Мінкульттуризму відповідатиме за курорти

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кабінет Міністрів України Постановою КМУ від 8 листопада 2006 року N1566 затвердив нове Положення про Міністерство культури і туризму, яким Міністерство визначено спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань діяльності курортів. Постанова набирає чинності з 20 листопада 2006 року. Про це повідомив перший заступник голови Державної служби туризму і курортів Юрій Зубко.

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в держслужбі, згідно з постановою Міністерство братиме участь у формуванні та забезпеченні реалізації державної політики у сфері культури, туризму, діяльності курортів, а також державної мовної політики. Також Мінкульттуризму братиме участь у формуванні та реалізації державної політики в сфері захисту суспільної моралі, координації здійснення центральними органами виконавчої влади заходів з питань, які належать до його компетенції.

До завдань Міністерства також входить сприяння створенню умов для задоволення національно-культурних потреб громадян України та українців, які проживають за межами України, збереження і популяризації культурних надбань українського народу.

За словами Ю.Зубко, протягом шести років після прийняття Закону України "Про курорти" спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади з питань діяльності курортів не був визначений, фактично була відсутня цілісна система управління курортами, що спричинило до багатьох негативних наслідків у діяльності санаторно-курортної сфери, в тому числі до нецільового використання курортно-рекреаційних земель.

"Уже найближчим часом ми почнемо розробку Державної програми розвитку курортів на 2007-2015 роки, а також приступимо до створення Державного кадастру природних територій курортів України", - підкреслив перший заступник голови Держслужби туризму і курортів. Він також наголосив на необхідності якнайшвидшого створення спільно з Міністерством охорони здоров'я України Державного кадастру природно-лікувальних ресурсів України, що передбачено Законом України "Про курорти".

Кабінет Міністрів України Постановою КМУ від 8 листопада 2006 року N1566 затвердив нове Положення про Міністерство культури і туризму, яким Міністерство визначено спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань діяльності курортів Версія для друку

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online