Гряде тотальна і безповоротна приватизація агросектора - Павленко - Економіка - Міністр підрахував збитки державних аграгрних підприємств

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Половину підприємств приватизують за паї. Фото: proua.info

Гряде тотальна і безповоротна приватизація агросектора - Павленко https://cdn.segodnya.ua/img/article/6107/78_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/6107/78_tn.jpg 2015-04- 24T14: 34: 30 + 03: 00 Економіка Міністр підрахував збитки державних аграгрних підприємств

Український агросектор потребує масштабної приватизації. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко на депутатських слуханнях у Комітеті Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин.

"Прибуткових підприємств у веденні Мінагрополітики практично немає. Не бачу жодного, яким Україна може пишатися. Найбільш успішні, маючи тисячі га землі, демонструють прибутковість пивного ларька на Хрещатику", - заявив міністр.

"Місія міністерства - формувати політику, сприяти розвитку агросектора, а не заробляти на корупційних схемах. Я бачу єдиний вихід із ситуації - тотальну безповоротну приватизацію", - цитує Павленко прес-служба відомства.

"Більшість державних підприємств давно вилучені з реальної економіки. Це - економічна петля на шиї держави, яка заважає галузі вільно дихати", - підкреслив міністр.

Читайте також: Ненадійний "локомотив" економіки: сільське господарство в Україні переживає не найкращі часи

Павленко зазначив, що фінансовий результат великих і середніх підприємств АПК різних форм власності обвалився з 21,1 млрд грн у 2013 році до 0,9 млрд грн.

"Загальний дохід від реалізації продукції державних підприємств зі сфери управління міністерства в 2014 році, в порівнянні з 2013-м скоротився на 11,6%, до 3,9 млрд грн. Валовий прибуток знизилася на 18,7%, до 1,1 млрд грн. Чистий фінансовий результат: мінус 493 млн грн. (В 2013 році - плюс 48 млн грн прибутку) ", - зазначив Павленко.

Міністр уточнив, що ініціював разгосударствлеваніе 254 підприємств.

"З них 101 - приватизуємо за паї. Більш 10 000 членів трудових колективів отримають земельні та майнові паї. Плануємо реорганізувати і інші 158 підприємств. Зате залишити не більше 10. Далі і їх чекає приватизація", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, податкове навантаження на аграріїв різко зросла . За його словами, фіскальне навантаження на галузь в 2015 році збільшилася на 20 млрд грн, а з урахуванням імпортного збору - майже на 30 млрд грн.

При цьому, за за рахунками МінАП, Україна стала активніше продавати сільгосппродукцію в США і ЄС . Експорт в країни СНД при цьому обвалився на третину.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online