території, підконтрольній легітимної влади України, і отримати письмову відмову. Ця відмова буде використаний при підготовці заяви до суду.
  2. Ви повинні подати в будь-який суд (за межами непідконтрольною території незалежно від місця проживання заявника):
  • письмову відмову, отриманий у відділі державної реєстрації актів цивільного стану;
  • заяву про встановлення факту народження особи на непідконтрольною території України;
  • належні докази, що підтверджують факт народження дитини, вказують місце і дату народження, а також імена батьків. Доказами можуть бути:
  1. письмові докази: оригінали або копії медичних документів, в тому числі паперу, складені на непідконтрольною території;
  2. пояснення зацікавлених осіб, їх представників;
  3. показання свідків (якщо Ви вирішили посилатися на показання свідків, то слід переконатися, що свідки зможуть з'явитися в суд у день подачі заяви про встановлення факту народження);
  4. речові докази, зокрема звуко- та відеозапису;
    висновки експертів;
  • квитанцію про сплату судового збору за ставкою 0,2 розміру мінімальної заробітної плати (станом на 15 лютого 2016 він становить 275 грн 60 коп.).
  1. Суд розглядає Ваша справа.

Термін розгляду заяви: офіційно - невідкладно з моменту надходження відповідної заяви; на практиці - суди можуть збільшувати термін розгляду індивідуально в кожному окремому випадку.
За результатами розгляду заяви суд видасть одну з постанов:

  • рішення про встановлення факту народження дитини із зазначенням відомостей про батьків;
  • рішення про повернення заяви (в разі неналежної форми заяви або відсутності зазначених в заяві документів);
  • рішення про відмову у встановленні факту народження (в разі недостатніх доказів). При цьому суд повинен роз'яснити порядок оскарження рішення і невідкладно видати копію рішення заявнику.
  1. Якщо суд прийняв рішення про встановлення факту народження дитини, вам слід отримати свідоцтво про народження. Для цього необхідно подати в будь-який відділ державної реєстрації актів цивільного стану копію рішення суду про встановлення відповідного факту і паспорт громадянина України.

Увага! Якщо заявник був відсутній під час проголошення рішення суду, то суд направляє копію рішення про встановлення факту народження до відділу державної реєстрації актів цивільного стану для державної реєстрації народження.

Станом на 15.02.2016 непідконтрольні території України визначені Законом України від 15.04.2014 № 1207-VII «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», Постановою Верховної Ради України від 17.03.2015 № 254-VIII « Про визнання окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей тимчасово окупованими територіями ».

ДЖЕРЕЛО

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online